Jaké ovoce v šesti měsících?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1464
28.2.12 19:36
Klarinetka1 píše:
Dneska jsem poprvé dala nastrouhaný jablíčko a malej to vzal do pusy, snad ani nepolkl a hodil brutální šavli (a to není blicí mimčo), převlíkla jsem, a zkusila znovu a opět :cert:. Takže my pojedeme asi na skleničkách (jablko, broskev, hruška, meruňka). Jediný, co jí čersvté je banán.

Klarinetko, neházeli jsme z toho přímo kosu, ale jakoby se zalykala .. Zkusila jsem tak za měsíc a už normálně papká :potlesk: . . . třeba si časem taky dá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
28.2.12 20:06
Zvědavica píše:
Klarinetka1 píše:
Dneska jsem poprvé dala nastrouhaný jablíčko a malej to vzal do pusy, snad ani nepolkl a hodil brutální šavli (a to není blicí mimčo), převlíkla jsem, a zkusila znovu a opět :cert:. Takže my pojedeme asi na skleničkách (jablko, broskev, hruška, meruňka). Jediný, co jí čersvté je banán.
Klarinetko, neházeli jsme z toho přímo kosu, ale jakoby se zalykala .. Zkusila jsem tak za měsíc a už normálně papká :potlesk: . . . třeba si časem taky dá :kytka:

JJ, za čas to zkusím znova ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.10.12 21:40

Zatím jsem vyzkoušela jen jablíčko (ze skleničky). Kolik ovoce dáváte? Jí mi v 6 měsících 4krát denně, ale vždy docela velké množství. Když dám jablíčko nebo jiné ovoce, mám dokrmit UM (už nekojím)? Není to divná kombinace ovoce a mléko? Ale dát najednou třeba 200 g ovoce mi přijde moc. A taky vždycky když s něčím začínám (i u zeleniny) to je tak, že chce vypít celou dávku UM, ať sní lžičkou jakékoliv množství čehokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
10.10.12 21:58

Tak já řeším aktuálně to samé, taky máme 6 měsíců, ale malá teda není moc jedlík, já ji nastrouhám tak půlku menšího jablka, do toho rozdrobím 1 sunarka sušenku a dám jí to, někdy to ani nesní celé. A kojím, ale ne teda hned po příkrmu- kombinace syrové jablko- mléko mi přijde fakt drastická, to čekám tak půl hodiny a pak dokojím. Pokaždé ani nechce. Ŕíká se, že zhruba za 20 min. už to ovoce je strávené, takže by to nemělo vadit. Když dávám přesnidávku z lahvičky, tak mi sní max. půlku a to pak ale dokojím hned, protože to ovoce je sterilované, takže už dále nekvasí a zatím jsme s tím problém neměli. Stejně tak, když dostane něco vařeného, třeba mrkev nebo bramboru. Zkrátka čekám s dokojením jen po syrovém, asi tak. Jinak pak dám ještě během dne nebo večer kaši a mezitím jen kojím. Takže celkově má zatím 2 příkrmy během dne - to ovoce nebo zeleninu a pak tu kaši. Jinak jen kojení. Jinak bych se řídila malou, dokud chce, tak ať jí, ona ví, kdy má nebo nemá dost a určitě to dá najevo. Tak snad se v tom mém příspěvku vyznáš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.10.12 21:59
@Anonymní píše:
Zatím jsem vyzkoušela jen jablíčko (ze skleničky). Kolik ovoce dáváte? Jí mi v 6 měsících 4krát denně, ale vždy docela velké množství. Když dám jablíčko nebo jiné ovoce, mám dokrmit UM (už nekojím)? Není to divná kombinace ovoce a mléko? Ale dát najednou třeba 200 g ovoce mi přijde moc. A taky vždycky když s něčím začínám (i u zeleniny) to je tak, že chce vypít celou dávku UM, ať sní lžičkou jakékoliv množství čehokoliv.

200g ovoce mi moc nepřijde. :nevim:
kombinace ovoce a mléko mi přijde fajn, ovocný mléčný koktejl :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
10.10.12 21:59
@Anonymní píše:

ja sem kojila tak sem vzdycky ze zacatku dala ovoce a pak dokrmila pozdeji sem vysadila treba kojeni pres svacu a dala jen ovoce kolik maly snedl.Ale jak je to s UM to nevim…ale myslim ze to bude to same

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
10.10.12 22:24
@Lama Lama píše:
200g ovoce mi moc nepřijde. :nevim:
kombinace ovoce a mléko mi přijde fajn, ovocný mléčný koktejl :nevim: :lol:

No já bych řekla jak které, dovedeš si představit třeba kombinaci meloun-mléko, nebo hruška-mléko, hrozny- mléko, švestky -mléko atd. :poblion:, to by nemuselo dopadnout nejlíp :lol:
Ještě mi k tomu jde tak banán nebo jahody, meruňky zkrátka to, z čeho se fakt dělá koktejl. Mňam, jste mi skoro i udělaly chutě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.10.12 22:27
@Helii píše:
No já bych řekla jak které, dovedeš si představit třeba kombinaci meloun-mléko, nebo hruška-mléko, hrozny- mléko, švestky -mléko atd. :poblion:, to by nemuselo dopadnout nejlíp :lol:
Ještě mi k tomu jde tak banán nebo jahody, meruňky zkrátka to, z čeho se fakt dělá koktejl. Mňam, jste mi skoro i udělaly chutě..

kdybys viděla, co doukážou ztláskat moje děti, tak todle je ještě mňamka. Oba (syna už to teda přešlo) jedí téměř nonstop. žádné sladkosti a tak, ale různé kombinace ovoce, na to jogurt, oběd, mlíko, zeleninu. Kombinace neřeší, já také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
10.10.12 22:33

Tak to máš super, je vidět, že máte zdravé trávení a to je dobře. Já to u sebe radši nepokouším. Mě stačí se po čerstvém ovoci napít a je vymalováno. Takže jsem preventivně opatrná i u dětí, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
19.2.13 10:20

Tomík taky papá hezky a hodně někdy mi přijde, že až moc i po jidle by cucal mám pocit porád :D. Ale na prdíky teda trpí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.4.14 20:50

Ahojte holky potřebuji radu. Dávám synovi 6měsíců asi týden zeleninu. No s toho první 3dny jsem mu mrkvi mačkala vidličkou to mu přirozeně nešlo. Včera jsem koupila skleničku květáku snědl asi půlku tak jsem byla nadšená. Dnes jsem mu tu mrkvičku rozmixovala a snědl asi 20gramů. Vážila jsem jen pro zajímavost nicméně jsem vyvalila oči že je to tak málo. Taky vám dětičky jedli tak málo?
Ještě jsem si odpoledne nakrájela jablko a jak jsem viděla jak mlsně na mě čučí tak jsem mu naškrabala asi 3krat na lžičku. Moc mu to chutnalo ale neudělala jsem chybu že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.4.14 20:54
@Ivčis píše:
Ahojte holky potřebuji radu. Dávám synovi 6měsíců asi týden zeleninu. No s toho první 3dny jsem mu mrkvi mačkala vidličkou to mu přirozeně nešlo. Včera jsem koupila skleničku květáku snědl asi půlku tak jsem byla nadšená. Dnes jsem mu tu mrkvičku rozmixovala a snědl asi 20gramů. Vážila jsem jen pro zajímavost nicméně jsem vyvalila oči že je to tak málo. Taky vám dětičky jedli tak málo?
Ještě jsem si odpoledne nakrájela jablko a jak jsem viděla jak mlsně na mě čučí tak jsem mu naškrabala asi 3krat na lžičku. Moc mu to chutnalo ale neudělala jsem chybu že ne?

je ještě maličkej, je to normální. to jablko by v tomhle věku bylo lepší pro příště povařený, ale neublíží mu to, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
10.4.14 20:57

@Ivčis Buď ráda, že ti jí syrové ovoce. Naší je 1,5 roku, na objem toho sní hodně, ale syrové ovoce a ani zeleninu nevezme do pusy :roll:. Nicméně - na začátku ti bude jíst takhle málo, je to normální. Jsou vyjímky, kdy dítě na první pokus sní celou skleničku a ještě kouká po dezertu, ale to jsou fakt vyjímky. Často se stává, že dítě jí třeba měsíc jednu či dvě lžičky a ty ho dokrmuješ mlíkem. Zkus dávat třeba týden mrkev, pak přidej brambor. Pokud ti s chutí snědl to jablko, zkus klidně mrkev s jablkem. Naše malá je na příkrmech od 4.měsíce a na začátku jedla lžičku či dvě, po týdnu už dala cca 120g zeleniny. Ale pak s ovocem byl problém, i po měsíci ho nechtěla, tak jsem jí ho míchala do zeleniny a pak i s masem. No blivajz to byl, ale tak jsem jí naučila na ovoce, i když mně se z kombinace kuře+špenát+borůvka zvedal kufr, jí to hrozně chutnalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
10.4.14 20:57

Nejdriv bych jela tu zeleninu. jablko je sladke, to mu bude vzdycky chutnat vic nez zelenina. pokud mrkev nechce, tak s ni pockej, ale nejprve se dava jedna zelenina treba 4dny, pak jina, aby si zvykl na chute. na kojeni.net je manual ve wordu k prikrmum

• Citovat
  • Upravit
12680
10.4.14 20:58

@Ivčis Zkus si pohledat na netu a přečíst si pár rad pro první příkrmy. Nejdřív se podává zelenina. Jeden druh 3 dny. Prvně sní pár lžiček, pak víc.. až třeba po dvou týdnech se může dopracovat na malou skleničku. Nikam nespěchej. Ovoce se zařazuje až s masem. Je sladké, může ti odmítat zeleninu. Třeba tady
 http://www.jaknamiminka.cz/…cit-a49.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko