Moje pečlivost a tchánovci

Anonymní
11.8.14 11:33

moje pečlivost a tchánovci

Zdravím, mám 2letou holčičku, na svůj věk je řekla bych až moc šikovná a bystrá, což je pochopitelně dobře, ale…jsou tu dva různé názory na výchovu, můj a tchánovců. TCHÝNĚ SE V MALÉ VIDÍ, nespustí z ní oči ani na vteřinu! Všude jí jde za zadkem, nenechá ji chvíli hrát si samotnou. Kromě této dvou leté cácorky máme ještě 17letou slečnu, kterou tchánovci přehlíží!!! :cert: Propstě se vidí jen v malé :nevim: Každým dnem čekáme další přírůstek, který zatím zmiňovat nebudu. Problém je zhruba takový. Tchánovci mají psa, starého, nemocného, chytá myši a já nevím, kde co, válí se a žere slepičince. Proto nechci aby moje malá na psa vůbec sahala. Kdo ví, co má za nemoce a co myši přenášejí, fůůůj. Mají králíky, malá si je hladí, to je v pořádku, ale tchýně pak dá holce do ruky třeba svačinu, do těch špinavých rukou. Nebo nakoušou rohlík, nalížou zmrzlinu a pak to dávají malé. A tak bych mohla pokračovat. Co myslíte, jsem úzkostlivá matka, nebo to přehánějí starouši? Prosím neodsuzujte mě, jak je tady zvykem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
11.8.14 11:41
@Anonymní píše:
Zdravím, mám 2letou holčičku, na svůj věk je řekla bych až moc šikovná a bystrá, což je pochopitelně dobře, ale…jsou tu dva různé názory na výchovu, můj a tchánovců. TCHÝNĚ SE V MALÉ VIDÍ, nespustí z ní oči ani na vteřinu! Všude jí jde za zadkem, nenechá ji chvíli hrát si samotnou. Kromě této dvou leté cácorky máme ještě 17letou slečnu, kterou tchánovci přehlíží!!! :cert: Propstě se vidí jen v malé :nevim: Každým dnem čekáme další přírůstek, který zatím zmiňovat nebudu. Problém je zhruba takový. Tchánovci mají psa, starého, nemocného, chytá myši a já nevím, kde co, válí se a žere slepičince. Proto nechci aby moje malá na psa vůbec sahala. Kdo ví, co má za nemoce a co myši přenášejí, fůůůj. Mají králíky, malá si je hladí, to je v pořádku, ale tchýně pak dá holce do ruky třeba svačinu, do těch špinavých rukou. Nebo nakoušou rohlík, nalížou zmrzlinu a pak to dávají malé. A tak bych mohla pokračovat. Co myslíte, jsem úzkostlivá matka, nebo to přehánějí starouši? Prosím neodsuzujte mě, jak je tady zvykem.
Řekla bych, že jsi trošku úzkostlivá. 17. letá je už dost velká na to, aby potřebovala nutně pozornost a zároveň dost velká na to, aby si tu pozornost získala sama.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
11.8.14 11:43

Nemyslím, že to přeháníš. Stanov jasná pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
11.8.14 11:44

Mě by teda jen vadilo to jejich olizováni jídla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.14 11:44

@lleennttiillkkaa 17letou jsem zmínila jen okrajově, problém je popsán níže, s tím psem, králíky atd…, což mi vadí. Jsem pečlivá na hygienu, ale staříci si melou svoji, že jim vnučku odtahuju, když nechci aby po nich kousala rohlík, jedla jogurt atd…

• Citovat
  • Upravit
20518
11.8.14 11:45

Každý prostě máte normu jinde. Můžeš starouše - hezký, to si s dovolením vypůjčím - požádat, aby korigovali své jednání, ale obávám se, že jak mají normu jinde, navíc, pravděpodobně v této lajně vychovali i tvého muže a otce dcerky (nemýlím-li se), tak prostě nevidí důvod cokoli měnit. Jednou to třeba budeš řešit ty - nebudeš se moct dívat na to, v jakém bordelu a špíně (na tvůj vkus) vychovávají tvoje vnouče. A nebudeš smět říct ani píp - jinak budeš za starouše, co to ale fakt přehání. :nevim: A nebo naopak - i tvoje normy budou hodně hluboko pod tím, jak si to matka tvého vnoučete bude představovat. Budeš ochotná přistoupit - v obém směru - na to, co si budou přát rodiče? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
11.8.14 11:47

Myslím, že velká je jedině ráda, že nemá babičku za zadkem, na mě chodila babička mávat na střední na tělák na hřiště, akorát jsem se za ní styděla. Pes by možná vadil, králíci ne, a špinavý ruce jdou otřít ubrouskem, olíznutá zmrzlina, nebo nakousnutej rohlík od babičky by mi nevadil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
11.8.14 11:48
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa 17letou jsem zmínila jen okrajově, problém je popsán níže, s tím psem, králíky atd…, což mi vadí. Jsem pečlivá na hygienu, ale staříci si melou svoji, že jim vnučku odtahuju, když nechci aby po nich kousala rohlík, jedla jogurt atd…

no to mi přijde divný, jsou snad nemocný, že si po nich nemůže kousnout do rohlíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.14 11:48

@jenny.fields problém, je že pravidla nerespektují :pocitac: prostě když něco řeknu, že se mi to a to nelíbí, tak tchýně se nafoukne a řekne, běž za maminkou a začne ji od sebe odstrkovat.Nebo zmíní jen tak pro sebe, ach jo, ta tvoje máma… Ještě štěstí, že tam jezdíme zhruba 1× za měsíc, ale to přece neznamená, že nechám holku napospas tchyni a já si ji nevšimnu. Je to moje dítě, moje výchova…

• Citovat
  • Upravit
26093
11.8.14 11:53

Mně teda trošku úzkostlivá příjdeš… :oops: Ale jak to vyřešit netuším, poprosila bych asi spíš manžela, aby se s rodičema domluvil na nějakým rozumným kompromisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
11.8.14 11:53

Ty jsi matka, měla by sis stanovit pravidla. Jestli se na to necítíš tak by tě měl podržet manžel. Já to znám, moji tchánovci jsou to samé!

• Citovat
  • Upravit
17162
11.8.14 11:55
@Anonymní píše:

My jsme jako děti taky u babičky sahali na kde co a taky na králíky, pak si rovnou brali sváču donesenou ven.
Nicméně pokud je pejsek až tak špinavý, vrzla bych jim k dispozici vlhčené ubrousky, at ji ručky otřou, než jí dají jídlo.

Co se olizování zmrzliny a nakusování jídla týká, tak to by vadilo i mně, přeci jen každý máme v ústech nějaké ty bacilky a není to zrova hygienické. Dítko by mohlo odnést toto „sdílení“ jídla nejméně aftami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
11.8.14 11:55
@Marsmeli píše:
Mě by teda jen vadilo to jejich olizováni jídla ;)

a vadilo by ti to, aji kdyby to bylo od tvých rodičů?!?! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrushca
11.8.14 11:57

Tak to olizování od prarodičů by mi až tak nevadilo a ten pes, no jsou to děti ale měla by si malá potom umýt ruce to je jasné!

• Citovat
  • Upravit
895
11.8.14 11:58

Já bych neměla problém s tím, že má malá pořád někoho za zadkem. Aspoň je nad ní dohled a nic se jí nestane.
Asi mám ale jako ty až moc silné hygienické návyky- sahat na jídlo rovnou od zvířat by mi teda hodně vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí