Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, 29.9. mi brali hcg a bylo 466, včera jsem byla opět na odběru a výsledek je 15000 a to jsem teprve 5+5 dnes. V děloze je vidět jeden váček a zatím nic víc.
Jsem po stimulaci (2 folikuly) a následně proběhl plánovaný styk.Mám strach, že jedno těhotenství může být v děloze a druhé mimo (vzhledem k mému předchozímu GEU) nebo že se může jednat o molární těhotenství.
Myslíte, že hodnota hcg v 5+5 15 000 je normální? Podle tabulek jsem v pohodě, ale i tak se raději ptám. Zítra jdu na kontrolu a na ultrazvuk.
Děkuji.
Pokud se řídíme tabulkami tak jseš v normě, ten rozsah je tam skutečně velký..někde uvádí od 1ooo do 56 ooo..pri mimoděložním by už praskl jak vejcovod tak by byla ruptura v rohu děloznim a myslím, že při molárním jsou hodnoty daleko vyšší než píšeš..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, 29.9. mi brali hcg a bylo 466, včera jsem byla opět na odběru a výsledek je 15000 a to jsem teprve 5+5 dnes. V děloze je vidět jeden váček a zatím nic víc.
Jsem po stimulaci (2 folikuly) a následně proběhl plánovaný styk.Mám strach, že jedno těhotenství může být v děloze a druhé mimo (vzhledem k mému předchozímu GEU) nebo že se může jednat o molární těhotenství.
Myslíte, že hodnota hcg v 5+5 15 000 je normální? Podle tabulek jsem v pohodě, ale i tak se raději ptám. Zítra jdu na kontrolu a na ultrazvuk.
Děkuji.
Nevím, jestli tě to uklidní. Já měla ve 4+4tt HCG okolo 650, jestli teď dobře počítám, tak ty si v tom samém dnu těhotenství (29.9.) měla o něco méně. Já už teda na další odběr krve nešla, pak jsem byla až na ultrazvuku, kde bylo krásně vidět jedno embryo v děloze.
Ten tvůj druhý odběr je normálně dle tabulek, HCG neroste úplně pravidelně, tak se tím zkus nenervovat. Podle mě to vypadá nadějně ![]()
Ja bych klidne typla dvojcata
druhy mimco se klidne muze ukazat dyl
ten narust hcg by tomu klidne odpovidal
Dobry večer jak jste nakonec prosím dopadla mám to podobně?
@Katanovak Mam nyní půlročního syna
všechno bylo naštěstí v pořádku, měli sice podezření na kombinaci s mimoděložnim, ale nakonec se díky Bohu nepotvrdilo. Držím pěsti, at to vše dobře dopadne.
Jsem po stimulaci (2 folikuly) a následně proběhl plánovaný styk.
Mám strach, že jedno těhotenství může být v děloze a druhé mimo (vzhledem k mému předchozímu GEU) nebo že se může jednat o molární těhotenství.
Děkuji.