7 let doma na rodičovské v kuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.1.18 13:07
@Oplatečka píše:
Tak druhou mateřskou problém oddáliš to je fakt…ale pak budeš řešit školu, školku, novou práci..to bude teprve zahul…navíc nemáš zaruku že teď otehotnis…já chtěla chvili pracovat a pak druhé a tak stale pracuji a pravuji a druhé nepřichází..tak už uvažuji i nad rekvalifikaci protože prace mě nebaví, na těhotenství sestoprocentne spolehat nelze.

Mohu se zeptat, jaký kurz si budeš dělat?

• Citovat
  • Upravit
1850
31.1.18 13:27
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat, jaký kurz si budeš dělat?

Nevím jestli ti to jako motivace pomůže, je to práce se zvířaty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
31.1.18 13:36
@Netopirek píše:
Navazovaný rodičák je nápor na psychiku. Ale jestli se nemáš kam vratit a další chcete, tak bych navázala. Je tu i možnost, že po dalším rodičáku by jsi hledala práci znovu.

ja bych to takto negeneralizovala, zalezi na typu cloveka. ja byla s rocni prestavkou, kdy jsem „musela“ nastoupit na polovicni uvazek, doma 8 let a byly to ty nejkrasnejsi roky. deti mely nemely doma uhonenou mamu, delali jsme vylety, chodily do krouzku, mela jsem cas na sve konicky… ale mam rovnez kamaradku, ktera hned po materske utikala do prace, deti hlidaly chuvy, jesle… a rovnez byla nadmiru spokojena. takze, si myslim, rikat autorce prispevku, jak se bude citit, je dle meho „mimo misu“ bo ji osobne nezname. :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.1.18 13:39

Za sebe říkám navázat hned. Kdybych se vracela mezi dětmi do práce, tak uz nebudu chtit zpátky mezi pleny a dudliky. Takže i treti plánujeme tak, aby nebyla mezera, páč jinak uz by taky žádné treti nemuselo byt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.1.18 13:48

Jako prodavačku Tě vezmou všude, neboj. Práci seženeš. Horší je, že děti po příchodu do mš marodí třeba i měsíce. To Tě vyrazí, pokud nebudeš mít babi na hlídání, nebo si pořiď další dítě. Práci seženeš i pak. Ale bude to opět s tím hlídáním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
31.1.18 14:25

Já bych navázala. nam se to nepodařilo, až v 5 letech staršího. a to byl trochu šok. k samostatnému dítěti přibylo mimino, vrátili jsme se zas na začátek a já jsem to poměrně špatně nesla.ted je už líp, ale zas pěkný mazec, kloubit práci s jedním skolkovym a druhým školním dítětem. s jedním dítětem chodit do práce byla pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 17:23

Holky děkuji moc. Pořád stejně nevím :( Bylo by jednodušší, kdybych se měla kam vrátit. Já bych šla třeba i jen na poloviční úvazek, ale manžel by nejraději, abych šla na plný. Kvůli marodění, další mateřské, když už tak financím. Ale uvidím, jestli něco seženu. Připadám si hrozně. Do září sice ještě času dost, ale plašim už teď. Zas kdybych teď otěhotněla, tak vy byly děti od sebe 3 roky.To mi přijde jako záhul. Teď třeba, jestli bych neměla nechat staršího doma do 4 let. Neumím si představit, s novorozencem vyzvedávat a dojíždět busem denně. Bydlíme na vesnici 5km od města. Zas ale to oblečení, že bych nemusela dlouho skladovat…Hrozný fakt.Asi tomu dám čas do léta, jestli se něco naskytne a podle toho se rozhodnu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.18 17:25
@reny14 píše:
Já bych navázala. nam se to nepodařilo, až v 5 letech staršího. a to byl trochu šok. k samostatnému dítěti přibylo mimino, vrátili jsme se zas na začátek a já jsem to poměrně špatně nesla.ted je už líp, ale zas pěkný mazec, kloubit práci s jedním skolkovym a druhým školním dítětem. s jedním dítětem chodit do práce byla pohoda.

No toho se právě taky bojím, že pak se nám chtít nebude vůbec. Starší bude samostatné a abych byla upřímná, mimina mě nikdy moc nebraly..

• Citovat
  • Upravit
2691
1.2.18 11:07
@Anonymní píše:
Příští týden bude nejstarší 18 let :D a já jsem 18 let doma, šťastná a nezbláznila jsem se :jazyk: Nevidím důvod proč by to měl být nápor na psychiku :nevim: realizovat se dá doma i s dětmi… :palec:…a tím nemyslím jen péči o děti ;)
:potlesk: :mrgreen: jsem devátý rok doma a taky šťastná, zatim jsem se taky nezblaznila :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
1.2.18 11:10
@Anonymní píše:
No toho se právě taky bojím, že pak se nám chtít nebude vůbec. Starší bude samostatné a abych byla upřímná, mimina mě nikdy moc nebraly..

A přiznám se taky: mimina me taky neberou.. do šesti měsíců věku celkem trpím, pak se to lepší a kolem roka uz jásám, sice začnou pády a vztekani se, ale ten pidi mozeček uz lecčemu rozumí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.18 11:23
@KriJona píše:
A přiznám se taky: mimina me taky neberou.. do šesti měsíců věku celkem trpím, pak se to lepší a kolem roka uz jásám, sice začnou pády a vztekani se, ale ten pidi mozeček uz lecčemu rozumí :lol:

Tak jsem se o tom včera bavila s manželem. A on řekl, že si můžu najít jen na poloviční úvazek. Dokud nenajdu, budu doma.Na další dítě se zatím necítí, ale věřím, že bych ho „ukecala“Má pravdu v tom že i po druhém dítku budu mít problém něco sehnat.Tak uvidíme. Spíš se bojím, že se mi v práci zalíbí a další už nebude, nebo dva jedináčci :( Ale každopádně mám dobrý pocit, už je mi lépe. Jsem ráda, že je mi manžel oporou. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat