Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při porodu jsem mladšího „sklepávala“ poskakováním na balonu
taky se držel dost vysoko, ale už bylo vše připraveno k porodu. tak jsem mu pomohla
jinak jsou klasické babské rady na uspíšení porodu - vygruntovat, chodit po schodech a na procházky, horké víno, skořice, sex… ale věř, že to dítě si vybere nejvhodnější čas samo. má ještě minimálně 10 dnů čas a až bude připravené, tak se narodí. hodně štěstí! ![]()
Urcite sestoupi, neboj, treba moje segra rodila az ve 42+1, nektery deticky si zkratka davaji na cas.
Urychlovaky samozrejme existuji, ale ja za sebe bych teda zatim nic neurychlovala.
Vydrz, Prtka, vydrz!
![]()
Ahoj!
Zbytečně se tím nenech znervóznit. Až přijde jeho čas (porodu), tak sestupovat začne.
Zkus se spíš dát trošku do pohody. Povídej si s miminkem a moc se nestresuj. Nalož se třeba do vany, přečti si knížku a snaž se užít poslední dny s miminkem v bříšku. ![]()
Držím palce, ať všechno proběhne hladce! ![]()
Já ani tolik netoužím rodit, jako bych chtěla aby dítko sestoupilo. Vadí mi, jak nemůžu dýchat, najíst se (zvracím) jak bolí, když kope. Stačilo by mi, kdyby tak o kousíček klesl a pak ať si ještě klidně dává na čas ![]()
Jinak dlouhé procházky, gruntování, dokonce i nákupy máme za sebou a nic. Opravdu mi přijde, že se tam nějak zaseklo a nechce se mu.
Jinak moc děkuji za podporu! ![]()
Ahoj, a v jaké poloze spíš? máš podepřenou nohu na boku? Hamiltona ti neudělá dřív, dokud hlavička nenaléhá. Mě syn klesl po dlouhé letní procházce, asi 7km jsem ušla a druhý den se narodil, 9 dní předem s váhou 3,65kg.
O pohyb skutečně nouzi nemám. (běhám za dvouletým prckem)
Na boku spím, jinak už to nejde
a nohu teda podepřenou nemám.
@Anonymní píše:
O pohyb skutečně nouzi nemám. (běhám za dvouletým prckem)
Na boku spím, jinak už to nejdea nohu teda podepřenou nemám.
Mám právě doma obrovský dvoumetrový kojící polštář, který jsem si ušila, spím tak, že ho mám pod hlavou, pod břichem a zvedlou nohu na boku, jinak jsem měla pocit, že dítě fakt umačkám:-D, dítko jsem měla celou noc lehce podepřené, protože když ne, tak jsem se ráno nemohla vůbec zvednout, než se malá v břiše srovnala. Lékař by ti měl na prohlídce říct, v jakém postavení je miminko v bříšku.
Zdravím, já teda nejsem moc zkušená, ale sestře při porodu poradila porodní asistentka kroutit boky, měla to jako úlevu při kontrakcích a aby se mimčo dostalo, kam má… Možná by tohle pomohlo? Ale raději si najít na netu víc info a na kterou stranu točit boky ![]()
4.dítko před porodem nesestoupilo, začala jsem rodit 4 dny po TP po Hamiltonově hmatu. A ještě na sále mi PA říkala, jak je strašně vysoko, ještě týž den jsem porodila
Na míči jsem skepávala, co to šlo ![]()
Snad se mimčo brzo umoudří a tobě bude líp. Přeju rychlý porod a zdravé miminko ![]()
Taky jsem to měla tak, nepomohlo NIC
ani Hamilton. Nakonec museli porod vyvolávat a dcera se mi narodila 41+4 ![]()
Mě malá nechtěla sestupovat, ani když byla skoro dva dna bez vody.Taky jsem se neotevírala, ale když mi nakonec pomohli otevřít se, tak malá sestoupila, bylo to týden po termínu a fakt skoro těsně před tlačením
a břicho jsem měla nahoře pořád, to snad ani nekleslo ![]()
Teda nevím jestli mě vaše zkušenosti uklidnili nebo víc znervoznili ![]()
Každopádně děkuju strašně moc za rady, zkušenosti a podporu
![]()
Ahojky, mě malá taky nechtěla sestoupit. Dělala sem taky uplně všechno, 2× udělanej hamilton, a nic. Rodila jsem pak 41+5
Přirozeně, a až u porodu mě položili na bok a jednu nohu jsem měla skrčenou směrem k břichu, aby malá sestoupila..:)
U mě dítě taky nesestupovalo. Já v termínu, dítě velké a stále vysoko. Kvůli tomu se pořád odkládalo i vyvolání, na kterém jsem měla být už v 38tt. Nakonec jsem se v termínu otevřela alespoň na špičku prstu, tak mi udělali Hamiltona a další den jsem nastupovala na vyvolání. V porodnici usoudili, že malej zřejmě nemůže sestoupit díky větší hlavičce (nakonec to tak asi bylo, měl ji 39cm) a níž zkrátka asi nesestoupí. Porod byl perfektní, rychlý, mimčo se dralo na svět rychlostí blesku, za hodinu a půl od začátku kontrakcí bylo odrozeno.
Zdravím dámy,
poraďte co dělat a nebo co Vám lékaři doporučili, popřípadě udělali, když dítko nesestupovalo.
Hlavičku pořád cítím víc vlevo a mám pocit, že se samo nemůže dostat do malé pánve. myslíte, že by třeba Hamilton pomohl?
Omlouvám se za anonym, ale nechci aby někdo z rodiny a kamarádek věděli, jak šíleně už plaším