6let a stále se bojí

3965
17.8.14 21:24

6let a stále se bojí

Ahojky, potřebuju poradit co z dcerkou, bude jí za chvilku 6 let a pravidelně večer když má jít spát tak se bojí. vždy začne bulet a říká at jí vyženu ty zlý myšlenky z hlavy. bojí se toho že přijdou zloději. nedávno mi řekla že jsem jí to řekla já. a ano řekla kdysi dávno když jsem jí venku říkala aby nikdy nechodila nikam s nikým cizím a nebavila se s cizíma když u toho nejsem, že jsou lidé kteří lákají děti a pak je vemou. samozřejmě jsem to myslela tak jako každá máma která se bojí o své dítě které začíná dospívat. no a ted nevím jak už jí to mám vysvětlit aby se doma nebála. máte náké nápady? už jsem přemýšlela zajít s ní k psychologovi nebo tak něco. v pokojíku sama nespí ale s bráškou 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7904
17.8.14 21:29

@hanulka78 panebože, přečetla jsem to jako „6 let a stále se KOJÍ“ 8o
Tady na tom portále bych se nedivila ničemu.

Tím samozřejmě nechci zlehčovat tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
17.8.14 21:30

@hanulka78 co nějaký rituál? jít společně zamknout, překontrolovat zavření okna :think: Já mám teda syna malého, ale jako dítě jsem spala s takovou tyčí u postele (jakože na obranu :D ) - taky jsem se dost bála :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
17.8.14 21:34

Mojí dceři je už 11 a do teď si dávám pozor, co ji o různých nebezpečích řeknu protože pak to na ní večer dolehne a je schopná se bát. Nejhorší měla období tak okolo těch 6 let, kdy se k nám někdo pokoušel vloupat. To nechtěla být ve svém pokoji vůbec. Podle mě je tohle prostě věk, kdy si dítě začíná uvědomovat, že na světě není všechno jen dobré a pak záleží asi na povaze jak to zpracuje. Já to beru tak, že moje dcera je prostě úzkostnější. Samozřejmě, že kdyby ty strachy začaly být opravdu výrazné, tak by neškodilo se poradit s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.8.14 21:34

Noční světýlko do zásuvky asi máš…co dětem večer pustit CD s pohádkama, potichu písničky nebo tak něco? Aby nemusela ležet v tom TICHU…to ticho a šero je právě spouštěč strachu. Začnou se v hlavičce rojit myšlenky a s tím i strach…
Když bude něco poslouchat, nebudou mít myšlenky šanci…a u pohádky usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
17.8.14 21:35

@hanulka78 Taky bych byla pro nějaký „bezpečnostní“ rituál. Já byla jako dítě hrozně bojácná a mamka se mnou chodila večer zamykat dveře. Šlo o to, že jsem viděla, že jsme zamčení a nikdo se k nám nedostane (tedy ne že by se jinak někdo dostal do 10. patra paneláku :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.8.14 21:36

@hanulka78 Taky bych zkusila „rituál“ zamknout, třeba nějakou „zaříkávačku“ na dobrou moc, aby se vím zlí lidé vyhnuli. Nad postel andílka nebo vílu-nebo tak něco-jao na ochranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
17.8.14 21:37

No to by byla sranda teda KOJIT do 6ti :mrgreen: :mrgreen:
jinak skoro denně je uspávám už mě to nebaví holka usne rychle ale malej né to je na hodinu, povídám pohádku někdy čtem, někdy puštěná telka atd. už jsou dost velký na to aby je někdo neustále uspával, ale když začne že se bojí a i se začne mlátit do hlavy at jí ty myšlenky vyženu tak tam vžsy rači jsem, dělám že je tahám z hlavy :) a vyhazuju oknem. říkám jí at myslí na něco hezkého co jsme dělali nebo budem zítra dělat atak, ale marný :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
17.8.14 21:41

Zkus ji dat talisman, odrikat nejakou rymovacku pred spanim na ochranu :nevim: neco co ji bude v myslenkach pojit s vama a s tim, ze ji ochranite. nebo at si namaluje, jinak vyrobi, strazneho andilka :think:
pro tak male ditko bude asi lepsi neco hmatatelneho

• Citovat
  • Upravit
3965
17.8.14 21:48

Náké zaříkadlo by se možná šiklo, ale já nejsem moc poeta :mrgreen: světýlko maj.no bydlíme v přízemní domku a bojím se i já tak se nedivím že i ona ale já to před ní nedávám znát. je to težký, chjo chjo, jestli bude po mě tak chudák no ale je mi jí líto že se tím sama trápí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
17.8.14 21:49

@kacz moje svagrova koji 5 letou :lol: takže všechno je možné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
17.8.14 21:52

@hanulka78 co klasika - andelicku muj straznicku a tak nejak dal :think: :mrgreen:
ver ze je jedno kde zijete.ja jako dite bydlela ve 4.patre panelaku a moje predstavivost neznala hranic. nejhorsi myslenka byla, ze nekdo splha po balkonech ke me :roll:

• Citovat
  • Upravit
wewa1
17.8.14 21:56

Syn se taky večer hodně bál. Tvrdí, že se bojí ještě dnes a to je mu už 10 let. Vyrobili jsme si společně indiánský lapač snů. Hodně nám pomohl. Jeden syn tvrdí, že se mu od té doby nezdají škaredé sny a ten bojácnější se také více zklidnil. Jinak bych zkusila i nějaký rituál, jak už tady psaly holky výše.

• Citovat
  • Upravit
6050
17.8.14 21:59

@hanulka78 Já se jako malá hodně bála. Řekla bych, že nejhorší je pro děti tma, dneska ty děti toho vědí, vidí a slyší tolik a to jim ani nemusíme říkat my. V Hlavě se jim to večer honí a mají strach. Nechala bych svítit na chodbě, nebo jak už bylo psáno lampičku, zaříkávadlo. Naučit dítě tomu, že doma je v bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
17.8.14 22:04

Já se bojím tmy doteď :roll:. Ještě jestli nemají třeba v pokojíčku závěsy, přes které by byli vidět stíny, ona se tam pohne větev a člověk se celkem ulekne, tak něco neprosvítajícího. A nebo jí koupit psa, že to bude její ochránce a zažene zloděje, nebo by mohl pomoci i jen nějaký plyšák na spaní a říct jí, že jí ochrání, že hračky v noci střeží děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí