Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
tak jsme včera načli 41.týden
Termín porodu máme dnes, ale bohužel malé se nějak nechce ven. Byla jsem v porodnici na kontrole a čípek mám pořád uplně uzavřený
Ptala jsem se na vyvolání, ale nebylo mi to doporučeno, pokud do další kontroly neporodím (což je do úterka), tak se semnou doktor o tom pobaví a pomůže
Začínám být dost nervózní, doma mi to ani nijak nepřijde, ale jen jsem ležela na ozvách, zamyslela se a udělalo se mi špatně
Začínám se bát, a říkám si, ať už je to zamnou.
Najde se někdo s podobnými pocity či blízkým termínem porodu? ![]()
syna /před téměř 20ti lety/ jsem rodila v ukončeném 42tt. Nervy jsem měla jen z průběhu porodu coby prvorodička - jaké to bude u mě
/možná to bylo tím, že jsem byla hodně mladá a nebyl internet a tak velká informovanost o kde čem/. Další děťátko bylo o něco dřív. Hodně pohody přeju a nalákej mimi na něco hezkého, pro co stojí za to se narodit už včil ![]()
Kamarádka rodila v polovině 42tt, prvorodička a hned si ustrouhala dvojčata, doktoři tomu nějak nemohli uvěřit, že se obě malé držely tak dlouho a nechtělo se jím ven. V porodnici byla asi 18hodin a pak to šlo jedna dvě.
U prvniho tehu me bylo v den termionu receno ze do nejblizsi kontroly urcite neporodim .Ta mela byt za 5 dnu a prcek se narodil ani ne za 2 dny ![]()
Rodila jsem bez vyvolávání 41+3. Na nález na čípku nedbej, během pár hodin to může být všecko jinak. Já měla naopak nález „paníjstetěsněpředporodem“ tři týdny, dělala jsem všechno možné abych syna přemluvila k výsadku a stejně mi to bylo houby platné. Dítě se rozhodně vylézt až samo uzná za vhodné
Navíc na konci se počítá s každým dnem, ale ve skutečnosti může být dítě o pár dní mladší a může být ještě klidně čas. Nech si kontrolovat průtok pupečníkem a stav placenty a pokud bude všecko ok, tak se snaž tím nenervit. Jednou porodit musíš, však ono to přijde. Ale vím jaký to čekání je, navíc všichni mají kecy o tom, jestli jsi ještě celá, jakto, že nerodíš a pod.
Vypni tel., odpočívej a snaž se udělat si pohodlí. Však on tam prcek navždy nebude
Jo a pokud ti budou chtít dělat hamiltona, dobře si rozmysli, jestli ho chceš. Já jako vyjukaná a neznalá prvorodička na to kývla, třikrát mě zmučili a nebylo to k ničemu. Jen stres pro mě a myslím že i pro dítě… Už bych do toho nešla ani náhodou. Držím palce ![]()
Ahojky, jsem na tom dost podobně, přenáším 5. den, dle poslední menzes a už jsem taky docela nervózní. Včera jsem byla na kontrole a cestxy absolutně nepřipravené. Pokud ale neporodím, tak v pondělí nastoupím do porodnice na pozorování a pak později vyvolání. Jinak mi bylo řečeno, že se třeba můžeme zkusit domluvit na vyvolání, ale ne dříve, než po týdenním přenášení. Já budu v pondělí 41+1, takže bych nejraději počkala do 41+3 a pak bych poprosila o vyvolání, pokud by mi to teda nevyvolali sami a chtěli by čekat déle. Tam kde jdu ale rodit jsou názoru, že do 42+0 musí být prcek venku, takže si myslím, že 41+5 by mi to vyvolávali určitě nejpozději. Zkusím jen usmlouvat třeba o den, dvy dny, dříve.
Je to na palici.
rodila jsem ve 42+0 a měla jsem vyvolávaný porod,ale supr rychlý za 2hoďky bylo po všem
,tak držím palečky ať je to tak i u tebe ![]()
já rodila taky vyvolávaně v 41tt+0. čípek jsem taky měla furt dlouhý.. takže nástup na indukci - nejdřív tableta prostaglandinu co 2 hodiny, pak píchnutí vody, 2 hoďky čekání co bude, nic nebylo, 2 a půl hoďky s infuzi oxytocinu a pak byla venku, holka naše veliká… ![]()
prekérka je, že už u takhle přenášených je plodovka už zakalená, takže jsi pak furt připojená na monitoru
resp. tak mi to říkali a já to tak měla.. ale měla jsem i štěstí na PA, takže mě připojila i na balonu a pak i ve stoje..
celou dobu v leže bych to asi fakt nedala…
Jsem dnes 40+0 a pěkně na nervy teda. Všichni kolem už porodili, holky ve skupině už to mají taky za sebou (krom jedné nebo dvou), tchyně volá každý den, jestli jako už (jako bychom jí to nedali vědět
), každej na mě čumí, jak to, že jsem ještě v jednom kuse.. Fakt už chytám solidního nerva
A mě by se taaak hodilo rodit teď o víkendu, když bude starší dcera s ex, abych neměla ještě nervy co s ní, když mě to chytne v noci apod..
tak já taky rodila 41+0, od 40+0 jsme obden chodili na monitor srdíčka, prý by mě nejdýl nechali 10 dní přenášet. Nakonec už měl malej v ten den 41+0 aritmii, tak jsem šla ihned od monitoru na sál na vyvolání. Trvalo to všehovšudy 4h, sice asi bolestivější než kdyby porod přišel sám od sebe, ale zas o poznání rychlejší, prvního jsem rodila celou noc. Takže za mě, já jsem nakonec byla ráda, že to takhle dopadlo. malej je v pořádku se srdíčkem, prý ho to už prostě nebavilo v brušku, jen si neuměl říct sám ![]()
plně chápu Tvůj strach, a že je to už nekonečný, ale do týdne už určitě budete všichni spolu a vše bude v pohodě. Odpočívej, nebo jdi na prochajdu a užívej
hlavně přeju pohodový porod ![]()
přesně jak píšou holky, čípek se mění ani nebudeš vědět jak. já rodila 25.12(37tt) a 23.12 jsem byla na kontrole a to mi doktor říkal že se mi čípek nezkracuje a že tento rok rodit nebude. ale mimčo si samo řekne. jinak prej pomáhá sperma na porod ![]()
@sibi píše:
přesně jak píšou holky, čípek se mění ani nebudeš vědět jak. já rodila 25.12(37tt) a 23.12 jsem byla na kontrole a to mi doktor říkal že se mi čípek nezkracuje a že tento rok rodit nebude. ale mimčo si samo řekne. jinak prej pomáhá sperma na porod
Nám to bylo k prdu, stejně jako milion dalších rad (maliníkový čaj, lněné semínko, tři vánoční úklidy, umytá okna, skákání po schodech, horká sprcha, dlouhé procházky, nošení těžších věcí, svařák, … už si to všechno ani nepamatuju
)
holky já teda ještě nepřenáším..jsem ve 38tt ale už bych taky chtěla aby šel ven..
nevíte jak je to s masáží bradavek? to znamená co? mám si je mačkat jak kdybych chtěla vystříkat mlíko, nebo si je hladit okolo ( na tech hnědých kruzích ) nebo jak?
Holky nepomůže ic, pokud nejsou porodní cesty nachystané, já už normálně začínám být na ty rady alergická, stejně tak, jako na ty otázky, ještě jsi celá…apod.? Pokud někomu omohl sex, schody, apod., tak by stejně do druhého dne porodil, protože měl připraveny cesty. Mně dělali i hamiltna a nic, prostě jsem uzavřená, tak se nedá nic dělat. Zítra to bude týden co přenáším a už mi z toho hrabe ![]()
Jo smurfko a bradavky já mačkám od 30 týdne, protože mě to baví
a taky nic. To je to samé, jak píšu výše.