Dají mi 1 denní dovolenou?

46
30.1.18 19:07

Dají mi 1 denní dovolenou?

Ahoj holky, potřebovala bych poradit jelikož jsem nedávno 13.9 nastupovala do práce a jsem asi pořád ve zkušební době do března myslím..A potřebovala bych vědět jestli mám nárok na 1denni dovolenou co potřebuji..Ale nevím co jí mám odpovědět když by se mě ptala proč..Potřebovala bych jed pryč z kurz něco co není nějak důležité..A právě nevím co jí mám říct, třeba že potřebuju jed pryč? Bude to stačit?(Moje první práce, tak pořádně ještě nevím co a jak se má řešit) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
218
30.1.18 19:12

Na dovolenou už máš nárok dávno a duvody nikomu sdělovat nemusíš, to je tva věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.1.18 19:15

A vážně máš ještě zkušebku? Ta snad bývá na 3 měsíce ne? To najdeš ve smlouvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.18 19:16

@Kikiiiiii zkušební doba bývá 3 měsíce takže už máš po a na dovolenou máš nárok :) důvody říkat nemusíš ;) pak už jen záleží na zaměstnavateli jestli vyhoví :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
30.1.18 19:23

Někde mají zkušební dobu šest měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
30.1.18 19:24

@Kikiiiiii na dovolenou v procentní výši 1/12 máš nárok po 21 odpracovaných dnech (takže při klasické délce dovolené 20 dnů máš po odpracovaném měsíci nárok na 1,5 dne dovolené) zůstatek dovolené vidíš i na výplatním pásku, zkušební doma s tím nemá nic společného. Spíše záleží jak dlouho dopředu se u vaší firmy musí dovolená hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
30.1.18 19:26

Dovolenou schvaluje zamestnavatel, takze se ti muze stat, ze rekne, ze si ji vybrat nemuzes. Ale duvody uvadet nemusis zadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
30.1.18 19:32

Na dovolenou nárok máš, ale v ten den ji dostat nemusíš. Většinou ale zaměstnavatel vychází vstříc a neměl by to být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.1.18 19:37

@Kikiiiiii i ve zkušební době ti můžou dát dovolenou, například pokud máš již předem hrazený zájezd, tak většinou zaměstnavatel vyhoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
30.1.18 19:43
@Cuddy píše:
Dovolenou schvaluje zamestnavatel, takze se ti muze stat, ze rekne, ze si ji vybrat nemuzes. Ale duvody uvadet nemusis zadne.

Zaměstnavatel ma právo určit termín 1/2 dovolene, druhou polovinu si muze zvolit zaměstnanec. Alespoň tak to bylo jeste pred par lety, co jsem pracovala… :think:

• Citovat
  • Upravit
3198
30.1.18 19:52

@Marie432875 dle ZP zaměstnavatel určuje termín dovolené, ne jen poloviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
30.1.18 19:52
@Marie432875 píše:
Zaměstnavatel ma právo určit termín 1/2 dovolene, druhou polovinu si muze zvolit zaměstnanec. Alespoň tak to bylo jeste pred par lety, co jsem pracovala… :think:

Zaměstnavatel rozhoduje o celém nároku na dovolenou a ani před pár lety tomu nebylo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
30.1.18 19:55

@Kikiiiiii Nárok na dovolenou už ti vzniknul, takže o dovolenou si požádat můžeš, zaměstnavatel ti dovolenou nemusí schválit.
Důvod sdělovat nemusíš.
U vás je nějaký problém s vybíráním dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
30.1.18 19:55

@Kikiiiiii předpokládám, že jsi měla 3-měsíční zkušební dobu, takže ta už uplynula. Na dovolenou nárok máš, zaměstnavateli nemusíš sdělovat, na co ji potřebuješ a pokud tomu nebudou bránit nějaké vážné důvody, tak Ti ji určitě dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
30.1.18 20:04

Ma pravu ta zena ktera ktera psala ze zamestnanec urcite celou dovolenou. a jestevim zenetere firmy davaji zamestnancum dovolenou i kdyz na ni neni narok priklad ted nekdo jezdi na hory mel by mit narok max na 2 dny dovolene ale u nas jim daji i treba 5,7 nebo dokonce 10 dnu dovolene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat