5. dítě - rozum vs. cit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5402
3.9.26 17:48

@Heduš Homolková Nečekala pochlebující příspěvky.. Naopak psala, že problém je v hlavě hned ze špatného dětství a nezpracovaného traumatu a ptá se jak to řešit hned v úvodu. :kytka:
Nevím jestli je potřeba zesměšňovat jak se jí určitě nechce makat a podobné.
Píše, že nemá problém si dodělat VŠ, tak asi nebude úplně mimo. Že nemůže sehnat práci na HO se nedivím.
Já tedy při x dětech chodila normálně na plný úvazek do zaměstnání. Byli jsme na to jen 2 s manželem. Se specifickým dítětem to už několik let nejde, takže mám %HO, ale taky samozřejmě normálně pracuji (a to tedy i po celou dobu RD - na té jsem ani ofiko nebyla -). A na to mi stačilo 1 dítě. Ty ostatní jsou plnoletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5402
3.9.26 18:12
@884135 píše: Více

Vždyť jsi jí žádného psychologa ani psychiatra nedoporučila… Tvá první reakce v diskuzi byla, že se jí asi nechce makat… Něco konstruktivního jsi napsala až dnes v poledne.

Že má problém v hlavě psala hned v úvodu a popsala i důvod… To věděla i bez Tebe a Tvého příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.26 21:35

Takovou hvězdu máme v ulici. Velká šťastná rodina, bílá, podotýkám. 8 dětí po 2 letech, paráda, výborný nápad. Děti běhají špinavé, nezabezpečené celé dny v pyžamu po baráku. Jejich jediný zážitek za prázdniny je jít na kopec naproti domu. Starší děti věcně nasáčkované u nás, hladové, divoké, chování jak opičky… Paní věcně po nemocnicích, protože co asi udělá s tělem a psychikou tolik porodů a práce, že. Teď se povídá, že čekají další. To si vážně někdo dobrovolně chce udělat se životem? A jak k tomu přijdou ty již narozené děti? :zed:

• Citovat
  • Upravit
5402
4.9.26 08:24
@Anonymní píše: Více

Mám 4 děti, normálně zabezpečené, žádné zdravotní problémy nemám… Nikdy jsme nečerpali žádné sociální dávky. Naše děti mají VŠ, normálně studují a mají zážitky.
Taky tedy nemám 8 dětí…
Ale víc dětí mohou mít i VŠ vzdělaní a zabezpečený lidé (a znám jich několik).
To že znáš z okolí sociální případ nemusí znamenat, že to tak je všude. ) :kytka:

Zakladatelka psala, že ví, že má problém a ptá se jak to řešit.
Navíc i její manžel další dítě nechce, asi nejsou úplně mimo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
6.9.26 08:08
@Snopy123 píše: Více

Nepsala jsem nic o tom, že nechce makat, :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
6.9.26 16:57

Tak pokud víte, že ta touha souvisí s nějakým traumatem z dětství, tak jediná účinná cesta bude přes vyřešení toho traumatu. Co přesně si slibujete od dalšího těhotenství a mimina? Je vám jasné, že se to tím pátým stejně nevyřeší, když se to nevyřešilo přechozími čtyřmi miminy? Zřejmě vám to dává nějaký pocit. Že jste potřebná, důležitá nebo tak něco? Protože něco z toho mít musíte, jinak byste to tak moc nechtěla… Přijďte na to, co to je. Nedala by se tahle vaše část uspokojit i jinak, než dalším prodem? Kdyby manžel vydělával statisíce a byli jste do konce života zabezpečení, tak je asi fuk, jestli budete mít děti čtyři, nebo jich bude deset. Ale vy víte, že na další dítě není žádná kapacita. Ani finanční, ani energická a psychická. Bylo by to ohrožení rodiny, kterou už máte. A ta je prostě přednější, než potenciální páté dítě… Vážně myslím, že když si ujasníte, co si rozením dětí kompenzujete a vyřešíte si to, tak ta touha vezme za své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová