Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hele mozny je vse, pokud na tebe dnes rano koukali a nic neshledali, tak neni mozne, aby neco prasklo, i kdyby tam mimodelozni bylo. Me bedra bolela skoro cele těhotenství, dr mi rikala, ze je to jak se zada připravují na to, ze budou mit vetsi zatez.
Omlouvám se, ale já tyhle dotazy prostě nechápu. Co si tím pomůžete? Voláte na gynekologii kvůli každému píchnutí, přitom snad moc dobře víte, že kdyby nastal potrat, nepomůže vám ani doktorka, ani my. To tak prostě je. Buď se těhotenství udrží, nebo neudrží. Nikdo nemá možnost počínající potrat kdyžtak zvrátit. Tak proč se tak sledujete a tolik se tím stresujete? Vždyť si tím naopak škodíte… Absolutně všude po internetu se píše, že na začátku je špinění věc běžná, některé ženy dokonce „menstruují“ v poměrně velké intenzitě třeba až do šestého, sedmého měsíce. Osobně takové znám tři. A vše je v pořádku. Každé tělo je prostě trochu jiné, a přesto, že lékařská věda neskutečně pokročila, nedokáže vysvětlit a pochopit vše. Tělo je i nadále daleko větší záhadou, než si my obyčejní lékařsky nevzdělaní lidé myslíme. Pak mylně předpokládáme, že lékař může zachránit a vyřešit vše. Nemůže. Tak se nestresujte neustálými hovory lékařce kvůli každé maličkosti. Ona s tím stejně nic neudělá. Taková je realita.
@DeeDee.518 Skoda, ze sa neda dat nejake minusove srdiecko za necitlivost. Chapem pointu a mas pravdu, ale… Zakladatelka si uz evidente presla vsetkym moznym a po miminku zjavne velmi tuzi. Reci o tom, ze sa nema stresovat a zaroven spominat potrat jej urcite pomozu nestresovat ![]()
Zakladatelko, nevieme, ako to dopadne, ale drzim palce, aby to nic nebolo a vsetko dobre dopadlo. Krvacanie moze znamenat problem, ale je tiez dost bezne. A vselijake pobolievanie tiez. Doktorka si ta uz sleduje, urcite si v dobrych rukach ![]()
Ahoj, možná tě trochu uklidním - já dokonce měla na začátku těhotenství menstruaci (kratší a bez sliznice), o těhotenství jsem v té době vůbec nevěděla, jen jsem se divila, že se ms dostavila o pár dní dříve a po skončení jsem pořád trochu špinila, což mě zavedlo k doktorce a tam mi bylo řečeno, že je už gestační váček
. Dostala jsem utrogestan a ten jsem musela brát až do 17 tt, protože jakmile jsem jej předtím vysadila, tak jsem zase špinila. Nemusí to tedy nutně znamenat něco špatného. Držím pěsti ![]()
@DeeDee.518 píše:
Omlouvám se, ale já tyhle dotazy prostě nechápu. Co si tím pomůžete? Voláte na gynekologii kvůli každému píchnutí, přitom snad moc dobře víte, že kdyby nastal potrat, nepomůže vám ani doktorka, ani my. To tak prostě je. Buď se těhotenství udrží, nebo neudrží. Nikdo nemá možnost počínající potrat kdyžtak zvrátit. Tak proč se tak sledujete a tolik se tím stresujete? Vždyť si tím naopak škodíte… Absolutně všude po internetu se píše, že na začátku je špinění věc běžná, některé ženy dokonce „menstruují“ v poměrně velké intenzitě třeba až do šestého, sedmého měsíce. Osobně takové znám tři. A vše je v pořádku. Každé tělo je prostě trochu jiné, a přesto, že lékařská věda neskutečně pokročila, nedokáže vysvětlit a pochopit vše. Tělo je i nadále daleko větší záhadou, než si my obyčejní lékařsky nevzdělaní lidé myslíme. Pak mylně předpokládáme, že lékař může zachránit a vyřešit vše. Nemůže. Tak se nestresujte neustálými hovory lékařce kvůli každé maličkosti. Ona s tím stejně nic neudělá. Taková je realita.
Prosím tě.. je po mimoděložním..po něm jseš automaticky sledována jako riziková a máš se hned a okamžitě hlásit při zjištění dalšího těhotenství..ani já nechtěla chodit lékaři ale musela jsem protože jsem sama po mimoděložním..prostě holt to tak je a pokud si nezazijes něco podobného tak je velmi lehké takhle „soudit“.. každé krvácení a špinění vyděsí..takže příště to chce i náhled z druhého úhlu..
@DeeDee.518 píše:
Tak proč na to reagujes??? Empatie ti evidentně nic neříká.
ZAKLADATELKO já jsem spinila a i krvacela cely první trimestr. Měla jsem přísný klidovy režim a teď jsem ve 24tt a věřím, ze vše zdárně zvládneme. Přeji hodně stesti
Prosím, poraďte, dnes jsem 5+4, ráno jsem trochu spinila hnědou krvi, tak jsem volala do caru. Vzali mě dnes na ultrazvuk, a v děloze krásný gestační vacek s náznakem žloutkového váčku. Napsala mi doktorka progesteron na zavádění. K oplodnění došlo po plánovaném styku, stimulace proběhla Femarou, takže folikuly byly v každém vaječníku. Me předchozí těhotenství bylo mimoděložní, vejcovod nebyl odebrán, pouze naříznut, dle doktorky bude tedy nefunkční.
Já tady ale možnost těhotenství kombinovaného, jedno embryo v děloze a druhé jinde, po dnešním ultrazvuku ale nic špatně lékařka neviděla. Ale bude si mě hlídat, kdyby náhodou. Toto kombinované těhotenství je prý velmi ojediněle.
Dnes odpoledne bohužel zašpinění silnější a čerstvou krvi. Volala jsem opět doktorce a prý se ještě nemám znepokojovat, že to může být jenom nějaká cévka jak se embryo zavrtává.
Píchá mě v konečníku a bolí bedra a trochu břicho. Mám hrozny strach z možného mimoděložního. Od kdy je vidět na ultrazvuku a může takto brzy prasknout?
Je tu take možnost, že by se nejednalo ani o počínající potrat a byla to jen ta cévka a vše probíhalo v pořádku dál?
Děkuji