Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nic se nestane, když půjdeš až v tom 10tt, já taky šla dýl, nechtěla sem tam běžet s pocuranym testem a pak sme měli svatbu a dovolenou a než sem se objednala, tak sem taky byla v 9tt
kdyby si měla nějaký problém, jako krvácení apod, tak můžeš na pohotovost.
10. týden je ideální
Může být plod mladší, a ušetříš si zbytečný stresy. Screening se v pohodě stihne. Byla jsem takto na kontrole s posledním těhotenstvím.
@lachtanice86 píše:
3dny po početí ct vliv nema
To bych byla moc ráda
já si nemůžu za boha vzpomenout, kdy jsme přesně mohli počít, ty 3 dne jsou odhad, mohlo to být klidně 5 dnů (mám problém si vzpomenout co jsem měla včera k obedu
) a na internetu jsem k tomu jaky vliv by to CT mohlo mít nenašla žádné informace. Jak to víš ty, řešila jsi něco podobného nebo jsi z oboru?
@Anonymní píše:
To bych byla moc rádajá si nemůžu za boha vzpomenout, kdy jsme přesně mohli počít, ty 3 dne jsou odhad, mohlo to být klidně 5 dnů (mám problém si vzpomenout co jsem měla včera k obedu
) a na internetu jsem k tomu jaky vliv by to CT mohlo mít nenašla žádné informace. Jak to víš ty, řešila jsi něco podobného nebo jsi z oboru?
3 ani 5 dní od početí ještě nemáš ani zahnízděno, takže nic nemá vliv a kdyby to vliv mělo, tak se to ani neusadi a rovnou to odejde s ms. Takhle brzo vlastně ani tehotna nejsi a ani žádné léky apod nemají vliv na nic.
Byla bych v klidu, objednavala jsem se tak cilene. Vse potrebne se stihne a prvních 10. tydnu je stejne pro těhotenství nejrizikovejsi, tak uz jsem v tu dobu dostavala rovnou i průkazku. Spechala bych jen v pripade, ze uvazuji nad ukoncenim a to u tebe ocividne nehrozi. Tak at ti to dobře dopadne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale jsem čerstvě těhotná a neví to nikdo krom mě a manžela. Mám dotaz, před cca půl rokem jsme se přestěhovali. Nic mě. netlacilo hned si najít novou gynekolozku, až teď - jsem těhotná, 5+0. Obvolala jsem co se dalo a jediná doktorka co je ochotná mě vzít mě vezme koncem října, a to už budu 9+6. Jsem z toho nervózní, připadá mi to pozdě. Je mi 39, je to moje druhé těhotenství. A aby toho nebylo málo, cca tři dny po početí jsem absolvovala ČT vyšetření (prosíme nekomentovat, že jsem blbá vím, nedostatečně jsme se chránili a mě opravdu nenapadlo, že po X letech marneho snažení se nám zadaří po prerusovane souloži). Tak nevím, jestli čekat na to vyšetření tady a nebo ject 150 km do bývalé gyn. ordinace kde jsem měla doktorku nepříjemnou jako blázen. Úplně vidím jak mě seřve
Záleží ho to CT bylo. Ale pokud to bylo ještě před vynechanou menstruací a mělo to mít na těhotenství vliv, tak by to odešlo s menstruací a nejspíš bys ani nepoznala, že jsi těhotná. Takže tím se vůbec nestresuj, myslím, ze se vůbec nic nestalo. Ono celkově to rentgenové záření není tak hrozné, jak se prezentuje a většina běžných vyšetření (rentgen končetin nebo zubů, CT mozku bez kontrastní látky) je i v těhotenství v pohodě a když js indikace, tak se prostě dělá.
@Kriss Tina píše:
3 ani 5 dní od početí ještě nemáš ani zahnízděno, takže nic nemá vliv a kdyby to vliv mělo, tak se to ani neusadi a rovnou to odejde s ms. Takhle brzo vlastně ani tehotna nejsi a ani žádné léky apod nemají vliv na nic.
Aspoň si přečti, co to vyšetření obnáší, než tu budeš něco tvrdit.
. Je to rentgenové záření a silnější než klasický rentgen. Největší vliv to má právě v počátku těhotenství.
Že jdeš na prohlídku až v 10tt, je naprosto v pohodě. Ale o tom CT se určitě zmiň a hlavně při prvotrimestrálním screeningu, bude potřeba se více zaměřit na správný vývoj plodu. S největší pravděpodobností to bude v pořádku, ale je potřeba to pohlídat.
@Janli já vím co je to za vyšetření, ale 3 dny po početí ještě ani není těhotná, kdyby to vliv mělo, tak se to ani nezahnizdi.
@Janli píše:
Aspoň si přečti, co to vyšetření obnáší, než tu budeš něco tvrdit.. Je to rentgenové záření a silnější než klasický rentgen. Největší vliv to má právě v počátku těhotenství.Že jdeš na prohlídku až v 10tt, je naprosto v pohodě. Ale o tom CT se určitě zmiň a hlavně při prvotrimestrálním screeningu, bude potřeba se více zaměřit na správný vývoj plodu. S největší pravděpodobností to bude v pořádku, ale je potřeba to pohlídat.
Jsem trochu z oboru, tak si troufám říct, ze bych o tom mohla něco vedet a souhlasím, že pokud to bylo ještě před očekávanou menstruací, tak se mohlo stát maximálně to, že by ani nezjistila, že byla těhotná. Navíc pokud to nebylo zrovna ČT bricha nebo s kontrastní látkou, tak ani později by to zas tak hrozné nebylo.
@Ivusska777 píše:
Jsem trochu z oboru, tak si troufám říct, ze bych o tom mohla něco vedet a souhlasím, že pokud to bylo ještě před očekávanou menstruací, tak se mohlo stát maximálně to, že by ani nezjistila, že byla těhotná. Navíc pokud to nebylo zrovna ČT bricha nebo s kontrastní látkou, tak ani později by to zas tak hrozné nebylo.
No ono to bohužel CT břicha s kontrastní látkou bylo. No ale co teď s tím, už se stalo. Na potrat kvůli tomu preventivně nepůjdu a budu prostě doufat. Děkuju moc za informace ![]()
@prokopa takhle začátku je to bud a nebo, vzhledem k tomu, ze tehotenstvi pokračuje, tak se nejspíš nic nestalo 🙂 bud v klidu
@Janli píše:
Aspoň si přečti, co to vyšetření obnáší, než tu budeš něco tvrdit.. Je to rentgenové záření a silnější než klasický rentgen. Největší vliv to má právě v počátku těhotenství.Že jdeš na prohlídku až v 10tt, je naprosto v pohodě. Ale o tom CT se určitě zmiň a hlavně při prvotrimestrálním screeningu, bude potřeba se více zaměřit na správný vývoj plodu. S největší pravděpodobností to bude v pořádku, ale je potřeba to pohlídat.
Ale takhle brzo to opravdu vliv nemá. Teda má, ale ve smyslu toho, jestli se vůbec těhotenství rozvine.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale jsem čerstvě těhotná a neví to nikdo krom mě a manžela. Mám dotaz, před cca půl rokem jsme se přestěhovali. Nic mě. netlacilo hned si najít novou gynekolozku, až teď - jsem těhotná, 5+0. Obvolala jsem co se dalo a jediná doktorka co je ochotná mě vzít mě vezme koncem října, a to už budu 9+6. Jsem z toho nervózní, připadá mi to pozdě. Je mi 39, je to moje druhé těhotenství. A aby toho nebylo málo, cca tři dny po početí jsem absolvovala ČT vyšetření (prosíme nekomentovat, že jsem blbá vím, nedostatečně jsme se chránili a mě opravdu nenapadlo, že po X letech marneho snažení se nám zadaří po prerusovane souloži). Tak nevím, jestli čekat na to vyšetření tady a nebo ject 150 km do bývalé gyn. ordinace kde jsem měla doktorku nepříjemnou jako blázen. Úplně vidím jak mě seřve