Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malému začalo včera téct z očiček a přidal se k tomu trošku i hnis, nevíte co na to pomáhá? Malý je trošičku nachlazený, nic vážného.
No zkusila bych kapat oftalmoseptonex, ale jeslti je to zanet spojivek, tak bych radsi sla k dotorce na to jsou pak antibioticke kapky.
Tak uvidis jestli to pomuze - kdyz ne tak bych radsi nekam zasla.
Kdyz nasi maly hnisalo ocicko tak jsem mela davat Ophtalmo -septonex kapicky do oka a jeste ktomu i to ocicko stlacat.Hrozil nam teda i proplach kanalku ale nastesti nam kapicky a cviceni zabralo a vyhli jsme sev tomu
.
A jak to cvičení probíhá? Malý bude mít 20měsíců a nenechá si tam šáhnout.
Nasadila bych opthalmoseptonex. Pokud se to nezlepsi, tak jit primo na ocni, kde ti predepisou antibioticke kapky.
To co popisujes vypada spis na nejaky zanet - bud z toho ze ma rymu a „dostaal se mu do oci“ ci ma proste zanet spojivek. Takze tady bych cviceni nedoporucila - zady jde o to ocicko vycistit - tedyp okud je to jen ta „ryma“ tak me bylo stacit ocicko cistit a kapat oftaloseptonexem. Pokud je to zanet spojivek tak na to jsou potreba specialni kapdy, ktere jsou na predpis.
To cviceni je potreba pokud se ucpavaji slzne kanalky (coz je u miminek) - ty nekdy do narozeni maji zalepena ocicka a tak se nejdrive zkousi se rozkatap a „rozcvicit“ a pokud ot nepomuze tak se pak protahuji slzne kanalky (mel to starsi syn).
Jelikoz tvuj syn je jiz 2 roky stary a jeste to nemel tak pochybuji, ze to jsou slzne kanalky takze cviceni nepomuze to bych se spis bala, aby se to nezhorsilo. Takze bych oprabvdu zkusila optalmoseptonex (coz je neco jako desinfekce) a pokud to to nepomuze nebo se to nebude zlepsovat sla bych k doktorce.
Tak četla jsem na tom opthalmoseptonexu, že je jen na nehnisavé problémy a Lukáškovi z těch očiček teče více a více =( a jedno má pěkně červené, takže zítra jdeme k mudře, se mi tam nechce, vždycky si z tama doneseme ještě něco jiného ach jo a to jsme ve středu měli jet na hory =(
Holky chtěla jsem se ještě zeptat, zdali by jste šli k dr. když už mu přestaly očička hnisat, jedno má úplně normální a druhé má trošilinku červené a opuchlé, ale fakt velké zlepšení, žádný hnis už mu neteče. Nechce se mi tam jít, vždycky tam onemocníme něčím dalším =(
No asi pisi jiz pozde, ale…
no kdyby se to lepsi, tak bych asi pockala. Pokud jsi kapala, tak bych kapala dal a uvidis, kdyby se to zhorsilo, tak bych pak sla.
na hnisava očička nam pomohl heřmánek do dvou dnů byl hnis pryč
Tak očička byly nakonec dobré a na hory jsme jeli, prozměnu s průjmem =D