Pozdní prohlídka na začátku těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sarah1618
20.9.21 16:41
@Anonymní píše:
Já jim podepsala že těhotná nejsem. Jak píšu výše, bylo to dost nepravděpodobné. Na koho se mám obrátit? Myslím tím koho mám chtít k telefonu. Děkuju.

Ti laboranti co Vám dělali CT scan budou mít v počítači dávku, kterou jste dostala. Pokud to nebudou schopní najít, tak by Vám alespoň měli říct, jaká je průměrná dávka podle Vašeho protokolu.

Údaj si zapište a pro klid duše se zeptejte radiologa nebo Vaši gynekoložky. Za to nic nedáte.

• Citovat
  • Upravit
sarah1618
20.9.21 16:43

@Havlova pokud Vím těhotenství se počítá nikoli ode dne oplodnění ale ode dne poslední MS
Protože, to je doba, kdy začíná uzrávat vajíčko, které se potom oplodní..

• Citovat
  • Upravit
sarah1618
20.9.21 16:48

@Havlova a kde zakladatelka píše, že se jednalo o CT vyšetření dělohy?

• Citovat
  • Upravit
42859
20.9.21 17:08
@sarah1618 píše:
@Havlova a kde zakladatelka píše, že se jednalo o CT vyšetření dělohy?

Tak to je asi pro těhotenství nejrizikovější, nebo že by to bylo CT kolene? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
20.9.21 17:53
@sarah1618 píše:
@Ivusska777 tak to je teda extrémně hloupý názor.
Srovnávat rýmu s ionizačním zářením.

Nicméně já si o kvalitě radiologických asistentů v CZE myslím své, takže se vlastně ani nedivím za takový názor.

Ionizační záření je jednoznačně riskantní. I před zahnízděním, nebo snad před nidací má embryo na sobě olověný župan?
Nebo si myslíte, že lidské tělo je tak dokonalé a dokáže VŽDY detekovat poškození ionizačním zářením a buňka se NIKDY nezahnizdí?

Zakladatelko jestli chceš mít klid na duši
Kontaktuj příslušné pracoviště, kde Ti dělali CT
Zjisti jaká byla tvá dávka a konzultuj to s radiologem daného pracoviště
Myslím, že Ti vyjdou vstříc
A navíc je to jejich povinnost se ptát pacientek zdali nejsou těhotné.

Tak jsem rada, ze to určitě píšeš jako odborník, který má vystudovanou například dozimetrii na FJFI 🙂 to embryo na začátku může poškodit fakt cokoli, ono vlastně ve 30 letech je 75% vajíček poškozených samo o sobě. Jinak já nikde nepsala slova nikdy a vždy. To se totiž mezi odborníky přes ionizující záření nepoužívá, protože tam je všechno nějaká pravděpodobnost. Takže znova pravděpodobně, kdyby došlo k poškození, tak zakladatelka ani nepoznali, že je těhotná. Pravděpodobně, tzn. Samozřejmě mohlo dojít k poškození a přesto se embryo zahnizdilo. Ale stejně tak ho mohla poškodit ta rýma nebo cokoli jiného. V tuhle chvíli to nikdo neumí říct. Navíc byl tu ten článek od SUJB. To jsou snad nějací pitomců, co se nudí a proto to napsali? A v neposlední radě, víš kolik existuje žen, které ve stejný den letěly přes oceán? Řešily snad něco? A věř, že ty taky dostaly pěknou dardu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
20.9.21 21:19
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale jsem čerstvě těhotná a neví to nikdo krom mě a manžela. Mám dotaz, před cca půl rokem jsme se přestěhovali. Nic mě. netlacilo hned si najít novou gynekolozku, až teď - jsem těhotná, 5+0. Obvolala jsem co se dalo a jediná doktorka co je ochotná mě vzít mě vezme koncem října, a to už budu 9+6. Jsem z toho nervózní, připadá mi to pozdě. Je mi 39, je to moje druhé těhotenství. A aby toho nebylo málo, cca tři dny po početí jsem absolvovala ČT vyšetření (prosíme nekomentovat, že jsem blbá vím, nedostatečně jsme se chránili a mě opravdu nenapadlo, že po X letech marneho snažení se nám zadaří po prerusovane souloži). Tak nevím, jestli čekat na to vyšetření tady a nebo ject 150 km do bývalé gyn. ordinace kde jsem měla doktorku nepříjemnou jako blázen. Úplně vidím jak mě seřve :?

CT neres, prvych 15 dni od pocatia sa plod nemoze poskodit, je to bud alebo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital