Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jako když čtu o našem exempláři
Začíná se ale klidnit. Když přišlo období č…ů (vynalezl si to sám, tak jsme ho upozorňovali, že je to sprostota a neříká se to), tak nám tak nadával pochopitelně… Tak se nám asi osvědčilo nad tím přivřít oko, nevšímat si, max. 1 říct, že se to neříká… Naopak slova jako h…o, p…l jsem dovolila říct jen mezi náma třeba 3× ve sprše. Stačilo to a teď už neříká nic z toho.
Ahoj, prosím o radu či zkušenost.
Jak jsem si přečetla spousty z vás se dítě změnilo v malého dablika, právě to zazivame i my doma s 5 letým synem
Do školky nastoupil ve 4 letech v září a od té doby je k nepoznání. Vygradovalo to tento týden, kdy si mě paní učitelka pozvala na kobereček, že syn uhodil do ucha holčičku
Ze není žádný svatousek víme, ale nikdy děti nemlatil. Nedokázal vysvětlit proč to udělal
Rovnou mi oznámila, že syn bojkotuje holčičky. Nechce s nimi chodit za ruku, nechce s nimi sedět u stolecku, prostě bojkot. Taky přestal zdravit. Paní učitelky pozdraví to ano, ale doktorku ne, sousedy nezdraví, v obchodě nepozdraví. Prý se stydí
Taky občas reaguje hrozně negativně. Ve školce na otázku co měl k snídani odsekne „nic, kdo ti dělá snídani "nikdo“. Když se sekne, nemá nikoho rád, nic ho nebavi apod. Jinak když nemá zrovna svoji náladu je to zlate dítě. Paní učitelka mi doporučila návštěvu dětského psychologa. Mně to přijde hodně přehnané
Máte někdo zkušenost? ![]()
@Anet262 píše: .....že syn uhodil do ucha holčičkuZe není žádný svatousek víme, ale nikdy děti nemlatil. Nedokázal vysvětlit proč to udělal
Rovnou mi oznámila, že syn bojkotuje holčičky. Nechce s nimi chodit za ruku, nechce s nimi sedět u stolecku, prostě bojkot.........
Pokud vím, tak se školky a školy snaží a ještě více budou snažit na potírání rozdílů mezi pohlavími. To je dělat z kluků holky a potírat klučičí chování. K tomu ještě genderové násilí od matek.
Spíše je syn normální a hází vidle do jejich „vzdělávacího“ programu. Chceš snad, aby si hrál s panenkama?
proč nutit kluka, aby chodil za ruku s holkou, která se předtím třeba dloubala v nose. ![]()
@Jirka765 píše:
Pokud vím, tak se školky a školy snaží a ještě více budou snažit na potírání rozdílů mezi pohlavími. To je dělat z kluků holky a potírat klučičí chování. K tomu ještě genderové násilí od matek.Spíše je syn normální a hází vidle do jejich „vzdělávacího“ programu. Chceš snad, aby si hrál s panenkama?
proč nutit kluka, aby chodil za ruku s holkou, která se třeba předtím třeba dloubala v nose.
Já na tom nic nenormalniho nevidím, ale dle naší paní učitelky mám zajít se synem k psychologovi. Zůstala jsem na ni koukat, jestli jako vážně?
Syn je vychovávan jako chlap, děla s taťkou dříví, skotaci na stromech, na kole, s míčem, vecne sama modrina. Jsem vážně zaskočena
Špatně maluje a vybarvuje, protože ho to prostě nebaví
Nás s tím ale posílá k odborníkovi. Tak se ptám na názor druhých ![]()
Tak syn dela s tatkou taky chlapsky veci, ale holky nemlati.
@Lucias241 jasně, to byla ale odpověď pro Jirku a hraní si s panenkami
Jen si nemyslím, že kvůli tomuhle bych s ním měla obcházet doktory.
@Anet262 píše:
Já na tom nic nenormalniho nevidím, ale dle naší paní učitelky mám zajít se synem k psychologovi. Zůstala jsem na ni koukat, jestli jako vážně?Syn je vychovávan jako chlap, děla s taťkou dříví, skotaci na stromech, na kole, s míčem, vecne sama modrina. Jsem vážně zaskočena
Špatně maluje a vybarvuje, protože ho to prostě nebaví
![]()
Nás s tím ale posílá k odborníkovi. Tak se ptám na názor druhých
Tak samozřejmě holky ať nemlátí, ale jinak
z jakého důvodu ho nutit, aby v 5-ti letech kamarádil s holkama, chodil s nima za ruce a nebo si s nimi hrál. Je to jeho dětství. ![]()
@Anet262 hele to malování bych vůbec neřešila, dcera 5 let nedávno donesla ze školky od všech dětí k narozeninám takou knížku co děti samé malovaly na památku, malby od holek super bylo poznat co je co, používaly barvy ale od kluků mazec, 90% jen čáry nebo kruhy, prostě hold na to kluci nejsou
. Jinak malej mi příjde normální, malá byla taky vždy veselé vysmáte sluníčko a teď cca měsíc je na zabití, kdykoliv není po ní už se vztaká jak blázen a to kvůli každé drobnosti, takže taky doufám že zase jen přechodné období, jinak je úplně šikovná…a že malý nechce holky a co je na tom? holky taky kolikrát bojkotují kluky, každý si rozumí podle svého, maldší taky kluky vůbec nemusí a straší zase opak ta holky ne-e a jen kluci ![]()
@Jirka765 Já vím, donutila mě přemýšlet nad tím, že není v pořádku nekamaradit s holkama
To, ze ji uhodil jsme spolu samo řešili
Na druhou stranu on chodil že školky měsíc pokousany a postipany, akorat já to nerešila protože děti, možná jsem teda měla ![]()
@brumi jasně, malování neřeším, já a manžel malujeme hrozně do dnes
To byl jen příklad
Jinak děkuji za trochy uklidnění ![]()
@Lucias241 píše:
Tak syn dela s tatkou taky chlapsky veci, ale holky nemlati.
Tak pokud to nedela pravidelne, muze to byt nejaky zkrat, detaily nezname.
Moji kLuci treba byvali spolu v neco jako druzine tady a jednou tam nekdo taky flaknul holku. Oba moji kluci mi pak rikali, ze drive nebo pozdeji se to stat muselo, ze je to neuveritelne zla osoba, ktera je mydli vsechny opakovane, vyuzivajice toho, ze kluci holky nebijou a ucitelkam nezaluji…ty situace byvaji nekdy slozitejsi, takze je spis lepsi koukat na celek, trend…
Ze se nechce kluk vodit za ruku se taky moc nedivim, v tomhle veku povazuji kluci „jakykoliv dotyk“ (holky predevsim) za neco nechutneho
no a nekdy v…nacti letech se to otoci a nechteji nic jineho
![]()
@Lenka_Hal Ja detaily taky neznam
Byla jsem z toho tak v soku, že jsem se ani nezeptala jak k tomu došlo. Pravidelně ne, stížnost je na něj prvně a doufám, že naposledy ![]()
Mě poslední dobou připadá, že milé paní učitelky místo aby si dokázaly poradit, tak jen děti posílají k psychologům…nejlíp aby děti seděly u stolečku, nevyrušovaly atd. Z toho co jste o synovi napsala nevidím nic co by bylo nenormální…prostě normální živý kluk, který z lumpačin vyroste
… ohledně toho bití, třeba paní učitelka přišla v době, kdy to holčičce Váš syn zrovna vracel ( u nás taky stížnost, že náš do kamaráda kopnul - ale původně to bylo tak, že dostal kopanec první a jen ho vrátil a do toho přišla paní učitelka
)…vůbec bych to neřešila, pokud se to samozřejmě nebude opakovat ( jen mu doma vysvětlete co a jak ). Jo a s tím kreslením, u nás ve školce na nástěnce jde vždy poznat co kreslili kluci a co holky
![]()
@Anet262 a to že nekamarádi s holkama to už bych vůbec neřešila, vždyť si vem kolik dospělých chlapů vidí babu a mizí
za deset let ještě budete se smutkem vzpomínat jaké to bylo když mu byly holky jedno
![]()
@lucielorenc přesně ono to by ani nebyly děti kdyby se sem tam něco nestalo, poznávají své vlastnosti zjišťují co a jak no a k tomu bohužel i patří sem tam nějaká ta mela, pokud má dítě doma dobrý základ dostane vysvětlení a mělo by být ok, dcerka měla loni problém s jedním klukem taky pořád do ní bouchal a né jen teda do ní, no a co se zjistilo maminka to měla těžce na háku prý on je takový no co, takže děti dostaly za úkol toho klučinu ignorovat a bránit jen v nutném případě a pokud možno raději hlásit paní učitelce, letos musím klepat malý se přes prázdniny asi (vybouřil) a je klid ![]()