Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takový problém..jsem v šestém měsíci těhotenství a v v noci mě bolí šíleně záda, už nemůžu ani bolestí spát. Když vstanu, chvíli mě záda ještě bolí, a po chvíli bolest odejde. Nevíte co může být příčinou, nebo jak bolesti alespoň trochu předejít? nikdy dřív, jsem problémy se zády neměla. Všem moc děkuji za rady a typy. ![]()
Zkus těhu masáže, plavání, cvičení…miminko už tlačí do všech stran ![]()
Tak to ti neporadim ale jen tě uklidním že to mám taky. Dneska v noci jsem se zbudila takovou bolestí až mi tekly slzy, Děsná bolest v kříži, která šla do kyčelních kloubů a postupně do nohou. Musela jsem vstát a chodit aby se mi trochu ulevilo. Když se to trochu zklidnilo tak sem zkusila zase usnout a ráno sem se vzbudila a bylo to dobrý. Malej asi na něco tlačil. Já jsem 24.tt.Ale u mě to bude asi hodně daný že mám klidovej režim a dost ležím. Chvílema jsem i panikařila jestli se mi nerozjíždí porod ale naštěstí ráno sem byla na pravidelný kontrole OG a ten říkal že vše ok. Jinak zkus těhotenský podpůrný pás. Mě ho doporučovala doktorka u prvního dítěte ale pomohl mi asi jen na 14 dni.Ale hodně jsem četla že to maminkám pomáhá.
@skrudzz píše:
Ahoj holky,
mám takový problém..jsem v šestém měsíci těhotenství a v v noci mě bolí šíleně záda, už nemůžu ani bolestí spát. Když vstanu, chvíli mě záda ještě bolí, a po chvíli bolest odejde. Nevíte co může být příčinou, nebo jak bolesti alespoň trochu předejít? nikdy dřív, jsem problémy se zády neměla. Všem moc děkuji za rady a typy.
tak s tim mam take problem, v noci jsem kazdou chvili vzhuru a nevim uz, jak si mam lehnout.Jsem v 7.mesici, ale trapi me to uz od 4.teho.Uz abych to mela za sebou. Rikala jsem si, kdyz se nevyspim ted, tak potom uz tezko, ze? ![]()
Mě záda v noci bolí tak od půlky druhého trimestru. Spím na boku nebo v takové té „stabilizované poloze“ napůl na boku napůl na břiše, břicho si případně podkládám peřinou, spím v měkké podprsence (jak se mi prsa zvětšila, začala být těžší a záda tou váhou zkrátka trpí). Trochu to pomáhá, ale stejně mě záda a kyčle bolí. Několikrát za noc jsem vzhůru a pořád měním polohy a převaluju se, aby se mi leželo aspoň trochu pohodlně.
Holky nejsem tehotna ale dneska v noci me vzbudila bolest zad jako u lopatek nikdy se mi to nestalo jsem z toho ted hotova nikdy me to nevzbudilo ve spani musela jsem si lehnout na zada a spat chvili na zadech co to mohlo byt infarkt???
Nestras. Me bolí žádá tři měsíce a dnes jsem se poprvé vyspala a necítila jsem bolest. Paráda. Jsem šťastná pprotože ted budu podstupovat ivf.
Vždy je vše poprvé třeba si jen blbě ležela to přejde asi bych to nějak neřešila. Ted se hýbat můžeš normálně?
Ahojik tehulky, byvale i soucasne:). Ozivuji diskuzi, jelikoz puvodni dotaz je jak kdybych ho psala sama.
Jsem teprve na konci 4. mesice tehu a uz tak dva tydny me pouze v noci priserne boli dolni cast zad-od beder po kostrc. Postupne se to horsi v prubehu noci a rano uz bolesti brecim. Pote co vstanu se to behem hodinky zase srovna. Zkousela jsem spat na zadech, na boku a je to fuk. Prijde mi ze se mi ta zada vlivem hormonu jakoby povolujou v noci a cele skripnou. Nejsem schopna se vubec hybat potom jak to boli.
Brisko mam jeste male a mam pravidelny pohyb. I cvicim obcas tehu pilates. Ale v noci proste hruza. Mate nejake tipy co vam pomohlo? Treba podlozit nohy polstarem? To dnes zkusim. Ale jinak uz me nic nenapada
Uz jsem fakt zoufala. Nevim jak to se mnou bude na konci tehu! ![]()
Jeste dodam, ze jsem typ spis s rovnymi zady, a bylo mi receno, ze to muze delat neplechu jak se bude v bedrech tvorit to prohnuti kvuli brisku.
Diky vsem predem za rady! ![]()
@skrudzz Ahojik prave jsem ozivila tvou diskuzi. Pokud tu jeste nekde jsi, mohu se zeptat, co pomohlo tobe? ![]()