7 let doma na rodičovské v kuse
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Holky, omlouvám se za anonym. Pořád nad tím přemýšlím a potřebuji od vás vaše zkušenosti. Opravdu už od prosince pomalu nemohu spát. Věc se má tak, mám 2,5 letou dceru. V září půjde do školky. Já se nemám kam vrátit. Budu hledat práci úplně od 0.Vím, že vše se může změnit a třeba ještě něco seženu. Ale poslední dobou přemýšlím, jestli by třeba kvůli tomuhle nebylo „lepší“ oddálit problém a navázat na další rodičák. S manželem bysme rádi dvě děti, ale chtěla jsem třeba rok pracovat a pak jít třeba na mateřskou. Hlavně se děsím toho, být 7let v kuse doma.Co mě třeba trápí, když si konečně práci najdu, nejlépe na ranní, oznamovat pak, že jsem těhotná. Nebo mě to začne bavit a další dítko chtít nebudu.:(Vůbec nevím, co dělat. Před RD jsem pracovala jako prodavačka. Vlastně jsem jí i vyučená a dodělávala si maturitu.
Prodavačky hledají pořád všude ne? To bych se nebála, že neseženeš práci. A nikde není psané, že druhé dítě půjde rychle. Nastoupila bych do práce a pak se začla snažit po čase o druhé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navazovaný rodičák je nápor na psychiku. Ale jestli se nemáš kam vratit a další chcete, tak bych navázala. Je tu i možnost, že po dalším rodičáku by jsi hledala práci znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paola21 píše:
Prodavačky hledají pořád všude ne? To bych se nebála, že neseženeš práci. A nikde není psané, že druhé dítě půjde rychle. Nastoupila bych do práce a pak se začla snažit po čase o druhé.
Jenže prodavačka jen na ranní je skoro nemožné sehnat. Ve většině obchodech se jede krátký a dlouhý týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Jenže prodavačka jen na ranní je skoro nemožné sehnat. Ve většině obchodech se jede krátký a dlouhý týden.
Tak záleží jak ve kterém obchodě no. Ale jestli má zakladatelka maturitu, tak se nemusí omezovat jenom na to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Navazovaný rodičák je nápor na psychiku. Ale jestli se nemáš kam vratit a další chcete, tak bych navázala. Je tu i možnost, že po dalším rodičáku by jsi hledala práci znovu.
Já se právě bojím, být 7 let v kuse.Jako nevadí mi být doma. Práce kolem domu je dost. Pořád jsem v zápřahu. Ale otázka je, že čuchnu k penězům a do dalšího se mi chtít nebude. Vidím výhody v tom, že nemusím skladovat věci do 6 let staršího. Budou mít k sobě relativně blízko, budu to mít odbyté. Ale bojím se, že mi bude hrabat
- Citovat
- Upravit
Příští týden bude nejstarší 18 let
a já jsem 18 let doma, šťastná a nezbláznila jsem se
Nevidím důvod proč by to měl být nápor na psychiku
realizovat se dá doma i s dětmi…
…a tím nemyslím jen péči o děti ![]()
- Citovat
- Upravit
@Paola21 píše:
Tak záleží jak ve kterém obchodě no. Ale jestli má zakladatelka maturitu, tak se nemusí omezovat jenom na to
To záleží na ní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem chtela 2 deti po sobe, i teda kvuli veku. Jsem doma 5,5r a uz mi huci v kebuli. Co bych dala za to, treba rok pracovat mezi detmi. A taky si budu muset najit praci. A mam pocit, ze po tolika letech jsem totalne zakrnela.
Jestli te netlaci vek, bez do prace.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Příští týden bude nejstarší 18 leta já jsem 18 let doma, šťastná a nezbláznila jsem se
Nevidím důvod proč by to měl být nápor na psychiku
realizovat se dá doma i s dětmi…
…a tím nemyslím jen péči o děti
To je pak o povaze. U nás to vypadá, že budu doma ještě dlouho ![]()
Na té představě mi vadí jen, že všechny kamarádky mají v plánu se vrátit co nejdřív do práce, takže budu mimo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to doma vyhovuje už pět let i bez dětí
. Ale musíš to vědět sama. Jestli ti chybí práce, pobyt mezi lidmi, nové situace… ma kamarádka by nejraději pracovala už od dvou měsíců syna
je šíleně akční, takže druhé dítě plánuje až za delsi dobu, aby mohla zase nějakou dobu pracovat a dostat se výš. Ale jako prodavačka asi k penězům moc nepřičuchneš, jak jsi psala ![]()
- Citovat
- Upravit
Jen tak mimochodem, jsi si jistá, že ti dítě v září do školky vezmou? Mně syna vzali až těsně před pátýma narozeninama, naštěstí jsem byla doma s druhým dítkem, takže to nevadilo. Dá se doma vydržet, jen si to dobře zařiď, abys mohla občas někam na cvičení, za kamarádkama, mezi lidi a tak. Podle práce bych se neřídila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iva575 píše:
Jen tak mimochodem, jsi si jistá, že ti dítě v září do školky vezmou? Mně syna vzali až těsně před pátýma narozeninama, naštěstí jsem byla doma s druhým dítkem, takže to nevadilo. Dá se doma vydržet, jen si to dobře zařiď, abys mohla občas někam na cvičení, za kamarádkama, mezi lidi a tak. Podle práce bych se neřídila.
Společenský život v rámci možností vedu už teď. Nevím, jestli mi ho vezmou, plánujeme ho dát popřípadě do soukromé školky.
- Citovat
- Upravit
Tak druhou mateřskou problém oddáliš to je fakt…ale pak budeš řešit školu, školku, novou práci..to bude teprve zahul…navíc nemáš zaruku že teď otehotnis…já chtěla chvili pracovat a pak druhé a tak stale pracuji a pravuji a druhé nepřichází..tak už uvažuji i nad rekvalifikaci protože prace mě nebaví, na těhotenství sestoprocentne spolehat nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, omlouvám se za anonym. Pořád nad tím přemýšlím a potřebuji od vás vaše zkušenosti. Opravdu už od prosince pomalu nemohu spát. Věc se má tak, mám 2,5 letou dceru. V září půjde do školky. Já se nemám kam vrátit. Budu hledat práci úplně od 0.Vím, že vše se může změnit a třeba ještě něco seženu. Ale poslední dobou přemýšlím, jestli by třeba kvůli tomuhle nebylo „lepší“ oddálit problém a navázat na další rodičák. S manželem bysme rádi dvě děti, ale chtěla jsem třeba rok pracovat a pak jít třeba na mateřskou. Hlavně se děsím toho, být 7let v kuse doma.Co mě třeba trápí, když si konečně práci najdu, nejlépe na ranní, oznamovat pak, že jsem těhotná. Nebo mě to začne bavit a další dítko chtít nebudu.:(Vůbec nevím, co dělat. Před RD jsem pracovala jako prodavačka. Vlastně jsem jí i vyučená a dodělávala si maturitu.