Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,v sobotu dostal malej rýmu a večer jsem mu naměřila 37 a včera odpoledne měl už 37.6,v noci se budí protože nemůže pořádně dýchat a kejchá a dost pokašlává,dneska měl 37.2.Měli by jsme jít k dr??
Ne nemeli. Leky na snizeni teploty az kdyz bude mit vic nez 38 stupnu a odsavat nos , dat Nasivin
Ještě bych počkala, snažila se zdolat rýmu odsáváním a kapkama a kontrolovala teplotu. Pokud by nešla nějak dramaticky nahoru, kašel se nezhoršil nebo pokud by rýma nedostala nějakou škaredou barvu, tak bych nešla. Nevím, jak u vás, ale v Praze teď řádí nějaká střevní mrcha, tak bych neriskovala, že k rýmě chytí u doktorky ještě něco horšího.
Příspěvek upraven 05.03.12 v 10:03
A kolik mu je? Já se většinou už nikam neženu, odsávám rýmu (odsávačka na lux, mořská voda ve spreji, nasivin sensitiv), v případě horečky (ne zvýšené teploty) srážím teplotu, když je potřeba, pokud kašle, tak podám třeba hedelix - ten můžou i děti od narození.
Minulý týden měl mladší fakt vysoké horečky, dokad vypadal v pohodě, tak jsem ani nesrážela, akorát si pak začal sahat na uši, takže jsem si dali kolečko po doktorech, uši v pořádku, tak dobrý, nemoc pak rychle ustoupila.
Teď všude možně řádí různé střevní „Lchřipky“ a jiný infekce, já k dr moc nelezu, abychom nechytli ještě něco dalšího.
Jsou mu 4 měsíce,takže by stačilo akorát zajít do lékárny a říct si o něco na kašel a na rýmu pro mimi?
Taky bych s rýmou nikam nechodila, je velká šance, že si odnesete ještě něco „lepšího“ ![]()
Přese den bych kapala Vincentku/Sterimare, na noc Nasivin, zvlhčit vzduch, odsávat, v postýlce podložit matraci pod hlavičkou.
Pokud bude vlhký kašel, tak třeba Prospan (je pro děti od narození).
Na teplotu Paralen/Nurofen od 38st.
Pokud by se malý zhoršoval, teplota šla nahoru atd., samo k MUDr.
Ať to zvládnete doma ![]()
Gladys píše:
Tak Prospan ještě neznám, píšu si
Ten je fakt super, já už nic jiného nekupuju, vše ostatní mi přijde na nic…
záleží jak pokašlává… Já se snažím k doktorce zbytečně nechodit, ale s dvouleťákem jsem tam teď v pátek pro jistotu letěla… Protože se mi nelíbilo, jak kašlal (teplotu už neměl, ale kašlal už cca 3. den a nelíbilo se mi jak, tak jsme k doktorce radši šli…
), zdálo se mi, že mu to už leze na průdušky…
Ale pokud fakt jen pokašlává, snažila bych se to zdolat taky doma (k doktorce se mi nechtělo vůbec, ale zas mi přišlo lepší jít k doktorce, než třeba o víkendu na pohotovost, kde se toho sejde ještě víc…
)
Ahoj, malej má už 7.den průjem. Kadí tak 8krát denně, z toho tak 4krát normální pevný hovínko a 4krát žlutá kaše. Není to nijak vodnatý průjem. Začalo to v noci, kdy řval a bolel ho zoubek-roste mu. Měl nateklou dáseň. Zoubek dodnes, ale nevylezl a pořád ho trápí. Takže přičítám průjem zubům. Jí normálně, bříško ho nebolí, nijak ho to neomezuje, ale mě se zdá, že už to trvá nějak dlouho. Nevím jak dlouho může být průjem od zubů. Mám s ním jít zítra k dr.? Včera jsme nasadili probiotika, ale to ještě asi potrvá než zaberou. Nerada by jsem byla za blázna že s ním letím za doktorkou když má jen častější hovínko.
Dcera 20 měsíců má už třetí den vodnatý průjem. První den i zvracela /jednou/. čas od času si stěžuje na bříško, že ji bolí. Zuby má všechny kromě posledních 4 stoliček. Po zkoumání v puse můžu říct, že dásen je naprosto klidná. Teplotu asi nemá /dle chování, neměřila jsem, nesnáší to/. Nechce jíst a ani moc pít. Nevím, zda s ní mám jít k dr? Nechci vypadat jak hysterka…
Pokud se to ani třetí den nelepší, šla bych. Dcera může být dehydrovaná, může to být virové.
Počkala bych a k lékaři bych šla až když by měl více jak 38 a nebo pokud by to trvalo déle než 3-4 dny ![]()