Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda měl někdo okolo 6 tt. Lehké špinění světlé barvy tak 3× za den někdy to není vůbec? Pociťoval mírný tlak a občas mírné křeče v podbřišku.? Mám to teď asi 2 dny.Na vyšetření jsem byla. Doktor mi dal progesteron. Nic víc mi neřekl.. Je mi 42. Před 6 roky mě v 8 TT řekli že mam zamlklý plod a musela jsem na kyretáž. Neměla jsem žádné přiznaky. Pak jsem hned otěhotněla znovu a vše bylo v pořádku, teď mám zdravého syna 5 let.
Bojím se že to může být opět zamlklé. Na kontrolu jdu za dva týdny. To mi řeknou víc..
děkuji za odpověď
Teď jsem už před porodem, ale celý těhotenství jsem nešpinila ani nekrvacela, každá to má jinak. Hold jen počkat jak to bude dál buď a nebo ![]()
Ja spinila dost silně v obou těhotenstvích, začalo to někdy kolem toho 6., 7. týdne. U prvního to bylo někdy az zakrvaceni a trvalo to celý první trimestr. Obě dopadly dobre, ale každá to má jinak.
@Azat se synem jsem začala špinit kolem 6tt, jeden večer jsem i hodně krvácela. Na kontrole zjištěn hematom. Břicho mě bolelo skoro celý 1.trimestr. Takto na začátku je to bohužel 50:50 a nikdo ti neřekne, jak to dopadne u tebe.
Ve druhém těhotenství jsem docela silně špinila od 5. tt do 12. tt. Utrogestan mi dali až v 6. tt. Pak jsem od 17. do 21. tt (zpočátku slabě, později silněji) krvácela, to už se nedalo nazvat špiněním. Vždy při zesílení krvácení jsem šla k lékaři. Nikdy nezjistili příčinu. A pak mi jeden den v tom 21. tt bylo špatně - slabost, nevolnost, divný pocit. No a následující noc ve 3 ráno mi odtekla plodovka. Ale miminko se udrželo, rodila jsem 39 + 0. A od toho odtoku plodovky jsem už nekrvácela.
Ve čtvrtém těhotenství jsem silněji krvácela v 8. tt, zjištěn polyp. Rodila jsem 39 + 4.