5 měsíců a ukrutný průjem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
5 měsícu a ukrutný průjem.
Dobrý večer,
Prosím o radu. Mám 5 měsíční dítě a už dva dny má příšerný průjem. Začalo to, že se jednou poblindila a teď kadi o 100/6. Včera měla celý den tt, dnes už jen 3× a to do 39 st bez odečtu. Je celkově dnes lepší, veselejší i si hrála. Celkově příjem tekutin je nižší. Cca 80-100ml na dávku. Snažím se dávat a 2 hod. Do mlika přidávám asi 30 ml Ryzoveho odvaru, ale stále kadi jak Amina. Nenapadá některou z vás něco co přidat a jak pomoci? Děkuji!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zřejmě bych nepokládala otázky na Emiminu a mazala na pohotovost. Obzvláště s tak malým dítětem
Jinak, Hylac forte asi nemáš, ten je super, jen teď nevím od jakého věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě pohotovost. Měla jsem to samé u syna v 10m. Není to u mrnousu sranda, jsou okamžitě dehydratovani. Dala nám tenkrát enterol místo pití a Hipp ors 200 místo jídla, ten opravdu hodně pomohl, jen ho skoro v žádné lékárně neměli. K tomu dostal ATB a dělala stery na salmonelu, která se naštěstí nepotvrdila. Ještě jsme kojili a to říkala, že mám sledovat reakci po kojení a případně ho na chvíli omezit, už nevím proč. Vážila mrnouse pri první návštěvě, říkala, že pokud bude mít ještě o 300g méně, pošle nás na kapačky. Druhý den ale vážil stejně, tak nás nechala doma. Sledovala pri první prohlídce stav bříška, jestli není propadle, což měl a stipla ho do kůže na břiše, jestli se vrací zpět.
U prcku může být z hodiny na hodinu opravdu závažná změna. Vůbec bych toto u 5m dítěte nezkoušela léčit sama.
Příspěvek upraven 25.12.17 v 23:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych jela, min ať zkontrolují, jestli není dehydrovaná. u takových mimin je to hned, a jestli má k tmou horečku a lítá to z ní jak píšeš, bála bych se a nechala ji pro klid zkontrolovat. Jinak na průjem se nám nejvíc osvědčil Enterol, myslím, že můžou normálně i mimina. dcera ho dostával už v 6 týdnech, a le raději přečti kdyžtak příbalák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A čůrá? POkud čůrá dostatečné množství nepříliš žluté moči, tak to asi bude OK. Ale je to malý prcek, čas od času se ukázat u dr není od věci, pokud by to trvalo déle.
POkud jste ještě nezavedli vařenou mixovanou mrkev, je myslím ideální čas - má zázračné účinky na stolici (možno i rozmixovat víc nařídko a dát do flašky, trochu přisolit - nebo sypnout kulíška).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji za rady. Nakonec jsem 26.12 na pohotovost dorazila. Závěr ustupující gastroenteritida, jelikož se tam na ně smál a koketoval. Ncméně prujem má stále strašný!!! Dávám ORS od Hippu, změnila jsem mlíko na low lactose, ale pořád s prominutím se.re. Už neblije a TT taky nemá. Vypije mi za den cca 900 ml, stejně jsem z toho pořád špatná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to má jako jen řídké nebo vážně vodové? Mne doktorka řekla, ze to, ze to má hodně hodně řídké je normální, pokud to není vyloženě skoro čiré
- načítám...
- Citovat
- Zmínit