Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak mám po kontrole a jsem zmatená, jsem vlastně 6+1 a byl tam prý vidět váček a žluté tělísko, které má 17mm, a za 14 dní se ukáže jestli je to v pořádku a embryo se vyvine. říkal mi, že to vypadá jako o týden míň tak 5tt, tak nevím jestli něco je špatně, nemáte s ím někdo zkušenost prosím. Teď zase 14 dní čekat, to bude nekonečný, a hlavně mě moc neuklidnil, právě naopak. Za každou zkušenost co mi napíšetě budu ráda
Ahoj Lucinko,
6tt ti počítal podle menstruace a 5tt podle ultrazvuku, že? To nic neznamená. Já měla po každé kontrole velký zmatek, protože mi to vycházelo vždycky jinak. Doktorka se mě vždycky ptala jestli jsem jí řekla dobře poslední mens., už jsem si připadala jako blázen ![]()
Takže si s tím nedělej velkou hlavu.
Hlavně ať je všechno v pořádku, určitě bude. Držím palečky. A blahopřeji.
Lucinko , naprosto tě chápu. Mě 20.8. řekl doktor něco podobného, podle MS jsem měla být 7+0tt a on naměřil 5+4tt. Přijďtě za 14 dní. Stále čekám, žádné rozuzlení to zatím nemá, jdu 3.9. Jen mě ještě viděl i srdíčko, což by na tu velikost bylo moc brzy. Jsem z toho na nervy, ale po tom týdnu čekání už trochu míň, zkrátka se ten prvotní šok vstřebá a já doufám, že to bude v pohodě. A o jeden týden, to je myslím v normě, já si to ještě okořenila testem, který mi ukázal neviditelnou čárku 24.7. Ať počítám jak chci, musela bych mít v době UTZ alespoň 6+4tt.
Co mi napsaly ostatní, se můžeš mrknout tady
Držím pěsti (i sobě)
Z toho si nic nedělej, já jsem měla mimčo mladší o 10 dní, než mělo být podle poslední menstruace. Na ultrazvuku jsem ale byla až v předpokládaném 12tt (který byl ve skutečnosti 11tt), takže mě to nevyplašilo. Jediné, co se stalo, bylo posunutí TP z 31.3 na 10.4. Což přesně sedělo, malá se narodila 11.4.
Určitě bude všecko v pořádku, tak se nestresuj.
No mi se stlo neco podobneho…Na prvni kontrole mi podle velikosti a posl.menstruace rekl ze jsem ve 3tt.Pak jsem byla u doktora o dva tydny pozdeji a prcek mel 2,5 cm a bylo videt srdce tak rikal ze uz jsem v sedmem tydnu…pritom je ot nelogicke…odkdy je 3+2 7? No ale ridime se teda podle toho druheho data..Takze ted uz je to 10 tt a vse je ok prcek roste jako z vody takze se doktor sekl u prvniho urceni:-)
Ahojky tak to jsem na to byli asi stejně. Mě taky říkali že vášek o týden meší,. Musela jsme taky vydržet kontrolu ale nakonec to mimčo dohlalo takže nám ani termín nešoupali.Vydrž určitě to bude v pořádku.Drřím pěsti a přeju pohodové těhu.
Ahoj Luci
No tak ja som to mala tiež tak!!!
Na začiatku je to malinké a furt mi doktor hovoril o týždeň menej, aj keď to meral tak mu to furt vychádzalo o týždeň menej to sa potom zrovnáa bude to sedeť aj podla Ms aj podla ultrazvuku, teraz je už všetko o.k.
Len sa nestresuj ![]()
Jenže on mi neříkal že tam je vidět embryo, mě přijde že tam vůbec není a to je divný. Jen řikal že váček s tělískem má 17mm, tak nevím.
Ahoj Lucinko,
tak jak ti to dopadlo?
Promiň, že se tak ptám, ale dnes jsem byla také u MUDr a už jsme měli vidět srdíčko,ale byla vidět jen dutinka a žloutkový váček (1mm), takže mám přijít za týden na další ultrazvuk.
Ahojky bohužel nemůžu ti dát odpověď protože na další KO jdu 15.9., takže mám ještě dlouhou čekačku, koukám, že na tom budeme asi podobně, tak mi pak dej vědět jak si dopadla, budu držet pěstičky.
a Já pak sem napíšu, jak jsem dopadla já, snad to bude v pořádku.
Tady jsou nějaké stránky, kde si o tom můžeš něco přečíst.
http://www.miminka2008.estranky.cz/…/sesty-tyden
http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx
ahojky,
to jsem to nějak popletla. tak to ti budu držet palečky dál. Já mám dál brát Utrogestan a zase za ten týden.
Děkuju za ty weby, juknu na to. Hltám každou info.