Veganem už od mala?

19.12.17 09:54

Veganem už od mala?

Dobré dopoledne všem maminkám, mám otázku. Jsem již 13 let veganka a zajímá mě, zda může veganství nějak ohrozit vývoj dítěte. Děkuji a mějte se parádně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19.12.17 10:01

@NezkušenáMamina007 taky mám takový problém. Jsme s manžou vegani už od toho co jsme se poznali, a byli by jsme rádi, aby s tím náš mimísek začal už od malička. Aby se nikdy nesetkal s takovým zlem jako je maso! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
19.12.17 10:07
@moderní máma píše:
@NezkušenáMamina007 taky mám takový problém. Jsme s manžou vegani už od toho co jsme se poznali, a byli by jsme rádi, aby s tím náš mimísek začal už od malička. Aby se nikdy nesetkal s takovým zlem jako je maso! :cert:

Tohle mi přijde dost postavené na hlavu.. oni nejsou o moc lepší ty srack* co jite vy :lol: chudák dítě :cert: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
19.12.17 10:08

Tady bude veselo :mrgreen:

Myslím, že tady kde je tak 95% lidi na mase ti asi moc lidí zasvěceně neodpoví. Já věřím že to jde, ale třeba ve státech kde je lepší čerstvá nabídka ovoce a zeleniny a samozřejmě s vhodnými doplňky stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.12.17 10:08

No já nevím ale děti by měli papkat bílkoviny a tuky… Neni lepší dávat normální stravu a až bude dítě starší dát mu možnost volby? Až uvidí co jite vy bude to chtít taky, ale do ty doby bych se držela normální stravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
19.12.17 10:10
@prekvapenana2 píše:
No já nevím ale děti by měli papkat bílkoviny a tuky… Neni lepší dávat normální stravu a až bude dítě starší dát mu možnost volby? Až uvidí co jite vy bude to chtít taky, ale do ty doby bych se držela normální stravy…

Bílkoviny a tuky jsou i v jiných věcech než maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.12.17 10:10

@moderní máma no já jen nechápu kde máš ten problém? Tak bude vaše dítě vegan, když tomu věříte. Ale píšeš, že taky máte ten problém :nevim: a to tedy jaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.12.17 10:12

@NezkušenáMamina007 Vegetariánství je v pohodě, ale veganství už ne - u nás má hodně dětí nedostatek třeba vit. D (jen příklad, je toho mnohem víc). Je to tím, jak tu je málo slunce, všichni jsme zalezlí a když už venku, tak zakrytí a s krémem s UV faktorem. Jediné, jak se to dá pořádně doplnit, jsou prakticky jen ryby resp. rybí olej, nebo alespoň vejce a mléko. To samé vit. B, železo atd. Takže bezmasá dieta, s mlékem a vejci, tam není žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
19.12.17 10:17

Veganství může ohrozit vývoj dítěte. Třeba vitamin B12 (nutný pro krvetvorbu) a některé esenciální mastné kyseliny (nutné pro vývoj mozku) prostě jinak než z živočišné stravy nedostanete, nepočítám tedy vitamínové doplňky. Pokud máte nastudováno, jaké esenciální mastné kyseliny (tuky)a vitamíny se vyskytují jen v živočišné stravě, a budete je doplňovat vitamíny (už v těhotenství, při kojení) a pak i dítěti, tak klidně buďte vegany. Také je třeba hlídat složení bílkovin v konkrétních jídlech, vstřebávají se dle nejméně zastoupené složky a rostlinné bílkoviny jsou v jednotlivých zdrojích (narozdíl od živočišných) zastoupeny nerovnoměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
19.12.17 10:21

Myslím, že strava má být pestrá a nic by se nemělo vynechávat ani přehánět. Nevím jaké zlo máte v mase na mysli. V každém případě dítě bych stravovala běžně, třeba s převahou ovoce a zeleniny. Ale ať si pak svůj směr najde samo až bude starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
19.12.17 10:22

Tak hlavně je třeba počítat s tím, že ve školce veganský jídelníček dítěti dávat nebudou. Takže bych ho určitě navykla i na „normální“ jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.12.17 10:25

To by mě také zajímalo. Říkám si, když dostane z veganské stravy vše potřebné, tak snad nemůže nijak strádat. Ale nevím, nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
19.12.17 10:26
@NezkušenáMamina007 píše:
Dobré dopoledne všem maminkám, mám otázku. Jsem již 13 let veganka a zajímá mě, zda může veganství nějak ohrozit vývoj dítěte. Děkuji a mějte se parádně. :think:

takže už nejsi snažilka s agresivním mimískem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.17 10:30

@neumisa To se nemohu zeptat na normální otázku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
19.12.17 10:30
@NezkušenáMamina007 píše:
Dobré dopoledne všem maminkám, mám otázku. Jsem již 13 let veganka a zajímá mě, zda může veganství nějak ohrozit vývoj dítěte. Děkuji a mějte se parádně. :think:

Když budeš mít vyvážené jídlo, tak aby tělo dostalo vše, co potřebuje, pak to určitě nevadí. Nevím, co všechno dokáže vegan do těla dostat, tak aby to bylo v pořádku a nechyběla ta živočišná strava - a tím nemyslím maso, ale to ostatní okolo. Nastuduj si něco o strav dětí - mají větší potřebu některých živin jinou oproti dospělému. Třeba tuky.
Sama nejsem vegan, ani vegetarián, ale nic proti tomu nemám. Jen proboha s rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí