Sladit dětem nebo ne?

isp
1387
12.8.14 12:46

Sladit dětem nebo ne?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na názory, jestli dětem sladit nápoje, nebo nesladit? Mám děti 2 a 4 roky. Syn pije klidně i vodu, dcera vyžaduje slazené, jinak je schopná se nenapít celý den :( máte zkušenosti? Cukr, med, stévie apod…??? Všem moc díky za názory, ráda si počtu Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
504
12.8.14 12:51

Já nápoje nesladím. Myslím že my všichni do sebe dostaneme dost cukru i tak a můj pohled na věc je takový, že raději čokoládu než slazený čaj :) Nesladila bych. Ale pokud nepije malá vodu, volila bych asi něco co má samo o sobě nějakou chuť (třeba právě nějaký ovocný čaj) než limonádu… ale do vody bych ji netrápila. Mě třeba samotná taky nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
12.8.14 12:53

Pokud ti pije vodu, tak klidně pouze vodu. Pokud dcera chce slazené, tak samozřejmě v rozumné míře bych osladila. Mluvíš asi o čaji, že? Mě malý čaj totiž nechce pít vůbec, tak pije buď hodně naředěný kvalitní džus nebo vodu se sirupem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.8.14 12:55

Nesladím sama, takže nesladím ani dětem - nejsou tudíž zvyklé. respektive do jisté doby u nás byl cukr fakt jen pro návštěvy. Když už by děti chtěly sladit, dala bych přednost přírodním šťávám nebo medu. A u cizích mi do toho nic není, jen si říkám, když si máma nadcent dá do kafíčka tři kostky a půlku salka a její děti jsou adepti na obezitologii, pak je asi jasný, kde je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
12.8.14 12:55

Dávala bych ředěné neslazené džusy, mošty… A postupně ředila víc a víc. Jinak ale potí nehrotím, můj syn taky sladkého pití pije x krát víc než vody a čaje. Většinou má ale jen vodu a neslazený čaj, šťávu nebo mošt doma běžně nemíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
12.8.14 12:56

Já sladím medem a to ne pravidelně. Děti jsou od mala učeni tak, že klidně vypijí neslazený velký hrnek čaje, mléka…Včera jsem, ale dělala štávu z rybízu a ted momentálně sladké pijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.8.14 12:57

Čaje nesladím. Nesladíme si je ani my s manželem, takže je automaticky nesladím ani dětem. Mladší (1 rok) pije cokoliv, ale třeba starší kluk (3 roky) s pitím hrozně zlobí a aby do sebe aspoň něco dostal, tak mu kupuji lepší džusy a ředím mu je. V tomto případě radši dám slazené a jsem ráda, že pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.8.14 12:58

Holka mi čaj nepije, takže dávám ředěné džusy nebo vodu s kapkou sirupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
12.8.14 13:02

Díky za názory :) Já nesladím sobě nic. Nám to trochu kazí babička, člověk jí může 100× říkat nekupuj sladké a ona to stejně nakoupí, nebo dětem dá, když je hlídá. Od sladkého je asi úplně neuhlídám, ale ty nápoje bych ráda dokázala vyřešit. Čaje jsem zkoušela ovocné, kvalitní, sypané z čajovny, vše je trochu kyselejší, to mi nechce dcera vůbec :x navíc všude je, a to oba, lákají barevné sladké pitíčka, a děti co si je kupují a moje to vidí. Sem tam bych jim to také dopřála, ale ne aby si zvykali a proto mám dojem, že si dcera navykla rychle za pár pokusů i mě navzdory :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
12.8.14 13:04

Zkusím ten ředěný džus nebo mošt :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.8.14 13:08
@isp píše:
Díky za názory :) Já nesladím sobě nic. Nám to trochu kazí babička, člověk jí může 100× říkat nekupuj sladké a ona to stejně nakoupí, nebo dětem dá, když je hlídá. Od sladkého je asi úplně neuhlídám, ale ty nápoje bych ráda dokázala vyřešit. Čaje jsem zkoušela ovocné, kvalitní, sypané z čajovny, vše je trochu kyselejší, to mi nechce dcera vůbec :x navíc všude je, a to oba, lákají barevné sladké pitíčka, a děti co si je kupují a moje to vidí. Sem tam bych jim to také dopřála, ale ne aby si zvykali a proto mám dojem, že si dcera navykla rychle za pár pokusů i mě navzdory :nevim:

babičky jsou vůbec kapitola. A to taková, že já to teda řeším až ve chvíli, kdy z dětí vypadne důvod, proč nechcou jíst u babičky oběd. Protože do nich cpala celé dopoledne nějaké sladkosti. :zed: Jo a moje babička, teda kluků prababička, ta tomu nasadila korunu. Ta dala do litrové konvice čaje snad deset kostek cukru. Když jsem s enapila a úplně osypala, jak je to přeslazený, tak mě naprosto vážně usadila, že je tam taky spousta citronu, a proto je ten čaj naprosto zdravý a basta fidli. Povídám, babi, a le ten cukr nezmizel, ten tam je, vždyť vlastně klukům ničíš zdraví! A babi, tys to pila jako malá taky. A co uděláš. Jsem ráda, že babičku mám, no ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
12.8.14 13:11

:potlesk: Babičky… tak nějak to teď vidím bezvýchodně :think: uvidím co mi řekne na ten džus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
12.8.14 13:14

Já to střídám. Doma mají většinou vodu nebo neslazený čaj, vodu se sirupem,. V zimě dávám čaj s medem a citronem. Cukr do pití nedávám vůbec. Občas mají fresh džus, vymačkaný pomeranč, ředěný džus nebo mošt. Ale primárně mají neslazené. Děti 1,4,6 a 10 let.
TeĎ ti starší už mívají i třeba minerálku nebo nějaké bublinkovaté pití ze sodastreamu - malinovku apod…

• Citovat
  • Upravit
9770
12.8.14 13:16

Starší (5) pije doma hlavně vodu, mladší (3) moc nejede, takže spíš ředěný džus. čaje pijou jen, když jsou nemocný a to s medem. Ale ve školce stejně mají slazený čaj, takže se doma můžu snažit jak chci, nesladit, ale je to k ničemu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
12.8.14 13:20

Snažila jsem se taky aby pila jen vodu. Ale moc toho nevypila. Dávám jí do vody opravdu málo šťávy, spíš na obarvení, a to vypije úplně bez problému. Jinak moc nesladíme, když už tak používáme třtinový cukr.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML