4-týdenní miminko a UM!

16
9.8.24 15:56

4-týdenní miminko a UM!pomoc!

Ahoj mám takový dotaz,
Mám 4-týdenní holčičku a jsme na UM.
Jenže nás trápí prdiky proto dáváme balonix med před každým krmením a dáváme Kendamil a vypadá to že to pomáhá. Byli jsme včera u doktorky a malá před 2 týdny měla 3600 g a včera 4222 g. A že strašně moc přibrala. Dávala jsem malé podle výrobce 120 ml vody a 4 odměrky a vždy mi to vypila, ale byly problémy s prdiky a sem tam ublinkla. Takže paní doktorka řekla že mám dávat 90 ml a 3 odměrky co 2 hodiny. Ale bohužel to vypadá že malá je velký :) :) :) jedlík. A je taková nevrlá chce se ji spát ale vždycky ji jakoby něco vzbudí. Dneska jsem ji po hodině dala 20 ml a 1 odměrku a spala jak zabita. Zkusila jsem tedy po 2 hodinách ji dat 90 ml vody a 3,5 odměrky a opět spi jak zabita. Chci se zeptat zda nemá někdo zkušenosti? Popřípadě mi poradit co s takovým jedlíkem? A nebo jestli mám vydržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
9.8.24 16:00

Kolik mela porodni vahu? vetsinou ty mimca prvni mesic dozenou poporodni ubytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.8.24 16:16

@maminaAJ 3440 g :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
9.8.24 16:38

Dávala bych jí, kolik sní. Evidentně má hlad. Radši mít spoko dítě, než spoko doktorku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
9.8.24 16:45

Dávej ji kolik potřebuje. Přece ji nebudeš trápit hlady. Pak to vyběhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
9.8.24 16:55

Nemíchala bych vlastní poměry dávala víc s menším časovým rozestupem. Kilo za měsíc není zas tak moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4537
9.8.24 17:27

Dávej ji tak, jak potřebuje. Podle mě takhle malé dítě fakt nemůže přibývat moc.
Měla jsem předčasně narozenou. Při první kontrole u pediatry jí mám prý dávat, kolik bude potřebovat. Když jsme tam šly s problémem, tak mi o měsíc později tvrdila, že je přežraná. Fakt by mě zajímalo, jak to podle pohledu poznala… Hodně rychle jsem hledala někoho jiného. A doufala jsem, že brzy půjde do důchodu, kde už dávno měla být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.24 17:30

Taky mám měsíční miminko, taky na UM, taky jedlíka… On teda měl při narození 4606 g :mrgreen: Teď už má cca 5 a půl kilo… A má to podobně. Naráz doporučené množství nevypije, standardně vypije 90ml. Někdy se tváří, že jako ok, že to stačí… za půl hodiny řev. Někdy vypije dalších 60 ml, někdy mu stačí si 3× cucnout a je spokojený :nevim: Plus teda když se vykaká, tak hned řev, protože potřebuje doplnit, co vykakal :mrgreen: Hele krmím prostě, kdykoli chce… Nenechám ho trápit hlady. Přejídat se nepřejídá, to vím. Jak má dost, stiskne rty a hotovo, nehneš s ním :lol: Určitě dej na své miminko a na své pocity… Ne na doktorku, která jede tabulky. Já tomu našemu otesánkovi nedat najíst, tak se mi uřve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
9.8.24 17:34

Pribira hezky ;) nevidim v tom ale zadny problem jen ze ji bude pak dyl trvat nez bude delat ty miminkovske pohyby, pac cim tezsi mimco tim vic musi posilit…

s prdiky vydrzet

co se tyka jidla, tak tam s citem, jestli mala miva hlad casto (mene nez 3h), tak trebas i mensi davku a casteji, u kojeni se taky laktace prizpusobi odberu (mimco si to vytaha samo), ono se to stejne bude casem menit jak miminko poroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
9.8.24 18:02

Řešit, že měsiční mimino moc sní, je podle mě choré. Buď ráda, že prospívá… Já měla jedno takové mimino ale naštěstí normální doktorku, neřekla ani popel. Hodně brzy z něj byla sádelnatá koule. Akorát pak vše vyběhal a dnes je z něj štíhlý a svalnatý kluk. Druhé bylo bohužel druhý extrém a s váhou bojujeme do teď. Když se zespodu přiblížíme ke 3 percentilu, tak slavíme. Takže raduj se, že mimčo krásně prospívá, doktorkce pro svatý klid vše odkývej a řiď se miminkem. Jestli to je jedlík, tak ať jí. Ví líp než doktorka, co potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
6189
9.8.24 18:33

Dej ji tolik, kolik si řekne.
Doktorce odkývej, že si dávala těch 90ml ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.8.24 18:52

Nas plne kojeny, driv narozeny, taky pribiral kilo mesicne. Ja ho vazila pred a po kojeni. Klidne si dal v 6 tydnech 8× denne 250-270 ml. Pak mlecna koma 3 hodiny :D

2,95 kdyz se narodil a 9,45 v pul roce.

Ve 4,5 ma 116 cm a 20 kilo. Proste kus chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1931
9.8.24 21:30

Jestli vypije 120ml, tak naopak dělej o dávku víc. At se nají. Doktorce to odsouhlas a dělej, jak miminko potřebuje. Ono se to pak zase sníží. Nenech ji hladovet.
Jestli hodně trápí prdiky, tak zkus změnu mléka. Třeba jí tohle nevyhovuje, je možné, že ji ani pořádně nezasyti a proto pije tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.8.24 21:42

@ALIPELI nevím jsem z toho taková zmatená, teď mi nevypila ani 90 :) … meli jsme bebu teď jsme na kendamilu dávám před každým krmeni. Balonix med tak ty prdiky jsou teď v pohodě (klepu ) …
Když ji dam 120 tak dost ublinkava nevím vůbec co dělat a kolik teda dat :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
9.8.24 22:07
@Market875 píše: Více

je to clovicek, ne stroj, jednou tak podruhe jinak, proste jak ma chut ;) zvykej si ;)
pockej jak bude vyvadet s prikrmama, jeden den ti sni vsechno a ty budes mit radost, podruhy blebleble a bude to vsude jen ne v prckovi…
a ze se ti dari krotit ty prdiky, to se nam nedarilo, ses dobra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna