Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že bod zlomu si zakladatelka uvědomuje dost dobře. Bude to její chování vůči partnerovi.
To, že ti řekl, že tě nemiluje, v něm muselo klíčit hodně dlouho.
Stejně tak dlouho mu nejspíš bude trvat, než se z toho aspoń trochu vzpamatuje, pokud vůbec a zda nakonec neodjede. ![]()
Myslím, že je to jen na tobě, nakolik mu budeš oporou a dokážeš ovládat své emoce. Brzo přijde miminko, pro tebe to bude o to těžší, ale na druhou stranu je to obrovská příležitost vytvořit podmínky pro společné chvíle, užívání si všech a všeho hezkého, co zrození človíčka obnáší.
Víš jak se to říká?
Nečiń druhým to, co sám nemáš rád, tak se toho zkus držet a třeba to vyjde ![]()
Sedm let
znám to z vlastní zkušenosti, naštěstí bez dětí, tak nebylo co řešit. Ale jestli v tom neni někdo jinej a oba chcete, dá se to zachránit. Tak to nevzdávej
užívej si miminko až přijde na svět a buďte spokojená rodinka
Držim palce
Já hysterka nejsem to spíš ty hormony semnou mávají…na miminko se těš a chce jít semnou i k porodu.. ![]()
Tak uvidíme..pořád mi říká at mu dám čas at na něho netlačím.. ![]()
Kámoška mi vykládala karty a vyšlo nám že to ustojíme že to bude dýl trvat..ale že to ustojíme tak nevím jestli tomu mám věřit…
![]()
Pořád mi chybí reakce na to, žes tu už podobnou diskusi zakládala? A co zajít do nějaké poradny sama?
@Aladina píše:
Pořád mi chybí reakce na to, žes tu už podobnou diskusi zakládala? A co zajít do nějaké poradny sama?
co tě žere
?
@Petka25 Neboj, všechno bude dobrý. Možná to všechno na něj padá taky. Odpovědnost za rodinu a další mimčo na cestě.
Ono miluji a nemiluji je strašně jednoduché říct.
Nevzdávej Váš vztah, právě proto, že ty ho miluješ.
Všechno si sedne. Když doma uvidí pohodovou ženu a mámu, tak mi věř, že zase přijde s tím, že Tě miluje.
Vydrž a mysli na miminko.
![]()
@marketa612 píše:
co tě žere?
Prosím?
Vážně jsem chtěla jen vědět víc, abychom byly moudřejší. Stručně píšu, protože mi blbne PC, píšu na noteboku bez myši a pořád něco omylem mačkam a mažu si text a podobně. Poradnu jsem navrhovala pro zakladatelku, kdyby nechtěl jít partner s ní.
Zakladatelce se případně omlovám ale jaksi to nebylo myšleno ve zlém. Doufám, že to na rozdíl od Markéty pochopila.
Kdyby bylo čeho se chytat, určitě by napsalo víc lidí. Tak hodě štěstí.
@Petka25 píše:
Ahojky holky,
Musím vám napsat, nemám to komu říct. Přítel má spoustu kamarádu v práci kterým se vypovídá ale já jelikož jsem těhotná čekáme druhý dítko tak to nemám říct komu. ![]()
Musím se přiznat tedka že jsem myslela že se nám to vyhne …ale jsme na 7 roku co jsme spolu a máme krizi jako blázen.
Myslím že to začalo 1. června na dětském dnu …jsem se chovala jako hysterka a poslední dobou jsem byla pořád naštvaná…a nebyla semnou řeč. Přítel je introvert takže to v sobě hromadil a tedka to bouchlo a je to skoro na konec vztahu.
OMLUVILA JSI SE MU ZA TO, ŽE JSI SE CHOVALA HYSTERICKY? JESTLI TĚ TO MRZÍ, A JESTLI JSI MU UBLÍŽILA, TŘEBA I NEVĚDOMKY, OMLUVA BY TO MOHLA TROCHU ZLEPŠIT. I KDYŽ TO VYPADÁ, ŽE JE NA TO POZDĚ TAK NA TOHLE NENÍ POZDĚ NIKDY.
Jeden den šel se psem ven na procházku a už nepřišel a ožral se v hospodě a to dva dny za s sebou…a volal mi že nechce domu, když ráno se vyspal, tak mi řekl že mě už nemiluje, že mě má rád jako kamarádku
což je pro mě šílený-myslíte že se to dá změnit?? DÁ.
Když jsem se ho zeptala, jestli nás chce opustit, tak řekl že ne, když ho nevyhodím prý já, tak neodejde, jiná ženská v tom není, to ho znám, to by řekl a hlavně by odešel
BUĎ RÁDA. NEVYHAZUJ HO. V KLIDU SI S NÍM PROMLUV. ŘEKNI MU, ŽE O VAŠEM VZTAHU MOC PŘEMÝŠLÍŠ, ŽE VIDÍŠ, ŽE MEZI SEBOU MÁTE PROBLÉMY. AVŠAK NEJDŘÍV MU ŘEKNI, CO SE TI NA NĚM LÍBÍ, ČEHO SI NA NĚM VÁŽÍŠ, PROČ JE PRO TEBE DŮLEŽITÝ A TAK DÁLE. JE TO PARTNER O KTERÉHO SE MŮŽEŠ OPŘÍT? JE NA NĚJ SPOLEHNUTÍ? JE TO SLUŠNÝ ČLOVĚK? AŤ PAK TOBĚ ŘEKNE, ČEHO SI VÁŽÍ NA TOBĚ. CO SE MU NA TOBĚ LÍBÍ. NEPROSIT HO, NEPLAZIT SE PŘED NÍM. ZACHOVAT NAPROSTÝ KLID, ANI JEDNOU NEZVÝŠIT HLAS. PAK BYSTE SI OPATRNĚ MĚLI ŘÍCT, CO SE VÁM VZÁJEMNĚ NA SOBĚ NELÍBÍ. ALE MĚLO BY TO BÝT OBOUSTRANNÉ, NE ABY JEN JEDEN ŘÍKAL CHYBY TOHO DRUHÉHO A TEN MLČEL A NECHAL SI TO LÍBIT, NEBO SE NAOPAK UTRHOVAT A CÍTIT SE DOTČENĚ. TO NIČEMU NEPOMŮŽE.
Bydlíme s mým tatkou, tedka se má stěhovat a máme bydlet sami to si 7 let přejeme - bydlet sami a když to máme na dosah, tak se stane tohle.
Pořád mi opakuje, že neví, co bude… Rozhodla jsem se, že to nechám být, budu se chovat líp ne jako hysterka a třeba se to dá zachránit. DOBRÝ PŘÍSTUP. KDYŽ NEVÍ, CO BUDE TŘEBA ZA ROK, ŘEKNĚTE SI, CO BUDETE DĚLAT ZÍTRA. PROSTĚ PRACOVAT KRŮČEK PO KRŮČKU.
Co myslíte???
Jo a zapoměla jsem že semnou nechce spát říká, že ted to prostě nejde… Pusu mi nedá, nešáhne na mě nic. Připadám si jak špína, strašně mě to chybí to pohlazení…
ALE NO TAK. ŠPÍNA NEJSI. JSI ÚŽASNÁ MAMINKA, KTERÁ ČEKÁ DRUHÉ MIMINKO. HEZKY SE O SEBE STAREJ, AŤ MÁŠ RADOST SAMA ZE SEBE. ON SI TOHO VŠIMNE. KDYŽ NĚKDE SPOLU PŮJDETE, TAK SE HO ZEPTEJ, ZDA SE MŮŽETE VZÍT ZA RUCE. USMÍVEJ SE NA NĚJ.
A ještě jsem zapoměla napsat, že čekáme na 19. září miminko
![]()
Bojím se, že to s ním stejně nehne… JESTLI NENÍ Z KAMENE, TAK HNE.
Strašně se bojím, jestli se dá změnit. To, že mě má rád na to, aby mě zase miloval…
DÁ. ALE CHCE TO DŘINU. JESTLI JE TO INTROVERT, TAK POKAŽDÉ, KDYŽ SI SPOLU ZAČNETE POVÍDAT, TAK MU ŘEKNI, ŽE JSI MOC RÁDA, ŽE SE OTEVŘEL A ŽE SI TOHO VÁŽÍŠ. A TŘEBA I KDYŽ ŘEKNE VĚCI, KTERÉ ENBUDOU SNADNÉ, TAK MU ZA TO PODĚKUJ, ŽE JE UPŘÍMNÝ. BUĎ TAKY UPŘÍMNÁ. DRŽÍM PALCE!!! ![]()
Samantha_cz : Moc děkuju za kaldný názor, tohle jsem potřebovala slyšet. Už jsem opravdu bezradná. Pořád si s někým píše..ale baví se normálně, ale to psaní smsek mě docela ubíjí.
Ale zase si myslím že by mě nelhal, tvrdí mi že nikoho nemá, tak nevím…
![]()
Ahojtě holky nebyla jsem tu snad rok…Tak naše krize skončila loni v srpnu 17 na muj svátek se přítel odstěhoval…sám od sebe…a ještě k tomu měsíc před porodem.Na vše jsem zustala sama.Ale mám dva zdravý kluky a už mě to ani nepříjde člověk si opravdu zykne na cokoliv.
Ahojky.
Jsi silná ženská. Ale umím si představit, čím sis za ten rok prošla.
Držím Ti palečky, ať se najde někdo odpovědnější, který Vás bude všechny milovat.
U nás krize proběhla po 12ti letech a dopadla jsem stejně.
Ale ženský vydrží všechno a láska dětí Ti vynahradí všechno na světě.
Až mě ukápla slza…
Rok to byl nezkutečný..nikdy víc tohle zažít…brečela jsem tři měsíce den i noc…a stejně konec!!!Máta starší to nesl statečně ale taky se to podepsalo na něm…nejdřív odešel děda od nás co s námi bydlel od narození synka pak odešel přítel, jeho táta pak pejsek co jsme měli taky od narození ( musela jsem ho dát pryč to bych už nezvládla..) a pak se mu narodil bráška…:-) toho teda neskutečně miluje a je na něj fantastickej!!!
![]()
Na chlapi jsem zanevřela…
![]()
MAKYNAH: Drž se… vím jak ti je..:-( ale musíme věřit že to zlý je pro něco dobrý!!!
Teda ja tohle nezazila, ale kdyz sem docetla diskusi tak sem mela na krajicku
prala sem ti abyste to ustali.ale jses asi silna zenska a preju ti abys potkala toho praveho! ![]()
@Petka25 Ahoj, tak musím říct, že jsem na tom úplně stejně jako ty. S přítelem jsme spolu 7 let. Máme dceru 6 let a syna ani né měsíc. Už před porodem se mnou nespal ani se mě nechytl a pořád jsme se hádali. Myslela jsem, že se to změní ale je to čím dál horší. Jen co jsme přijeli z porodnice spí u dcery v pokoji. Malého si popěstuje a jde pryč…Mám šílenou hrůzu z toho, že to samé co proběhlo u vás se stane i u nás. Což si myslím, že bych nezvládla… ![]()