40.tt a dítě nesestupuje

Anonymní
25.10.12 09:11

40tt a dítě nesestupuje

Zdravím dámy,

poraďte co dělat a nebo co Vám lékaři doporučili, popřípadě udělali, když dítko nesestupovalo.
Hlavičku pořád cítím víc vlevo a mám pocit, že se samo nemůže dostat do malé pánve. myslíte, že by třeba Hamilton pomohl?

Omlouvám se za anonym, ale nechci aby někdo z rodiny a kamarádek věděli, jak šíleně už plaším :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21646
25.10.12 09:16

Při porodu jsem mladšího „sklepávala“ poskakováním na balonu :mrgreen: taky se držel dost vysoko, ale už bylo vše připraveno k porodu. tak jsem mu pomohla :-) jinak jsou klasické babské rady na uspíšení porodu - vygruntovat, chodit po schodech a na procházky, horké víno, skořice, sex… ale věř, že to dítě si vybere nejvhodnější čas samo. má ještě minimálně 10 dnů čas a až bude připravené, tak se narodí. hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
25.10.12 09:18

Urcite sestoupi, neboj, treba moje segra rodila az ve 42+1, nektery deticky si zkratka davaji na cas.
Urychlovaky samozrejme existuji, ale ja za sebe bych teda zatim nic neurychlovala.
Vydrz, Prtka, vydrz! ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
25.10.12 09:21

Ahoj!

Zbytečně se tím nenech znervóznit. Až přijde jeho čas (porodu), tak sestupovat začne.

Zkus se spíš dát trošku do pohody. Povídej si s miminkem a moc se nestresuj. Nalož se třeba do vany, přečti si knížku a snaž se užít poslední dny s miminkem v bříšku. ;)

Držím palce, ať všechno proběhne hladce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.12 09:22

Já ani tolik netoužím rodit, jako bych chtěla aby dítko sestoupilo. Vadí mi, jak nemůžu dýchat, najíst se (zvracím) jak bolí, když kope. Stačilo by mi, kdyby tak o kousíček klesl a pak ať si ještě klidně dává na čas :-)
Jinak dlouhé procházky, gruntování, dokonce i nákupy máme za sebou a nic. Opravdu mi přijde, že se tam nějak zaseklo a nechce se mu.

Jinak moc děkuji za podporu! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7989
25.10.12 09:29

Ahoj, a v jaké poloze spíš? máš podepřenou nohu na boku? Hamiltona ti neudělá dřív, dokud hlavička nenaléhá. Mě syn klesl po dlouhé letní procházce, asi 7km jsem ušla a druhý den se narodil, 9 dní předem s váhou 3,65kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.12 09:36

O pohyb skutečně nouzi nemám. (běhám za dvouletým prckem)
Na boku spím, jinak už to nejde :-) a nohu teda podepřenou nemám.

• Citovat
  • Upravit
7989
25.10.12 09:42
@Anonymní píše:
O pohyb skutečně nouzi nemám. (běhám za dvouletým prckem)
Na boku spím, jinak už to nejde :-) a nohu teda podepřenou nemám.

Mám právě doma obrovský dvoumetrový kojící polštář, který jsem si ušila, spím tak, že ho mám pod hlavou, pod břichem a zvedlou nohu na boku, jinak jsem měla pocit, že dítě fakt umačkám:-D, dítko jsem měla celou noc lehce podepřené, protože když ne, tak jsem se ráno nemohla vůbec zvednout, než se malá v břiše srovnala. Lékař by ti měl na prohlídce říct, v jakém postavení je miminko v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.12 09:44

Zdravím, já teda nejsem moc zkušená, ale sestře při porodu poradila porodní asistentka kroutit boky, měla to jako úlevu při kontrakcích a aby se mimčo dostalo, kam má… Možná by tohle pomohlo? Ale raději si najít na netu víc info a na kterou stranu točit boky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
25.10.12 10:09

4.dítko před porodem nesestoupilo, začala jsem rodit 4 dny po TP po Hamiltonově hmatu. A ještě na sále mi PA říkala, jak je strašně vysoko, ještě týž den jsem porodila ;) Na míči jsem skepávala, co to šlo :D
Snad se mimčo brzo umoudří a tobě bude líp. Přeju rychlý porod a zdravé miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
25.10.12 10:13

Taky jsem to měla tak, nepomohlo NIC :zed: ani Hamilton. Nakonec museli porod vyvolávat a dcera se mi narodila 41+4 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
25.10.12 10:23

Mě malá nechtěla sestupovat, ani když byla skoro dva dna bez vody.Taky jsem se neotevírala, ale když mi nakonec pomohli otevřít se, tak malá sestoupila, bylo to týden po termínu a fakt skoro těsně před tlačením :D a břicho jsem měla nahoře pořád, to snad ani nekleslo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.12 10:45

Teda nevím jestli mě vaše zkušenosti uklidnili nebo víc znervoznili :-)
Každopádně děkuju strašně moc za rady, zkušenosti a podporu :-) :hug:

• Citovat
  • Upravit
1122
25.10.12 10:57

Ahojky, mě malá taky nechtěla sestoupit. Dělala sem taky uplně všechno, 2× udělanej hamilton, a nic. Rodila jsem pak 41+5 :) Přirozeně, a až u porodu mě položili na bok a jednu nohu jsem měla skrčenou směrem k břichu, aby malá sestoupila..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.10.12 12:23

U mě dítě taky nesestupovalo. Já v termínu, dítě velké a stále vysoko. Kvůli tomu se pořád odkládalo i vyvolání, na kterém jsem měla být už v 38tt. Nakonec jsem se v termínu otevřela alespoň na špičku prstu, tak mi udělali Hamiltona a další den jsem nastupovala na vyvolání. V porodnici usoudili, že malej zřejmě nemůže sestoupit díky větší hlavičce (nakonec to tak asi bylo, měl ji 39cm) a níž zkrátka asi nesestoupí. Porod byl perfektní, rychlý, mimčo se dralo na svět rychlostí blesku, za hodinu a půl od začátku kontrakcí bylo odrozeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí