Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevite prosim nekdo, zda existuje neco jako 5ti denni tehotensky test? Ze by se tehu zjistilo jiz po 5ti dnech od poceti. jde to vubec takhle brzy poznat?
Ne neni nic takveho a ani z krve by se to po 5 dnech jeste nepoznalo.
To je ještě brzo, nejdřív bych to dělala tak po 10 dnech, nejlépe teda až po 14, ale pokud jsi hodně nedočkavá, tak těch 5 dnů zkus ještě vydržet ![]()
@lenkaleni ne, v téhle fázi jsou hodnoty tak nizounké, že ani krevní test ti nedá nějaký rozumný výsledek. Embryo se zahnizďuje 3-7dnů po početí, takže 5dnů po se teprve může začít zavrtávat do sliznice, což způsobuje vyplavování hcg. Nezbude ti nic jiného než ještě pár dnů počkat
No já na sobě poznala druhý asi 4dny před testem bylo to divné že jsem furt na záchodě a dřív fakt asi to nejde poznat dřím palce ![]()
A jak je to ted s těmi mamatesty jsou falešný??já si monžá koupím cestou ale asi spíš ne nebot budu mít s sebou kecálka co by to vyžvanila tatínkovi ![]()
@lenkaleni ne, neexistuje
chce to trpělivost…ale měla jsem kamarádku, která si dělala test den po styku a myslela si, že už tam ta čárka bude ![]()
@Marry11 píše:
A jak je to ted s těmi mamatesty jsou falešný??já si monžá koupím cestou ale asi spíš ne nebot budu mít s sebou kecálka co by to vyžvanila tatínkovi
jak falešný? já na ně slyšela samou chválu ![]()
Holky co se tyka mamatestu, tak moje zkusenost je takova:
Ani stary typ ani novy typ mamatestu mi nikdy neudelal falesneho ducha, ALE!
Mela jsem doma sbirku stareho typu a delala jsem si jeden test po druhem a carka krasne silila az byla testovaci silnejsi nez kontrolni. Potom jsem koupila ten novy typ a i kdyz jsem na vsech predchozich testech mela uplne dalnice, tak tady na tom byla sice carka krasne videt, ale testovaci byla porad slabsi nez kontrolni i kdyz uz jsem mela z testu z krve hcg hodnoty pres 18000!
Takze podle me, i kdyz jsou oba typy desitkove, tak novy typ ukaze ducha na testu mnohem pozdeji nez stary typ mamatestu.
Takže já jsem asi natvrdla jsou ty testy v pohodě?
![]()
Já tu mám možná někde pradávný test když nám prasknul kondom já se pak mrknu zda ho najdu ale já ještě vyčkám ale už mám chut testovat i odpoeldne ![]()
@Marry11 no nevím jestli falešný, ale kvalitou se mi zdají horší, zkus tady pohledat v diskuzích, mně se úplně blbě zabarvil..jakou čmouhatý…takže pak letěl do koše..
ale narazila jsem u nás an lékárnu, kde mají ještě staré mamatesty tak sem si je nakoupila do zásoby…po tom co jsem prodělala mimoděložní, totiž budu testovat radši každý měsíc i když to dostanu..je to taková moje pojistka a uklidnění ![]()
No je fakt, že co jsem teď testovala, tak na všech možných jiných testech byla ta druhá čárka výraznější, než na mamatestu, ale stejně z něj bylo jasný, že je pozitivní, takže podle mě funguje v pohodě, jen ta čárka třeba nesílí…
@Marry11 píše:
Takže já jsem asi natvrdla jsou ty testy v pohodě?![]()
Já tu mám možná někde pradávný test když nám prasknul kondom já se pak mrknu zda ho najdu ale já ještě vyčkám ale už mám chut testovat i odpoeldne
JO je v pohode, ale kdyz by jsi chtela testovat driv, tak ti nejspis nic neukaze i kdyby jsi byla tehotna.
@kar-maa píše:
JO je v pohode, ale kdyz by jsi chtela testovat driv, tak ti nejspis nic neukaze i kdyby jsi byla tehotna.
tak to si zase nemyslim… teda záleží na tom, co to je dřív… já testovala asi už 10.DPO a pozitivní byl úplně jasně ![]()