Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj dievcata, mam stvormesacneho syna a od svojich dvoch tyzdnov ma nadchu. Nie je to nic strasne ale vzdy rano okolo piatej sa budi na to, ze nemoze dychat koly upchatemu nosiku a treba odsavat, cez den vobec. Nadcha sa objavila v jeho dvoch tyzdnoch po ockovani na tuberkulozu, neviem ci je to nahoda,alebo to moze mat nieco spolocne. Nasa dr. to doteraz vobec neriesila
On cez den vyzera uplne bez nadchy. Az teraz na stvormesacnej kontrole som jej uz nedala pokoj a predpisala mu morsku sol- viete si predstavit ako sa take male dieta tvari ked mu ten, podla mna, dost silny prud streknem do nosa a nejake namiesane kvapky z lekarne-su hnede a vsetko na hnedo aj farbia. Po prvom dni uzivania kvapiek nadcha zosilne a teda bolo co odsavat, myslela som si, ze mu to povolilo a bude dobre. Dnes je to tyzden,co tie kvapky berie a nevidim absolutne ziadne zlepsenie. Uz som zufala a neviem co mam robit. Za akukolvek radu vopred dakujem ![]()
Ahojky,
my meli taky minuly tyden docela velkou rymu /ted nam bylo 5mesicu/, v lekarne mi prodali LIBENAR pro deti, jsou to takovy ampulky pro deti od narozeni a za dva dny bylo po ryme..bud jsem mu tam opatrne kapla /pac pak to tece az do krku/ a nebo jsem to nakapala na stetecku do usi a opatrne mu tim vytrela nosni dirky
a pak jsem samozrejme odsavala…jo a je to ciry..takze se nemusis bat uspineni ![]()
JInak mne taky jeste napadlo,zda maly na neco co mate doma nema treba alergii ![]()
http://www.zbozi.cz/…puli-po-5ml/
Ahoj,
ten libenar som skusala hned od tych dvoch tyzdnov a nic,dr. mi teraz povedala,ze je to slabe a nema to vyznam a dala mu tu morsku sol. Ja uz som tiez rozmyslala nad alergiou,ale mal by ju len v noci? ![]()
Nikuša píše:
Ahoj,
ten libenar som skusala hned od tych dvoch tyzdnov a nic,dr. mi teraz povedala,ze je to slabe a nema to vyznam a dala mu tu morsku sol. Ja uz som tiez rozmyslala nad alergiou,ale mal by ju len v noci?
Morska voda se hodne pouziva,ale oni ji tu nemeli, tak mi dali tohle,nam to teda pomohlo.. ![]()
Tak jak vsichni vime, tak v noci je vzdycky ryma nejhorsi,muze mit alergii na neco v postylce…ale ty ho tam davas spinkat asi i pres den ze?je mi ho lito, rada bych ti nejak poradila..ale clovek nemuze radit pro mimi to co dela sam kdyz ma rymu
![]()
Můžeš zkusit homeopatika, Sambucus nigra, to je přímo na kojeneckou rýmu a nám to zabralo téměř zázračně. A taky jsme v noci hodně zvlhčovali vzduch a pálili eukalyptus v aromalampě, to mi přišlo, že jí taky hodně pomohlo k lepšímu dýchání při spaní.
Etcetera78 píše:
Můžeš zkusit homeopatika, Sambucus nigra, to je přímo na kojeneckou rýmu a nám to zabralo téměř zázračně. A taky jsme v noci hodně zvlhčovali vzduch a pálili eukalyptus v aromalampě, to mi přišlo, že jí taky hodně pomohlo k lepšímu dýchání při spaní.
Kto ti to poradil? Kde sa to da kupit? dakujem za tip
mi máme rýmu snad od 2 týdnů§ a jsou mu 4. měsíce, je to i prý ze suchého vzduchu, a tak, a v noci jak je v klidu a nepolyká tui rýmu do sebe tak toho tam má víc… jinak odsávat doporučuju i přes den, pokud máš nosátko na vysavač tak tím vysávám každou chvilkuz a i když to nevypadá tak vždycky něco nasaju.. ![]()
homeo - mám to od jedné holčiny z naší skupiny, ona homeopatika dost používá, tak dává tipy
Koupí se to normálně v lékárně (nemusí to mít na skladě, ale objednají ti to), je to Sambucus nigra 5CH a dávkuje se pět kuliček třikrát denně (kuličky se nechají rozpustit např. v mléce).
Gabrielaaa píše:
mi máme rýmu snad od 2 týdnů§ a jsou mu 4. měsíce, je to i prý ze suchého vzduchu, a tak, a v noci jak je v klidu a nepolyká tui rýmu do sebe tak toho tam má víc… jinak odsávat doporučuju i přes den, pokud máš nosátko na vysavač tak tím vysávám každou chvilkuz a i když to nevypadá tak vždycky něco nasaju..
Gabi tak to je presne ten isty pripad a tvoja dr. to neriesi? Neskusala si nic okrem odsavania?