Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A na koho je psaná smlouva na byt? Nejste manželé, takže předpokládám, že buď na něj nebo na tebe, ne? Jestli tam máš pobyt, jestli jsi dokonce přihlášená na poplatky, tak to nemá žádný vliv, jediné rozhodující je smlouva.
Pokud je smlouva na tebe, tak mu zkrátka zabalíš kufry, pokud je na něj, budeš si muset sbalit kufry ty…
Je na mě. A jak je to nemusím mu shánět jiné bydlení? Mám tedy zajít na byťák ať mu pobyt zruší? Vyměnit zámek? Ježiš to budou nevry, to si nedokážu vůbec představit. Bydlíme na malém městě.
Tak mu zkrátka řekni, že už s ním nechceš žít, že se chceš dohodnout na styku s dcerou, alimenty, že mu dáš nějaký rozumný čas, aby si našel svoje bydlení. Pokud se přestává pod alkoholovým opojením ovládat, tak bych byla velice opatrná, protože po tomhle oznámení by se taky mohl vrátit uprostřed noci nalitej a chtít všechno roztřískat. Za žádných okolností bych ho nepouštěla do bytu opilého a předem bych mu i řekla, že si nepřeješ, aby chodil domů opilý a pokud má potřebu se opít, ať si zajistí nocleh jinde.
Mimochodem, on se ti za ten opilecký výstup omluvil? Jestli by třeba nepomohlo protialkoholické léčení a manželská poradna… Lidé dělají chyby, pokud si je přiznají, tak třeba ještě je nějaká šance
Wow, tak to me moc mrzi. Me ten muj jednou poslal do pr*e a jen tak sem mu to neodpustila. Myslim ze ve vztahu k sobe ti dva maji mit uctu. Takze jakmile by tohle udelal, bez pardonu bych mu rekla na rovinu az by nebyl opily neco ve smyslu ze jestli se takhle jeste zachova tak ze vas vztah brzy skonci. Chlapi potrebuji slyset i neco hezkeho takze bych k tomu jeste rekla ze se sice k detem chova hezky ale ze k tobe se takhle chovat nebude. Jinak jestli a nim chces byt, zacala bych se vic soustredit na sebe. Zacni se skraslovat, lici se a svym zpusobem se chovej jako kdyz te nezajima, chlapi chtej to co jen tak nedostanou a v zadnem pripade bych ho k sexu svym zpusobem nenutila. Musi prijit sam, jinak pevne nervy a drzim palecky.
Milé dámy, je mi hrozně špatně. Dnes se můj, no nevím jak ho nazvat, prostě ten s kterým žiju - ožral! Ožral se hrozně a na veřejnosti a před mou tetou mi sprostě nadával. Řekl například, že si jen doma honím p..u. Dnes se opil s „kamarádem“, kterého dlouho neviděl. Opíjí se tak dvakrát do měsíce, jenže pak jde většinou spát a žádný problém nemá. Náš vztah je ale už dlouho na mrtvém bodě. Nechce se mnou mít sex. Přemluvím ho tak jednou za měsíc.
A naše situace - Máme dvě dcerky tříletou a devítiměsíční (nemá problém s péčí o ně), máme velkého psa, ke kterému mám velký citový vztah. Bydlíme v městském bytě, kde máme oba trvalý pobyt. Já nemám žádné našetřené peníze, jen důchodové připojištění, na kterém je 12000 kč bez státní podpory. A mám čtyřletou mateřskou.
A co chci poradit? Jak ho dostat z bytu? On bude nekompromisní nepřítel a já nejsem rázná. Jak byste se za takové situace chovali vy? Jinak asi těžko budu schánět levné ubytování s velkým psem. Děti by byly samozřejmě se mnou, ale nemám problém s ním jako s otcem. A děti mu budu předávat.