Moje pečlivost a tchánovci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
11.8.14 12:01

Mě by z toho všeho vadil jedině ten pes, resp. špinavé ruce/svačina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.14 12:04

Já myslím že základní problém a princip je v tom, že oni nerespektují tebe a měli by se to naučit že ty jsi ten kdo určuje pravidla. Mě se to v určitých věcech povedlo v určitých jsem polevila a zkousla to. a úplně nejlepší bylo když malá povyrostla a začala k babičce jezdit sama beze mě, tudíž když to nevidím je mi vcelku jedno co s ní dělají až na nějaké základní pravidla (vození dítěte v autosedačce) apod. Jinak ať si jí nechají skákat třeba po hlavě. Doma funguje úplně jinak. :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.14 12:06

@kve-tinka Ano, vadilo by mi to i od mých rodičů, od všech

• Citovat
  • Upravit
22074
11.8.14 12:09
@Anonymní píše:
Zdravím, mám 2letou holčičku, na svůj věk je řekla bych až moc šikovná a bystrá, což je pochopitelně dobře, ale…jsou tu dva různé názory na výchovu, můj a tchánovců. TCHÝNĚ SE V MALÉ VIDÍ, nespustí z ní oči ani na vteřinu! Všude jí jde za zadkem, nenechá ji chvíli hrát si samotnou. Kromě této dvou leté cácorky máme ještě 17letou slečnu, kterou tchánovci přehlíží!!! :cert: Propstě se vidí jen v malé :nevim: Každým dnem čekáme další přírůstek, který zatím zmiňovat nebudu. Problém je zhruba takový. Tchánovci mají psa, starého, nemocného, chytá myši a já nevím, kde co, válí se a žere slepičince. Proto nechci aby moje malá na psa vůbec sahala. Kdo ví, co má za nemoce a co myši přenášejí, fůůůj. Mají králíky, malá si je hladí, to je v pořádku, ale tchýně pak dá holce do ruky třeba svačinu, do těch špinavých rukou. Nebo nakoušou rohlík, nalížou zmrzlinu a pak to dávají malé. A tak bych mohla pokračovat. Co myslíte, jsem úzkostlivá matka, nebo to přehánějí starouši? Prosím neodsuzujte mě, jak je tady zvykem.

V jednom příspěvku jsi smíchala dohromady několik různých problémů.

„Tchyně stojí malé za zadkem“.
„Sedmnáctileté si nevšímá.“
„Hygienické návyky“.

Tvůj vztah ke tchánovcům asi nebude nic moc, zřejmě je nemáš moc ráda… a zástupně potom řešíš každou kravinu. Ano, jistěže by si dítě mělo umýt ruce, když si do nich bere jídlo. To je snad samozřejmost, i když nejde od zvířat. Tady záleží na tom, jak moc potřebuješ, aby Ti tchyně pomáhala - pokud jí dceru necháváš na hlídání, tak holt musíš přijmout fakt, že to nebude podle Tvého gusta, protože tchyně má o hygieně asi trochu jiné představy než Ty. Donutíš ji, aby dítěti umyla ruce - a ona vzápětí udělá něco jiného, co Ti hygienicky nebude vyhovovat. To nelze uhlídat… takže si musíš udělat jasno - buď jim budeš neustále stát za zadkem a hlídat je (tj. nepouštět k nim dítě samotné)… nebo se s tím musíš prostě smířit. Holka to přežije.

EDIT: Co se „stání za zadkem“ týče - totéž. Holka si jednou vztah s babičkou ujasní sama - nebude-li jí to vyhovovat, řekne jí „babi, chci si hrát sama, prosím“. Ale musí to jednou být ona… Ty nemáš právo do jejich vztahu zasahovat a určovat, kdy si s ní tchyně hrát smí a kdy už ne, protože teď zrovna ji má nechat samotnou.

Ohledně staršího dítěte, tam je to o něčem jiném - sedmnáctiletá slečna versus dvouletá, to se opravdu nedá srovnávat, to je dlouhodobá záležitost, o které nikdo nic nevíme.

Příspěvek upraven 11.08.14 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.8.14 12:11

Tak napůl jsi úzkostlivá, ale starouši by to neměli dělat s tím nakousaným jídlem, to je vážně ekl :poblion: a na mytí rukou by také mohli dohlídnout. Naopak hladit psa, co žere myši mi nepřijde nijak hrozný, když se pak umyje. (tady na emiminu si můžeš počíst o dobytcích, co nechají psa jíst s dítětem z jednoho talíře a taky dítě žije. Neviděla bych tedy v tom nějaké ohrožení života, ale nechuť to tedy je.) A že se věnují dvouleté více než sedmnáctileté mi přijde také OK. Navíc dospělé slečně by se jistě nelíbila taková přílišná pozornost jako má dvouletá. A že ji má je v pořádku, s tebou zas zažije víc samostatnosti, takže jí to neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.8.14 12:19

Pohladit psa a umyt ruce ok, pokud nema prasivinu teda.
Olizovat a okusovat jidlo je nechutne od kohokoliv, tohle svym detem nedelam. Vam by bylo prijemne jist po nekom ozuzlane jidlo nebo nanuk? A vite, ze se tak prenasi i bakterie zpusobujici zubni kaz napriklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
11.8.14 12:27

Ještě by mě zakladatelko zajímalo, když dcera nedojí jogurt, nebo sní jen půlku namazaného rohlíku, tak to všechno vyhazuješ, aby si od dcery něco nechytla? :think: U nás to teda vždycky někdo spase 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
11.8.14 12:29

Hygienu vidim az jako zastupny problem.Jde o to, ze te jako matku nerespektuji a stale mezi vami probiha skryty boj kdo z koho.
Mam to same, bohuzel u vlastnich rodicu, coz je mnohem horsi.
Co s tim?
1 x mesicne bych to prezila, max bych male parkrat u tchyne umyla ruce.
Stejne s tim nic nesvedes, jsou jak mezci.

• Citovat
  • Upravit
22074
11.8.14 12:32

Ke svému předchozímu příspěvku ještě doplním… předtím jsem přehlédla, že ke tchánovcům jezdíte jen 1× měsíčně… v tom případě Tvoje - tady řešené - problémy opravdu nechápu.

Jednou měsíčně na návštěvě si snad dítě dovedeš ohlídat - kdy a co jí, od koho to dostane, zda si umyje ruce a podobné základní hygienické standardy.

Jednou měsíčně snad přežiješ, že některé věci nebudou hygienicky stoprocentní - Tvoje dcera to přežije zcela jistě, takže nevidím důvod, proč Ty z toho děláš kovbojku.

Jednou měsíčně opravdu nechápu, proč je nutno řešit, že je tchyně dítěti pořád za zadkem a nenechá ho hrát samo. Ať si ho užije, však za chvíli odjedete :nevim:

Příspěvek upraven 11.08.14 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
11.8.14 12:33

@BellinkaX ožužlané jídlo ne, ale pokud si z jednoho rohlíku koušu já i dcera, tak mě to teda nevadí, nebo máme oběd na jednom talíři, nebo jí pomáhám lízat zmzlinu, protože jí to hodně teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
11.8.14 12:35

Myslím si, že se psem a králíky máš pravdu, umýt ruce je správné. I když, nestane se pravděpodobně nic, když ruce umyté nebudou ;) Se 17letou dcerou to asi bude složitější, nebo to naopak vůbec není složité, holka je ráda, že má klid a ty to moc řešíš jen kvůli tomu, že ti na tchánovcích už vadí skoro všechno.

Ovšem co nechápu, je to řešení okusování jídla po někom. V čem je jako problém? Například můj dvouletý syn musí ochutnat všechno, co jí druzí. Dojde, otevře pusu a dělá ááá a čeká, že dostane kousnout. To mám říct, že nebude kousat po někom a mám jít udělat jídlo vlastní? On třeba ani nemá hlad, takže by svoje jídlo nesnědl, chce prostě jen ochutnat :nevim: Nebo když dítě jí zmrzlinu a jí ji pomalu a málem mu teče po rukou na oblečení, co jiného, než olíznout dokola zmrzlinu, mám udělat? To mu ji mám vzít a zahodit, abych mu ji náhodou neolízla? Místo mě si tam dosaďte babičky a dědečky, protože i ti ho občas hlídají, kdybyste chtěli oponovat tím, že od maminky je to něco jiného..

• Citovat
  • Upravit
1908
11.8.14 12:35

Nečetla jsem diskuzi, jen tvůj příspěvek, a hned mě k tomu napadlo, že kdyby to byl tvůj pes, tvý králíci a dělo se přesně to, co popisuješ, tak by ti to podle mě nevadilo, protože by to prostě byla tvá zvířata. Taky máme psa (doma), králíka a morče (venku v králíkárně), malý (2 roky) si je hladí a pak si taky třeba kousne sušenky, aniž by si umyl ruce. Jsou to naše zvířata (vím, že jsou očkovaná, psa koupu každý den), patří do rodiny a prostě to tak je, nevadí mi to. Pak mám švagrovou a švagra, kteří nemají žádné zvíře. Švagr kdyby viděl, že si pohladím psa a pak třeba neumytým rukama mu nandávám jídlo (aniž bych se ho rukama dotkla), tak si to jídlo nevezme. Naopak mne to nepobořuje, ale zase se třeba štítím toho, kdyby mi švagrová měla ohřát jídlo v jejich mikrovlnce (špinavá, mastná, zbytky jídla, drobečky)…a oni z ní jedí normálně, jde prostě o to, na co jsi zvyklá. Ale chápu, že ti to jako „nemajiteli“ zvířete vadí, tchýni bych to řekla a požadovala, aby to respektovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
11.8.14 12:37

Jeden dotaz na autorku. Vyrostla jsi ve velkým městě, malým městě, nebo v domečku na vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
11.8.14 12:38

@kve-tinka přiznám se od mých rodičů by mi to tak nevadilo, ale nedělají to ;) od tchánu by mi to vadilo :nevim: já osobně jsem na to od malička, taky háklivá nikdo mi nesměl olíznout lžíčku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
11.8.14 12:40

Pokud tam jezdíte jen 1× měsíčně, neřešila bych to.Jen upozornila na hygienu, mytí rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí