40+ bezdětná - mít dítě nebo ne?

Anonymní
6.12.21 20:42

40+ bezdětná - mít dítě nebo ne?

Ahoj,

bude mi 40, neměla jsem štěstí na chlapa a zůstala jsem sama a bezdětná. Děti mám moc ráda. Čekat na chlapa, zda přijde teď, se mi už moc nechce. Věřím, že přijde, ale může to být za 5 let…

Otázka je, zda byste zůstaly bezdětné anebo si dítě nechaly udělat? (Ať už v zahraničí na klinice přes dárce nebo prostě nějak jinak, to je teď jedno, ale otec by byl neznámý). Pokud byste se rozhodly pro bezdětnost, nebojíte se, že toho za pár let budete litovat a už bude pozdě?

Mám zmražená vajíčka pro jistotu a dle doktora jsem zdravá a stále mít děti mohu (minimálně přes IVF), ale situace může být za rok už jiná.

Děkuji za vaše názory a příběhy. Budu ráda když budou reagovat spíš ženy, co toto řešily/zažily, než mladé holky, co mají ještě vše před sebou :) Přeci jen se do této situace nemohou plně vcítit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
6.12.21 20:47

Pokud toužíš po dítěti, tak ho měj. Škoda se připravit o mateřství jen proto, že nemáš chlapa

• Citovat
  • Upravit
22566
6.12.21 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj,

bude mi 40, neměla jsem štěstí na chlapa a zůstala jsem sama a bezdětná. Děti mám moc ráda. Čekat na chlapa, zda přijde teď, se mi už moc nechce. Věřím, že přijde, ale může to být za 5 let…

Otázka je, zda byste zůstaly bezdětné anebo si dítě nechaly udělat? (Ať už v zahraničí na klinice přes dárce nebo prostě nějak jinak, to je teď jedno, ale otec by byl neznámý). Pokud byste se rozhodly pro bezdětnost, nebojíte se, že toho za pár let budete litovat a už bude pozdě?

Mám zmražená vajíčka pro jistotu a dle doktora jsem zdravá a stále mít děti mohu (minimálně přes IVF), ale situace může být za rok už jiná.

Děkuji za vaše názory a příběhy. Budu ráda když budou reagovat spíš ženy, co toto řešily/zažily, než mladé holky, co mají ještě vše před sebou :) Přeci jen se do této situace nemohou plně vcítit.

Jano? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
6.12.21 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj,

Jinak já bych šla do dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.21 20:50

Je mi 38, letos se mi narodilo druhé dítě. Takže věkem jsem ti celkem blízko. A narovinu říkám, že nemít v tomto věku partnera, udělala bych asi všechno proto, to dítě mít hned.
Na druhou stranu je třeba se zamyslet, jestli máš nějakou podporu v rodině, aby dítě nemělo de facto jen Tebe.

• Citovat
  • Upravit
6794
6.12.21 20:50

Ne. Vidim to jako sobecke rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
6.12.21 20:51

No…moc času už nemáš, holka. Že máš zamrazená vajíčka neznamená, že po umělém oplodnění otěhotníš a donosíš do zdarného konce mimčo. Asi bych to už, být tebou začala zkoušet. Je to za minutu 12. Nevím jak je to u nás s legislativou anonymního dárce a svobodný mámy, ale je to asi nejchudnejsi řešení, než hledat partnera pro život, poznávat se, plánovat a plodit. To se rozkoukas a je ti 45.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
6.12.21 20:53

Já bych na nic nečekala a měla dítě. Moje kamarádka, si takto pořídila dítě ve 38,na chlapi měla smůla a nechtěla zůstat bez dítěte. A dobře udělala, holčičce už je 7let, obe jsou šťastné a nakonec i toho fajn chlapa už dva roky ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
6.12.21 20:53

Taky bych šla do toho, lepší nějaké dítě než žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
6.12.21 20:54
@Anonymní píše:
Je mi 38, letos se mi narodilo druhé dítě. Takže věkem jsem ti celkem blízko. A narovinu říkám, že nemít v tomto věku partnera, udělala bych asi všechno proto, to dítě mít hned.
Na druhou stranu je třeba se zamyslet, jestli máš nějakou podporu v rodině, aby dítě nemělo de facto jen Tebe.

38 a 40 plus si myslím, že ohledně otěhotnění už je velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
6.12.21 20:54

Taky mi je 38, děti mám teda..ale popravdě..ve 40 už mi přijde docela pozdě toto řešit. Pokud bych chtěla dítě, měla zázemí, finance, nějakou podporu v rodině, přátelích..tak bych měla dítě i sama. Ale opravdu ihned. Je znát každý rok navíc. Vajíčka sice můžete mít mladá, ale tělo zraje dál a mladší a víc fit už nebude. Na chlapa bych nečekala, schopných chlapů 40+ je jako máku a mladší se asi do vztahu a dítěte s čtyřicítkou taky nepohrnou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
6.12.21 20:55

Šla bych okamžitě dotoho.
Není čas ztrácet čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
6.12.21 20:55
@Dorotka101 píše:
38 a 40 plus si myslím, že ohledně otěhotnění už je velký rozdíl.

Zakladatelce bude 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
6.12.21 20:57

@Kockazvysocan no tak třeba za měsíc? Za tři? Když se to při vší dobrý vůli zadari, je ji 40 plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
6.12.21 20:59

Šla bych do toho, až s dítětem začal mít můj život smysl, určitě se o tohohle neochuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová