Jaké ovoce v šesti měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
10.4.14 20:59

Me domtorka rekla ze jablko varit nemusim jen oloupat a nastrouhat nebo pomackat banan radeji mixuji pozvracela by se. Jinak presnidavky jime jablko, banan, svetsku, broskev s tvarohem, broskev s ovesnimi vlockami…ze zeleninovych mrkev, brokolici, kvetak, brambor, spenat, pak masozeleninove, mkrev s kralikem, ryze s kurecim, hovezi a jehneci (to moc nepapa) kruti. No okoukam v kramu sklenicky a pak delam doma nejvic ji chutna banan :) jona merunky jeste a jahody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.4.14 21:00

@slavuska1 Děkuji a jako můžu mu dávat i to ovoce nebo raďeji ne? Když mu to tak chutná a já tak ráda vidím pokroky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.4.14 21:01

My začínali jako první příkrm ovocem v 5. měsících. Nikdy jsem ho nevařila a kluk v pohodě jí všechno. Naopak s ovocem začal být kolem 2. roku vybíravý.
A s mrkví opatrně. Některé děti betonuje.

• Citovat
  • Upravit
4411
10.4.14 21:08

Já mu tu mrkev dávala 3dny a poto jsem dala ten květák. Taky mě napadlo mu to zkombinovat jablko a mrkev jenže aby pak opravdu nesekl se zeleninou? Net mám prošlej ale všude píší něco jiného. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
10.4.14 21:12

Neboj, že si dítě zvykne na sladké, je pověra, klidně zaváděj i ovoce. Ovoce nevař, není to potřeba.
A pokud dítě nebude chtít zeleninu, můžeš do ní přidat i ovoce, jsou to pak zvláštní kombinace, ale já učila dítko zeleninku v kombinaci s jablkem a banánem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.4.14 21:15

@McQueen Dobá nebudu teda na nic čekat. Takhle varianta je mi blíž :palec:. A ještě otázka mám mu dávat jídlo jen na oběd nebo můžu už i dopoledne svačinu třeba právě to ovoce? Abych ho nějak nezatížila moc tak brzo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.4.14 21:16

@McQueen přesně tak. Zajímalo by mě, kdo tohle vymyslel a jestli někdy ochutnal mateřský mlíko. To je totiž tak nechutně sladký, že by pak mělo tu zeleninu podle týhle teorie odmítat každý kojený dítě.

• Citovat
  • Upravit
2933
10.4.14 21:17
@Ivčis píše:
@slavuska1 Děkuji a jako můžu mu dávat i to ovoce nebo raďeji ne? Když mu to tak chutná a já tak ráda vidím pokroky :mrgreen:

Precti si co jsem psala nahore banan svetsky jablko merunka broskev…cti…je tezke se podivat na sklenicky v kramu? A kdyz budes delat mrkev doma aby prcek nemel zacpu dej do toho trosku masla nebo kapmu olivoveho oleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
10.4.14 21:18
@Ivčis píše:
@McQueen Dobá nebudu teda na nic čekat. Takhle varianta je mi blíž :palec:. A ještě otázka mám mu dávat jídlo jen na oběd nebo můžu už i dopoledne svačinu třeba právě to ovoce? Abych ho nějak nezatížila moc tak brzo :oops:

My mame rano sunar dopoledne par lzicek presnidavky masozeleninovy prikrm, odpoledne bjd mliko nebo presnidavku a vecer bud kasi nebo mliko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
10.4.14 21:19
@lucenka píše:
@McQueen přesně tak. Zajímalo by mě, kdo tohle vymyslel a jestli někdy ochutnal mateřský mlíko. To je totiž tak nechutně sladký, že by pak mělo tu zeleninu podle týhle teorie odmítat každý kojený dítě.

To jsem zkousela a malem jsem hkdila savly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.4.14 21:26

@Mysis Vůbec není těžký se podívat do krámu a dokonce jsem se i dívala :pankac:.
Já to ale beru tak že jsem začala přikrmovat asi před týdnem. Zkusil zatím mrkev a květák. Jinak do mrkve dávám máslo dělám to podle tohohle . A jak dlouho přikrmuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
10.4.14 21:33
@Ivčis píše:
@Mysis Vůbec není těžký se podívat do krámu a dokonce jsem se i dívala :pankac:.
Já to ale beru tak že jsem začala přikrmovat asi před týdnem. Zkusil zatím mrkev a květák. Jinak do mrkve dávám máslo dělám to podle tohohle . A jak dlouho přikrmuješ?

My prikrmuje od ukoncenyho 4.mesice protoze mala byla na UM tudis nam to bylo doporuceno od doktorky.jii jsme mrkvi, tu jsme davali po lzickach dva dny to se dela kvuli alergii to urco vis…pak brokolici, spenat proste zeleninku pak ovoce ale ty kupovany presnidavky moc nepapa…spis domaci…no a pak masozeleninove lrikrmy ovsem kruti kupuji v prikrmu hotovem protoze u nas ho tezko sezenu :D vim ze mala vse stravila dobre jen kure byl problem…a jehneci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.4.14 21:40

@Mysis Jo tak to jo, právě nevím jak rychle na něj. Vím že tři dny jeden druh pak další a kombinovat dohromady to a tamto. Vím že to ovoce by si dal a jablíčko jsme mu dala do ruky už dřív a cucal ho s nadšením to až dnes jsem mu naškrabala na lžičku.
Taky bych raději vařila to známé zase jí jen ty kupovaný a domácí ji nesní ani omylem. Kuře se špatně tráví 8o? No ještě toho nevím mraky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.4.14 21:45
@Ivčis píše:
@slavuska1 Děkuji a jako můžu mu dávat i to ovoce nebo raďeji ne? Když mu to tak chutná a já tak ráda vidím pokroky :mrgreen:

hele toho že by pak nejedl zeleninu, toho bych se nebála. každý dítě je jiný. můj mlaší nikdy ovoce nehctěl, jedl jen zeleninu, a sladký cokoliv nemá rád doteď. akorát teda s tím že mu dáš hodn věcí najednou, kamarádka to tak udělala, u 5m mimča, a holčička se jí pak nemohla vykakat, děsně se z toho zašpuntovala, a měla boleníčko. ale nic horšího nehrozí, max pokud se osype, tak nebudeš hned vědět, z čeho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.4.14 21:50

@Ivčis Do první jsem byla ráda, že jsem dostala 2-3 lžičky, vůbec nejedla. Jedla paradoxně až kusy… starší jak kdy. Ale na začátek je to fajn :D Moje rada je - nevaž - nechce, nabízej, ale nenuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí