Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, potřebovala bych poradit jak je to s měřením teploty čelovým teploměrem. Jaké jsou rozdíly s klasickým měřením rtuťuvým tepl. v zadečku?
Já jsem pořizovala dětem čelový a ušní, jelikož mi přišlo nepraktické, kvůli měření v noci dítě budit, abych mu mohla sundat plínu. Měla jsem dva ušní a čelní a stály za prd, měřily nepřesně, nakonec jsem jeden vyhodila a druhý reklamovala s tím, že mi to výrobce zamítl a vrátil zpět, ale paní v lékárně, kde jsem ho kupovala pochopila, že mám zřejmě pravdu, když všichni v lékárně měli teplotu 34,4
,
Nakonec jsem koupila teploměr chicco infrared a můžu říct, že konečně spokojenost. Je opravdu přesný, měří do 5 vteřin, když je teplota vyšší spustí akustický signál, ale tichý, že to dítko nevzbudí.
Chicco je sice taky čelní, ale je fakt dobrej, já prošla hodně recenzí a jen málo lidí s ním bylo nespokojeno.
Myslím, že ten náš měří celkem dobře, jde mi spíš o ty rozdíly..Aby nebyly kdo ví jak velké..
My máme infračervený bezdotykový a ten je nejlepši co jsme měli. Je přesný na 3 desetiny a má alarm při teplotě. Dítě se dá změřit ikdyž spí
No tak pro upřesnění mám čelový se třema hrbolkama, které se maji přiložit na čelo. Teploměr je myšlený tak, že si ho mamka dává na prst.
My mame celno-usni od Farlin a budu ho reklamovat. Vzdy nameri rozdilne teploty-v kazdem ousku min. o 0,5C stupne a v porovnani s rtutovym o min.1C, coz mi pride dost! Byl dost drahy a navic ovladani je dost tezkopadne, zejmena kdyz chci nastavit celni mereni, ale to nepouzivam. Nejlepsi jsou pry jak pisou holky s tim inracervenym zarenim ![]()
Mas s Farlinem zkusenosti? Dnes jsem ho nechala reklamovat a dojali me tim. ze mi ho pouze vymeni za novy nebo neco tam „sestelujou“. Zadne prachy nebo vymena za novy
No uvidime jak to dopadne…
pandora píše:
My máme infračervený bezdotykový a ten je nejlepši co jsme měli. Je přesný na 3 desetiny a má alarm při teplotě. Dítě se dá změřit ikdyž spí
A jakou mas znacku?