6měsíční odmítá prso

4430
5.3.15 16:02

6 měsíců odmítá prso :-(

Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, mám skoro 6měsíců miminko. Držím dietu - má ABKM. Občas jsem bojovala s laktací, ale pomocí odsávačky, jsem to vždy zatím zvládla. Celkově je spíš svátek, když mám krásně nalitá prsa. Teď je to týden a něco, co jsme začali s příkrmy, zatím jen půlkou malé skleničky. Co je ale problém. Malá prostě začala odmítat prso. Cucne si dvakrát třikrát a odpojí se a nechce. Ani se moc nevzteká, ale vůbec nechce, jak kdyby neměla hlad. Byla teď nemocná s rýmou, ale už je to skoro dobrý. V krku zdá se nic nemá. (Zoubky se klubou).
Láhev je u ní problém. Je zvyklá na prso a nejde jí to. Alespoň už ji razantně neodmítá, ale i tak, po 45 min. vysosne tam max 60ml :,( Už mi začalo mizet mléko, tak teď odstříkávám, ale nějak nevím, co dál. Můžete mi poradit? Měly to taky vaše děti? Když bych věděla, že přechod na UM a lahev půjde v pohodě, tak jsem asi v klidu a po půl roce kojení prostě ukončím. Jenže jednak nás čeká ne klasické UM, ale Neocate a pak také odmitá tu lahev. Tak jak to vidíte vy? :think: Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
5.3.15 16:16

@kabab Dětí prochází obobím, kdy bojkotují kojení, pak se to zase srovná, tak třeba je to jen tím. V článku je uvedeno věk 3-4měsíce, ale ono to může být klidně i později.

http://kojim.webnode.cz/…-pri-kojeni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
5.3.15 16:19

@Amys Děkuji kouknu. Nevíš jak dlouho to trvá?

Ona právě jinak byla jedlík a co se týče příkrmů, tak ty baští krásně. Už v porodnici vypila 120 a váží teď skoro 8,5 kg. Ale poslední dny přibírá skoro nepatrně. Za měsíc snad jen 300 g. :? I když už se teda víc hýbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.3.15 16:46

@kabab Já si nepamatuju, jak dlouho jsme s tím bojovali, vždycky to bylo lepší, pak zas horší. Jinak postupem času děti přibírají méně. A taky dost často přiberou a pak vytáhnou, takže i tím může „nepřibírat“.

Jen na okraj - moje má téměř v devíti měsících ani ne 7.5kg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
5.3.15 17:15

@Amys no já už taky takhle bojovala víckrát, ale jak byla žravec, tak si ty prsa vždycky rozkojila. Tohle je pro mě novinka, že najednou vůbec to prso nechce :,( Ach jo, a to máme v sobotu malovat a pak od pondělka dělat kuchyň :( To se mi ty rady budou blbě uplatňovat teda :( Zítra běžím pro homeo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.3.15 17:24

@kabab Mě homeo nepomohlo. Nakonec pomohlo nenutit do kojení a pak, když se prsa naplnila, tak si s chutí zas dala. Pak se to srovnalo. Ale je fakt, že v ty dny jsem ji měla přisátou vždycky celou noc, kdy si to asi vynahrazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová