4,5měsíční lenoch?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
637
21.2.13 09:58

4,5m lenoch?

Ahoj, zajímaly by mě vaše zkušenosti. Můj devatenáctitýdenní synáček je asi lenoch. Už někdy ve třech měsících se začal otáčet na bok a jakmile se mu povedlo otočit se ze zádíček na bříško, jako by utlo, nechal toho. Asi zjistil, že to umí a už není potřeba to zkoušet. Zatím ale ani nezvedá hlavičku v poloze na zádech. Vím, že se nemá srovnávat, ale spoustu takhle starých miminek zvedají. Můžu mu nějak pomoct, aby začal být aktivnější? Hraček má nad sebou spoustu, hraje si s nimi (na které dosáhne), spojuje ručičky, ale hlavu prostě nezvedne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
21.2.13 10:04

Nechápu jak má v poloze na zádech zvedat hlavičku
já bych spíš řešila polohu na bříšku a motivovala ho tam
nicméně ve 4,5m lenoch? to snad né, dej mu klid, má dost času na všechno.

Neber si to osobně, ale už mi tu občas připadá, že jsme v něčem ještě horší jak generace našich rodičů, která nás drilovala na půl roce na nočník a do chodítka… vždyť je to ještě malý mimi, přece bys nechtěla aby už chodil :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
21.2.13 10:06

@Nikca_Ko
jak by měl zvedat hlavu? pokud vím, tak by dítě mělo hlavu udržet, u hrudi, když ho z lehu zvedáš za ruce do sedu, ale že by dítě samo zvedalo hlavu???
moje děti se ještě ani jednou nepřetočily ze zad na bříško (toto by se prý měly neučit mezi 4-6 měsícem) tak to nehrotím, teprve včera měli 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.2.13 10:08

@quinny To zvedání hlavičky myslím tak, že leží na zádíčkách a hlavičku nadzvedne, bradu na hruď a kouká, co kde lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.2.13 10:10

@subsomi To je právě ono, když ho za ručičky zvedám do sedu, hlava jen tak „visí“, nedrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
21.2.13 10:14

V prvé řadě ho za ruce do sedu nepřitahuj - na každé kontrole mě před tím pediatra varuje, stejně tak neurolog.Ona ta bloncající hlava není nic moc. Mimochodem, nekvaltuješ na něj :)? Vždyť má na to čas. Syn tohle začal dělat cca v ukončeném 5. měsíci, teď se párkrát za den chce trochu přitahovat sám, v žádném případě ho netahám, ať dělá sám, co umí. Na bříško se zatím sám nepřevrací a neřeším, že je lenoch, každé dítě má své tempo :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
358
21.2.13 10:15

Do sedu rozhodně nezvedat. To se dělá u takhle malých jen na vyšetření. Pokud máš na mysli, jen přitahování brady k hrudníčku a ne zvedání, dávej hračky nad hrudník ne do oblasti očí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
21.2.13 10:16
@Nikca_Ko píše:
@subsomi To je právě ono, když ho za ručičky zvedám do sedu, hlava jen tak „visí“, nedrží.

Proboha, proč ho přitahuješ do sedu??? :zed: :zed:  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.2.13 10:25

@Ang_BK Nezvedám ho často, jen jsem zkusila, zda už hlavičku udrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
21.2.13 10:26

Tak to nezkoušej - až bude ready, zkusí si to sám, na to ho nemusíš přitahovat :)

• Citovat
  • Upravit
227
21.2.13 10:28

@Nikca_Ko hlavní je, aby držel hezky hlavičku v poloze na bříšku ;) na přitahování se vykašli ;) to bude zkoumat Dr na kontrolách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
21.2.13 10:57

Já vím co myslíš. Já když mám malého v lehátku, tak tu hlavu tahá k hrudníku-je mu dvacet týdnů.
A taky občas přitáhnu, ale jen když on sám zabejčí. Jakmile by neměl chuť a sílu tak ho nepřitahuju-to není dobrý, když ta hlava visí.
Ale když se za ty ruce přitáhne sám, tak ho klidně přitáhnu ;)
Hihi, mimochodem já jsem ta generace, co v tom půl roce dávala dítko na nočník a podepírala polštářema-starší je skoro 16 let :mrgreen: Mimochodem nějak jí to nepoškodilo-to jen na okraj ;) Jí spíš poškozuje to sezení u počítače :twisted:

Vůbec není línej, každé mimi má svůj čas na všechno a vše dělej instinktivně-já se rozhodla, že nebudu dávat na rady na netu a ani dokonalých matek ;)
Dělej tak, jak to cítíš ty :hug:
A pokud ti malej drží hlavičku na bříšku, tak je vše v pořádku :pankac:
Tak mu dej čas, uvidíš jak tě překvapí klidně za týden, za dva, ale věř, že vše se naučí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
21.2.13 10:58

@Nikca_Ko Není lenoch, třeba syn až teď pase koníky, předtím jen ryl nosem a zvednul hlavu na pár vteřin.

@subsomi Dvojčátka jsou narozený ve stejný den jako syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
21.2.13 11:16

Náš Jáchym do 5,5 měsíce jen ležel na zádech a čumákoval kolem sebe. Pak se jednou otočil a už to fičelo:-)). Dnes má 8 měsíců a staví se mi k nábytku…takže nechej mimi, ať si na všecko přijde samo…pak si budeš říkat, sakra kdyby radši ještě chvíli ležel. Mladej pán už si za mnou po 4 přifrčí i na záchod :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29436
21.2.13 11:26

Zakladatelko, nezblázni. Máš 4 měsíční mimino, podle tabulek (a děti nejsou tabulkoví) by měl akorát pást koně. Na všechno ostatní má spoustu času, navíc mu nejvíc pomůžeš tím, že nebudeš dělat nic, max. ho budeš často dávat na to bříško a rozhážeš kolem něj hračky. Přitahování do sedu vůbec nezkoušej, to zkouší jen pediatr, který taky ví, co tím sleduje, tobě to nedá stejně vůbec nic a pro dítě tohle není vůbec důležité.

Dnešní doba mi fakt přijde šílená: jakmile děcko v půlroce neleze, v roce neběhá a a nesedí na nočníku jak přikované, tak je všechno špatně a podle okolí má člověk retardované a opožděné děcko. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí