7 let doma na rodičovské v kuse

Anonymní
31.1.18 12:37

7 let doma na RD v kuse

Holky, omlouvám se za anonym. Pořád nad tím přemýšlím a potřebuji od vás vaše zkušenosti. Opravdu už od prosince pomalu nemohu spát. Věc se má tak, mám 2,5 letou dceru. V září půjde do školky. Já se nemám kam vrátit. Budu hledat práci úplně od 0.Vím, že vše se může změnit a třeba ještě něco seženu. Ale poslední dobou přemýšlím, jestli by třeba kvůli tomuhle nebylo „lepší“ oddálit problém a navázat na další rodičák. S manželem bysme rádi dvě děti, ale chtěla jsem třeba rok pracovat a pak jít třeba na mateřskou. Hlavně se děsím toho, být 7let v kuse doma.Co mě třeba trápí, když si konečně práci najdu, nejlépe na ranní, oznamovat pak, že jsem těhotná. Nebo mě to začne bavit a další dítko chtít nebudu.:(Vůbec nevím, co dělat. Před RD jsem pracovala jako prodavačka. Vlastně jsem jí i vyučená a dodělávala si maturitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
31.1.18 12:41
@Anonymní píše:
Holky, omlouvám se za anonym. Pořád nad tím přemýšlím a potřebuji od vás vaše zkušenosti. Opravdu už od prosince pomalu nemohu spát. Věc se má tak, mám 2,5 letou dceru. V září půjde do školky. Já se nemám kam vrátit. Budu hledat práci úplně od 0.Vím, že vše se může změnit a třeba ještě něco seženu. Ale poslední dobou přemýšlím, jestli by třeba kvůli tomuhle nebylo „lepší“ oddálit problém a navázat na další rodičák. S manželem bysme rádi dvě děti, ale chtěla jsem třeba rok pracovat a pak jít třeba na mateřskou. Hlavně se děsím toho, být 7let v kuse doma.Co mě třeba trápí, když si konečně práci najdu, nejlépe na ranní, oznamovat pak, že jsem těhotná. Nebo mě to začne bavit a další dítko chtít nebudu.:(Vůbec nevím, co dělat. Před RD jsem pracovala jako prodavačka. Vlastně jsem jí i vyučená a dodělávala si maturitu.

Prodavačky hledají pořád všude ne? To bych se nebála, že neseženeš práci. A nikde není psané, že druhé dítě půjde rychle. Nastoupila bych do práce a pak se začla snažit po čase o druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.18 12:41

Navazovaný rodičák je nápor na psychiku. Ale jestli se nemáš kam vratit a další chcete, tak bych navázala. Je tu i možnost, že po dalším rodičáku by jsi hledala práci znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.18 12:42
@Paola21 píše:
Prodavačky hledají pořád všude ne? To bych se nebála, že neseženeš práci. A nikde není psané, že druhé dítě půjde rychle. Nastoupila bych do práce a pak se začla snažit po čase o druhé.

Jenže prodavačka jen na ranní je skoro nemožné sehnat. Ve většině obchodech se jede krátký a dlouhý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
31.1.18 12:44
@Netopirek píše:
Jenže prodavačka jen na ranní je skoro nemožné sehnat. Ve většině obchodech se jede krátký a dlouhý týden.

Tak záleží jak ve kterém obchodě no. Ale jestli má zakladatelka maturitu, tak se nemusí omezovat jenom na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 12:44
@Netopirek píše:
Navazovaný rodičák je nápor na psychiku. Ale jestli se nemáš kam vratit a další chcete, tak bych navázala. Je tu i možnost, že po dalším rodičáku by jsi hledala práci znovu.

Já se právě bojím, být 7 let v kuse.Jako nevadí mi být doma. Práce kolem domu je dost. Pořád jsem v zápřahu. Ale otázka je, že čuchnu k penězům a do dalšího se mi chtít nebude. Vidím výhody v tom, že nemusím skladovat věci do 6 let staršího. Budou mít k sobě relativně blízko, budu to mít odbyté. Ale bojím se, že mi bude hrabat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.18 12:46

Příští týden bude nejstarší 18 let :D a já jsem 18 let doma, šťastná a nezbláznila jsem se :jazyk: Nevidím důvod proč by to měl být nápor na psychiku :nevim: realizovat se dá doma i s dětmi… :palec:…a tím nemyslím jen péči o děti ;)

• Citovat
  • Upravit
23966
31.1.18 12:50
@Paola21 píše:
Tak záleží jak ve kterém obchodě no. Ale jestli má zakladatelka maturitu, tak se nemusí omezovat jenom na to

To záleží na ní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.1.18 12:51

Taky jsem chtela 2 deti po sobe, i teda kvuli veku. Jsem doma 5,5r a uz mi huci v kebuli. Co bych dala za to, treba rok pracovat mezi detmi. A taky si budu muset najit praci. A mam pocit, ze po tolika letech jsem totalne zakrnela.
Jestli te netlaci vek, bez do prace.

• Citovat
  • Upravit
5866
31.1.18 12:52
@Netopirek píše:
To záleží na ní. ;)

To každopádně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.18 12:54
@Anonymní píše:
Příští týden bude nejstarší 18 let :D a já jsem 18 let doma, šťastná a nezbláznila jsem se :jazyk: Nevidím důvod proč by to měl být nápor na psychiku :nevim: realizovat se dá doma i s dětmi… :palec:…a tím nemyslím jen péči o děti ;)

To je pak o povaze. U nás to vypadá, že budu doma ještě dlouho ;)
Na té představě mi vadí jen, že všechny kamarádky mají v plánu se vrátit co nejdřív do práce, takže budu mimo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 12:54

Mně to doma vyhovuje už pět let i bez dětí :lol:. Ale musíš to vědět sama. Jestli ti chybí práce, pobyt mezi lidmi, nové situace… ma kamarádka by nejraději pracovala už od dvou měsíců syna :mrgreen: je šíleně akční, takže druhé dítě plánuje až za delsi dobu, aby mohla zase nějakou dobu pracovat a dostat se výš. Ale jako prodavačka asi k penězům moc nepřičuchneš, jak jsi psala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
362
31.1.18 12:58

Jen tak mimochodem, jsi si jistá, že ti dítě v září do školky vezmou? Mně syna vzali až těsně před pátýma narozeninama, naštěstí jsem byla doma s druhým dítkem, takže to nevadilo. Dá se doma vydržet, jen si to dobře zařiď, abys mohla občas někam na cvičení, za kamarádkama, mezi lidi a tak. Podle práce bych se neřídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:01
@Iva575 píše:
Jen tak mimochodem, jsi si jistá, že ti dítě v září do školky vezmou? Mně syna vzali až těsně před pátýma narozeninama, naštěstí jsem byla doma s druhým dítkem, takže to nevadilo. Dá se doma vydržet, jen si to dobře zařiď, abys mohla občas někam na cvičení, za kamarádkama, mezi lidi a tak. Podle práce bych se neřídila.

Společenský život v rámci možností vedu už teď. Nevím, jestli mi ho vezmou, plánujeme ho dát popřípadě do soukromé školky.

• Citovat
  • Upravit
1850
31.1.18 13:04

Tak druhou mateřskou problém oddáliš to je fakt…ale pak budeš řešit školu, školku, novou práci..to bude teprve zahul…navíc nemáš zaruku že teď otehotnis…já chtěla chvili pracovat a pak druhé a tak stale pracuji a pravuji a druhé nepřichází..tak už uvažuji i nad rekvalifikaci protože prace mě nebaví, na těhotenství sestoprocentne spolehat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat