Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj souhlasím s tebou, včera jsem si zažila to samé. pokaždé když jde chlap se starším někam tak takhle popíjí a mě to opravdu hodně vadí. Ještě když pil na sluníčku. Ano ten chlap se může cítit střízlivě, ale prostě není stoprocentně funkční. Nesnáším to, jestli si chce dát pivo, tak jedině bez dětí! ten jeden den by to snad vydržet mohli, ne? ![]()
Já bych řádila jak tajfun kdyby někdo pil u hlídání dítěte, a navíc na koupáku kde se toho může stát ani nemyslet ![]()
Mně teda 4 piva, zvlášť na sluníčku, přijdou dost, ale asi záleží na tom, jak je manžel „trénovaný“. Já bych byla po 4 jedenáctkách jak dělo
Já sem toho názoru že dokud se chlap stará o dítě a zvládá to v pohodě tak pivo neřeším
a to Veru je taky hodně živá a vůbec nedává pozor. Ono je taky něco jiného ženská a 4 piva a chlap. Já bych to nechala být
Ženský a vy si děláte děti s pitomcema, co nedokážou pohlídat děti? Kde takový muže hledáte?
Jinak ano vadilo by mi to, pokud bych věděla že má muž omezené vnímání. U nás se pivo nepije tak nedokážu posoudit jestli je to za tolik hodin hodně.
No je pravda, že já tohle neřeším, můj chlap vypije jedno pivo za rok semnou na půl a jinej alkohol vzhledem ke svému velkému koníčku taky nepije. Ale kdyby pil, tak jedině když nebude hlídat dítě. Z vlastní zkušenosti vím, že to pak dopadá špatně. ![]()
@Koktal vyprošuju si, aby jsi mému muži říkala pitomec!!! To teda važ slova, když ho, nebo naši rodinu, vůbec neznáš!!!
zakl.
Pivo na sluníčku je opravdu trochu úlet, ono to totiž hodně uspává, pak se stačí jen na chvilinku natáhnout na deku…
Domluvila bych se s ním, že s dítětem maximálně jedno pivo a pokud má chuť, může jít večer s kámošema a vypít kolik uzná za vhodné ![]()
Manžel snad má všech pět pohromadě, aby věděl, kdy má dost. Nic se nestalo, manžel nebyl opilý, tak co řešíš? Příště si ty piva dá taky, akorát ti to už neřekne.
Já bych to neviděla tak tragicky, nemyslím, že by u hlídání tříleťáka, byť divokého (neboj, vím o čem mluvím, měla jsem a už mi dorůstá další snad ještě horší
) byla třeba až tak zostřená pozornost, aby rozhodovali řády sekund, jako třeba u řízení auta. A sama píšeš, že známky opilosti nejevil. Samozřejmě by bylo od něj rozumné ta piva proložit nějakou vodou, ale fakt mi to nepřijde tak hrozné (nepředpokládám, že by to byl 50kilový chlap, který se napije 1× za 2 roky, aby neměl vůbec žádnou výdrž). A to fakt nezlehčuju a alkoholiky z principu svého povolání nesnáším.
Já bych s toho třeba takovou vědu nedělala
. Manžel sice nepije takže 4piva by na něj bylo asi dost a navíc by je pil celý den
. Já bych byla ráda že s ním alespoň někam jel(beze mě). Tragické nehody se stávají i abstinentům a určitě s těch 4 piv nebyl neschopný se postarat o dítě.
Je snad dospělý a svéprávný, tedy sám pozná míru, kolik si může dovolit. Já bych se sakra vztekala, kdyby mi chtěl manžel nařizovat, kolik toho smím vypít.
Těžko říct, jaké má manžel spalování..kluk má 3 roky, už to není mimino, ale někomu stačí málo..třeba já u mojeho bych tolerovala 2-3 za těch 5 hodin
samozřejmě průběžně, ne naráz…kdyby pil víc, asi bych už kafrala…každopádně myslím, že by sám ani víc nevypil. malá je jeho miláček a to by si nelajznul.
Příspěvek upraven 10.08.14 v 15:45
Já myslím, že normální zodpovědný chlap snad pozná, kdy má dost. Já sama moc nepiju a po čtyřech pivech, byť desítkách, se necítím opilá, tak nevím, proč by to neměl zvládnout chlap.
Ahoj holky, prosím anonymně. Chci se zeptat na Váš názor k problému, který jsme včera řešili s manželem. Máme 3letého syna, docela divoch, nemá moc pud sebezáchovy, prostě nepřemýšlí nad důsledky. Nedávno sebou bouchnul ve sprše, kdy tam prostě skočil bez přemýšlení, že ono to asi klouže
A včera s ním jel manžel na vzdálenější koupaliště vlakem, cca 30min. cesty. Byli tam od 11 do 16 hod. a manžel za tu dobu vypil 4 piva, jedenáctky. Když přijeli v pět, tak nebyl ani opilý, nebo že by vrávoral, to ne. Ale mě to naštvalo, protože si myslím, že prostě měl zpomalené reakce a že by nebyl schopný rychlé reakce, kdyby ten náš divočák chtěl něco vyvést. Já vím, že třeba jako v té sprše je to mnohdy zlomek sekundy, ale i přesto tomu prostě ještě nebudu pomáhat, ne? 

Zkrátím to, chytli jsme se a bylo mi řečeno že jsem mimo, že byl v pořádku a že to přeháním. Tak chci vědět Váš názor kdo teda je tady mimo?!