Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj nemáte někdo radu jak naučit 6 měsiční mimi na Umelou stravu doted byla jen kojena . Zatim sme zkouseli jen Nutrilon tak nevim jestli zkusit Sunar třeba ten bananovej ? Lahvičky sme uz vystřídali 3 a nic tak nevim ![]()
měli jsme podobný problém, na UM jsem ji naučila až po úplném odstavení téměř ve dvou letech. Má Sunar, ten jediný jí chutnal. A z lahvičky ho neměla nikdy, pila ho pak z trénovacího hrnečku. On těm kojeným dětem asi vadí ten dudlík ![]()
Ahojík já jsem teď na tom úplně stejně takže bych potřebovala taky poradit…
No zkus změnit mlíčko, Nutroš je docela hořkej, zkus Bebu nebo Hami ty jsou sladší, já snad vyzkoušela všechno a zůstali jsme u Hami. I ten Sunar Nutra Defense je dobrej. Já bych ochucený ještě nedávala, zkus jiný mlíčko
Ja si prave nejsem jista jestli to je tím mlekem nebo tou lahvickou no . Ale ten hrnek určitě zkusim ![]()
No pravě uvažuju ktery zkusit jestli Nutrilon nebo Nestle , Hami ..... je jich tolik
No je jich fakt hodně, každýmu mimču sedí něco jinýho, zkus napsat výrobcům mlíček, oni ti pošlou vzorky a uvidíš co mu bude chutnat nejvíc.
Řeším stejný problém. 8 měsíců, zkoušela jsem Nutrilon na noc z dvou flaštiček, Sunarku mlíčko z kaší. Nesaje, jen dudá. A když se mu nedejbože něco dostalo do pusy, tak to plival. Zkouším i vodu přes den do hrnečku s pítkem, to si tak 2 loky dá a pak si s tím hraje a plive to. ![]()
Kája mi taky UM nepila, ale jedla kaše a jogurty a alespoň pak pila čaje a vodu. Tenhle lump mi bojkotuje docela i kaši (mám pocit, že to do něj cpu a docela se při tom nadřu). Za každou zkušenost budu vděčná.
No je to s těma dětma těžký, chce to zkoušet a zkoušet, mě malej z ničeho nic přestal pít UM dostala jsem to do něj jen v noci v polospánku, přes den nic, ale zkoušela jsem mu to podávat pořád přes den, třeba je 30ml abych to zbytečně nevylejvala, a jednou se prostě chytil a už zase pije, ale jen třeba 1× denně. Je mu 7m a už tolik toho mlíčka nepotřebuje, tak pijem večer před spaním a pak brzo ráno. Jinak jogurty, kašičky, masíčko. Některý děti opravdu přeskočí flašku a pijou rovnou z toho pítka.
Naše nechce ani čaj vodu nic ale zas miluje kaši (lžičkou )Sahvičku mi vystrkuje jazykem ven ![]()
No, já taky dávám kaši lžičkou, ve flašce to nechce. Čaj mi taky nechtěl a koupila jsem novou flašku a z tý to pije.
No jelikož mě přestal pít mlíčko tak jsem mu je začala dávat už od 6m, ale myslím že by se měly dávat až od 8m, ale spousta kamarádek dává už taky od 6m. Ale radši jen ty lepší jako je třeba Holandia
Pravě že mi mamka taky řikala at zkusim jogurt nebo ten tvarohaček ale zdalo se mi to brzo
No tak tvaroháček určitě nee. Ale zkus dát tu bílou Holandii, to určitě neublíží. Jedna kámoška dávala už na 5m kostíky, což je hodně uhozený
Ale mýmu klukovi bílej jogurt nejede tak mu kupuju ovocný, nebo do bílýho můžeš dát třeba přesnídávku