Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, mám skoro 6měsíců miminko. Držím dietu - má ABKM. Občas jsem bojovala s laktací, ale pomocí odsávačky, jsem to vždy zatím zvládla. Celkově je spíš svátek, když mám krásně nalitá prsa. Teď je to týden a něco, co jsme začali s příkrmy, zatím jen půlkou malé skleničky. Co je ale problém. Malá prostě začala odmítat prso. Cucne si dvakrát třikrát a odpojí se a nechce. Ani se moc nevzteká, ale vůbec nechce, jak kdyby neměla hlad. Byla teď nemocná s rýmou, ale už je to skoro dobrý. V krku zdá se nic nemá. (Zoubky se klubou).
Láhev je u ní problém. Je zvyklá na prso a nejde jí to. Alespoň už ji razantně neodmítá, ale i tak, po 45 min. vysosne tam max 60ml
Už mi začalo mizet mléko, tak teď odstříkávám, ale nějak nevím, co dál. Můžete mi poradit? Měly to taky vaše děti? Když bych věděla, že přechod na UM a lahev půjde v pohodě, tak jsem asi v klidu a po půl roce kojení prostě ukončím. Jenže jednak nás čeká ne klasické UM, ale Neocate a pak také odmitá tu lahev. Tak jak to vidíte vy?
Díky ![]()
@kabab Dětí prochází obobím, kdy bojkotují kojení, pak se to zase srovná, tak třeba je to jen tím. V článku je uvedeno věk 3-4měsíce, ale ono to může být klidně i později.
@Amys Děkuji kouknu. Nevíš jak dlouho to trvá?
Ona právě jinak byla jedlík a co se týče příkrmů, tak ty baští krásně. Už v porodnici vypila 120 a váží teď skoro 8,5 kg. Ale poslední dny přibírá skoro nepatrně. Za měsíc snad jen 300 g.
I když už se teda víc hýbe…
@kabab Já si nepamatuju, jak dlouho jsme s tím bojovali, vždycky to bylo lepší, pak zas horší. Jinak postupem času děti přibírají méně. A taky dost často přiberou a pak vytáhnou, takže i tím může „nepřibírat“.
Jen na okraj - moje má téměř v devíti měsících ani ne 7.5kg ![]()
@Amys no já už taky takhle bojovala víckrát, ale jak byla žravec, tak si ty prsa vždycky rozkojila. Tohle je pro mě novinka, že najednou vůbec to prso nechce
Ach jo, a to máme v sobotu malovat a pak od pondělka dělat kuchyň
To se mi ty rady budou blbě uplatňovat teda
Zítra běžím pro homeo..
@kabab Mě homeo nepomohlo. Nakonec pomohlo nenutit do kojení a pak, když se prsa naplnila, tak si s chutí zas dala. Pak se to srovnalo. Ale je fakt, že v ty dny jsem ji měla přisátou vždycky celou noc, kdy si to asi vynahrazovala.