2,5leté batole a dlouhotrvající rýma - ORL nebo alergologie

456
5.3.12 09:02

Batole 2,5 a dlouhotrvajici ryma-ORL nebo alergologie

Ahoj holky, prosim o radu a vase zkusenosti. Dcerka ma opakovane (v zime) caste a dlouhotrvajici rymy. Jak dlouho trva ryma u vasich vice nez dvouletych ditek a jakou lecbu aplikujete?
Nejdrive mela tyden tekutou rymu, neustale ji teklo z jedne dirky a slzilo oko, kapame Vincentku a pak Nasivine sensitive cca 3× denne/pred odpo a vecernim spanim a rano, poripade kdyz to ma moc ucpane. Samozrejme odsavame, kdyz je co. Po cca par dnech ji to preslo do huste zelene rymy a ma to strasne ucpane. Pije detsky caj na nachlazeni, postylku ma v noci zvysenou, vzduch zvlhcuji, casto vetram a chodime na mensi prochazky. Ted to trva uz pres tyden a v lednu jsme kvuli tomu chodili na ORL,kde nam dali ATB kapky Pamycon, ty zabrali, ale tehdy ryma trvala pres mesic :x Znovu se mi tam s ni nechce, vzdy tam brecela a navic nemame jit rovnou na alergologii? Nebo nemate tip na dobre detske ORL na Praze 10,4,2,1 ? A kdo posila na alergologii,pediatr nebo ORL? Jeste podotykam, ze rymu jsme i s manzelem chytili od male, tak je to ted unas vesele :mrgreen: Navic se chystame koncem brezna na dovcu, tak chci at jsme do te doby fit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
5.3.12 09:09

na alergologii te bez doporuceni pediatra nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 09:14

Dik, chystam se nasi Dr. kvuli tomu zavolat. To ORL co jsme chodili, bylo silene, cekacka, hrozne sestricky a hlavne ty ATB kapky Dr. predepsal az po tydnu, navic vubec neudelal zadny ster nebo nerekl bezte na alergologii…proste byly jsme tam 3× po sobe ve 3tydnech a nic noveho jsem se nikdy nedozvedela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
5.3.12 09:28

Nosní mandli vyšetřenou má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 09:30

Jeste se zeptam, jak behem rymy podporujete ditku imunitu? Myslim krome vitaminu ze stravy a zakysanych vyrobku? Nejake dobre probiotika nebo homeopatika? Uzivali jsme sirup Multisanostol a neprisel mi buhvijak zazracny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 09:31

To prave ne, to ORL bylo o nicem-aspon tedy myslim, ze ne…Dr. vzdy kouknul jenom do hrdla a prosvitil nosni dutiny, nic jineho, proto se i ptam jestli nemate tip na dobre detske ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.3.12 09:51

já bych šla na ORL (nosní mandle, jestli není zvětšená), nebo spíš poprosila pediatra, aby v první fázi udělal výtěr..
náš mladej taky trpí na rýmy, děsně, nakonec je z toho vždycky kašel, teče mu to do krku.
manžel je dr., takže občas uděláme výtěr, a vím, že má stálou kolonizaci jedním pneumokokem, který mu dělá tu rýmu..

plus u staršího nám neuvěřitelně zabral bronchovaxom, na všechno (ale on trpěl hlavně na kašle), je to lyzát bakterií, ze kterého se udělají protilátky v těle..

ten nasivin bacha, nepoužívat často a dlouho, ta rýma pak může být z něho :(

alergo bych brala v úvahu až po tom, co bych šla na orl..
hlavně se porad s pediatrem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 09:56

U pediatricky jsme byly u te prvni problemove rymy, jenom ji poslechla, koukla do hrdla a rovnou poslala na ORL na mistni poliklinice (Zahradak,P10)-prave jsme cekala, ze na ORL budou delat vic a nic. Zavolam ji znovu a trosku na ni pritlacim-at provede vyter, pripadne da kontakt na jine detske ORL, ev.alergo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 09:59

Nataso ted se zeptam blbe, myslis vyter z nosu nebo hrdla? Kasel totiz nema, jenom rymu a jednu noc mela horecku,tot vse. Nasivin davame uz pres tyden…juknu na pribalovy letak, jak dlouho se muze pouzivat…ale chudinka, ma to ucpane a je z toho uz opravdu otravena :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 10:17

Tak uz jsem volala pediatricce-napise zase Pamycon, vyter muze udelat, ale dohodli jsme se, ze ted ji tam tahat nebudu. Pry ryma je normalni kdyz je dite casto v kolektivu deti, ale to vim, ze :) Spise me stve, ze je to caste a vraci se…no uz at je po zime! Alergicka ryma to pry neni, ta ma jine projevy, byla by furt tekouci, tak to jsem taky rada.No a dala mi tip na dobre detske ORL blizko od baraku, mam se tam objednat na vysetreni te nosni mandle, ale az po odezneni rymy, ted je pry mandle nasakla a vysetreni by nebylo OK. Tak konecne bude nejaky progres, snad k lepsimu :)
Ten Nasivin se nema uzivat dele nez 7dni, tak zkusime to bez nej…
Zapomela jsem se ji zeptat na tu podporu imunity, co doporucujete?
Jinak dekuji za vase reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
5.3.12 10:41
jizvíková píše:
na alergologii te bez doporuceni pediatra nevezmou

Na alergo se můžeš objednat i bez doporučení.

A na posílení imunity at ti dr napíše Rybomunil-ten opravdu funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.3.12 11:05
Marcell píše:
Nataso ted se zeptam blbe, myslis vyter z nosu nebo hrdla? Kasel totiz nema, jenom rymu a jednu noc mela horecku,tot vse. Nasivin davame uz pres tyden…juknu na pribalovy letak, jak dlouho se muze pouzivat…ale chudinka, ma to ucpane a je z toho uz opravdu otravena :cert:

Nosu. My děláme jen nos protože on u nas je vždycky primárně problém v nose.
navíc u vytefru nosu tak nevyvadi :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 14:50

Rano poslu pro recept manzela, zepta se a uvidime co mu rekne ohledne tech podpurnych veci. Navic ten Rybomunil jsou tablety a mala zatim ani nevi co je bonbon:) Spise jsem myslela neco prirodnejsiho, ne chemii :)
Ted ma mala zase ten soplik ridky, zeby se ji to spustilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
5.3.12 17:53

Rybomunil se dělá i v prášku-rozpustí se ve vodě a vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.3.12 18:42
pate81 píše:
Rybomunil se dělá i v prášku-rozpustí se ve vodě a vypije.

i bronchovaxom pro děti jsou sáčky které se rozpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí