6 dcer

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45747
21.9.21 16:04
@Pears206 píše:
Kecáš. Všechny tyto důvody se musí ověřovat a embryu se vyšetřuje pohlaví a zavádí jen jedno určité z přesně indikovaných důvodů. Diagnózy, které jsou vázané na pohlaví. A i té Tvé rakoviny by muselo být doloženo, že je geneticky podmíněna k jednomu pohlaví. Jsou na to postupy a tabulky. Fantazírovat v CAR nepomůže. Zkoumat to budou.

Ale prosím tě. Na základní preimplantační diagnostiku žádný důvod není třeba, když si ji zaplatíš, my nemáme vůbec žádnou genetickou zátěž, přesto nám tuhle diagnostiku v CAR nabídli a v rámci toho i mezi řečí výběr pohlaví. Ale nechtěli jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.9.21 16:19

Tak dnes se co se do kšeftu s umělým oplodněním týče dělají horší věci než to, že by si někdo chtěl zaplatit po šesti holkách kluka.
A věřte tomu, že přijde doba, kdy si lidé budou vybírat nejen pohlaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.9.21 18:57
@Michelle_M píše:
Manželovi příbuzní mají pět dcer, pak dva kluky - dvojčata z IVF a ještě jednoho kluka neplánovaně :lol: Je pravda, že trošku mi to vždy vrtalo hlavou, proč šli na to IVF, když předtím ani potom s otěhotněním problémy neměli a jsou z toho zrovna ti dva vytoužení kluci, ale věřím, že je to náhoda :D

To, že někdo počne 5 dětí přirozeně, ještě neznamená, že půjde snadno i šesté. Věk obou rodičů je čím dál vyšší. Při takovém počtu dětí se určitě projeví únava, možná nechuť do častého sexu a taky může být čím dál větší problém trefit se do těch správných dní. Čím je žena starší, tím je důležitější správné načasování.

Ono by se pravděpodobně další někdy povedlo, ale třeba nechtěli čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22298
21.9.21 19:00

@Pears206 když jsem z děti unavená, sex mě nebaví, tak si pořizují další dítě z jakého důvodu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.9.21 19:03
@mado píše:
@Pears206 když jsem z děti unavená, sex mě nebaví, tak si pořizují další dítě z jakého důvodu? :nevim:

Ne pro každého je ten sex v popředí spokojeného života. Snažila jsem se jen vysvětlit, že rozumím tomu, proč šli na IVF. To další dítě chtěli oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22298
21.9.21 19:05

@Pears206 jakože jsem unavená a vyčerpaná z pěti dětí, tak si složitě pořídím šesté?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.9.21 19:36
@mado píše:
@Pears206 jakože jsem unavená a vyčerpaná z pěti dětí, tak si složitě pořídím šesté?

IVF je rychlé a u zdravých párů téměř jistota, že se to povede v jednom z hrazených pokusů. Jsou studie, že časovaný sex může rozbít vztah. Je zabíječ přirozené touhy a radosti z této činnosti.
To, že někoho třeba nebaví sex, neznamená, že nezvládá několik dětí. I tady na emiminu svého času psala maminka hodně dětí, po určitém počtu dětí to přestalo jít, tak snadno počít a taky tu psala, že byli na spermiogramu au doktorů, k IVF ale asi nedošlo.
Ve svém okolí mám vrcholové manažery i řidiče kamionu, kteří na to šli s partnerkou po několika měsících bez úspěchu, nechtěli čekat. Navíc většina lidí si pořizuje první kolem třicítky, to už je plodnost ženy přirozeně snížená.
V CAR nejde nijak dokázat, jestli se snažili minimálně rok. Navíc CAR má z klientů peníze od pojišťovny.

Horší je, pokud má žena problémy. To je potom běh na dlouhou trať i s IVF.

Sama bych do sebe ty hormonální sragory nechtěla, ale rozumím tomu, že někdo zvolí tuto možnost. Lidé jsou zvyklí plánovat. Těch párů není málo v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22298
22.9.21 07:23

Pořád si mi nevysvětlila, co žene některé sekat děti jak Baťa cvičky, když už doma mají čtyři zdravé děti? Nepokora, neskromnost, neucta ke zdraví a životu? A zezhora je jim naznačeno, že už je něco špatně, že už další dítě ne, právě tim, že už to přirozeně nejde. Tak rizkuji zdraví, své stávající děti a peníze, proč.
Chápu touhu po dítěti u prvního, druhého dítěte, pak by měl zvítězit rozum, nejsme potkani.
Dítě je zázrak a dar, ne věc každoroční obměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11093
22.9.21 08:22

@mado oni mohou mít děti. Jen se jim dosud nepodařil kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.9.21 08:28
@mado píše:
Pořád si mi nevysvětlila, co žene některé sekat děti jak Baťa cvičky, když už doma mají čtyři zdravé děti? Nepokora, neskromnost, neucta ke zdraví a životu? A zezhora je jim naznačeno, že už je něco špatně, že už další dítě ne, právě tim, že už to přirozeně nejde. Tak rizkuji zdraví, své stávající děti a peníze, proč.
Chápu touhu po dítěti u prvního, druhého dítěte, pak by měl zvítězit rozum, nejsme potkani.
Dítě je zázrak a dar, ne věc každoroční obměny.

To Ti ani nevysvětlím. Taky nejsem zvyklá chodit přes mrtvoly a dosahovat takto svých cílů. Vnímám to jako Ty, co má být bude. A pokud už to nejde, být to nemá.
A taky mi vadí, pokud je to pravda, že se IVF platí z veřejného zdravotního pojištění páru, který má už tolik dětí. Peníze by mohly být použity jinak, lépe, na léčbu vážných nemocí.
Ale toto je dost tenký led. Pokud tam přijde pár, že se jim dítě nedaří třeba dva roky, těžko jim někdo dokáže, že to tak není. A myslím, že jediné omezení IVF na pojišťovnu je věk, ne počet dětí.
U těch kamioňáků je to pro mě taky na hraně, ale pokud je to první nebo druhé dítě, chápu.

Nicméně jsem schopná akceptovat, že každý má ty hodnoty uspořádané jinak a IVF může být v určitých případech rychlejší cesta k dalšímu dítěti. I když já bych se nerozhodla stejně, rozumím tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 08:38

Snad nikoho anonym nepobouří, ale je to velmi osobní, případně nechat smazat :oops: Nemáme děti a opakovaně jsme přišli vždy o holčičky, jiné pohlaví jsem nikdy nečekala, podstoupili jsme různá vyšetření a mimo jiné zjistili, že manžel má obrovské množství spermií, ale jsou velmi pomalé, takže to je důvod, proč my „umíme“ pouze holky. Problém, proč jsme o ně přišli, je na mojí straně a nesouvisí s pohlavím.

• Citovat
  • Upravit
41603
22.9.21 08:59

Protože to lékařská věda umí, tak to možné je. Jen se musí narazit na člověka, který to za určitou částku udělá. Stejně jako císařský řez, ten se přece „na přání dělat neudělá“ a přesto se to děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.9.21 09:01
@eva valoi píše:
Tak dnes se co se do kšeftu s umělým oplodněním týče dělají horší věci než to, že by si někdo chtěl zaplatit po šesti holkách kluka.
A věřte tomu, že přijde doba, kdy si lidé budou vybírat nejen pohlaví…

asi tak, bude to otázka nabídky a poptávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.9.21 17:19
@Keyllah píše:
asi tak, bude to otázka nabídky a poptávky.

Ne že by se mi líbil ten fakt, že to bude otázka nabídky a poptávky, ale máš pravdu, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí