Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o váš názor, mám syna 22m a s jeho otcem nežijem bylo to jeho rozhodnutí (vyrazil nás) od tý doby co bylo malýmu půl roku, nikdy nevěděl a nezajímal se co malej jakej má režim nic viděl ho 1h v týdnu, teď si to nechal upravit a má ho 1den v týdnu, ale že malej má jít na nočník radši mu dá plenu a je to, spánek v poledne taky nedává, malej to má pak celý rozházený. A pak když mi ho přiveze tak má hračku v podobě cédéčka, nebo mu přiveze ovladač na tv, kolikrát jsem mu řikala ať malýho hlídá že ovladače a mobily ne tak mu to ještě doveze. Děla naschvály nejhorší že na synovy.mam o něj strach. A mé věci co mi tam zbyly mi vozí rozbité .ja mam z něj strach napadá mě pořád slovně a u soudu je on ten chudák. jakbyste se zachovaly vy? Co mám dělat chci už mít klid od něj
Já se přiznám, že nějak nechápu, kde je problém? To, že mu ve 22 měsících dá plenu mi nepřijde jako nějaký výrazný naschvál, spánek po obědě taky nemusí být úmyslný, mě třeba taky malý jinde nespí (nebo velice problematicky) a to i když tam s ním jsem. A CD a ovladače na TV jsou úžasné hračky - z pohledu dítka…
Takže na jednu stranu chápu, že tě to prudí, ale na druhou synovi se z toho co píšeš nic špatného neděje… takže ti nezbude než se s tím smířit, jednou je to malého táta.
Holka… a jednu stranu chapu, ze ti ty veci vadi, ale na druhou stranu - to jsi asi jeste nezazila naschvaly pres deti!!! Muzu ti napsat cele story!
Ze mu da ovladac nebo cedecko? No, uplne normalni to neni, ale klukovi to nejak neublizuje ![]()
Kdyz je nase holka nekde na hlidani, usina pouze tehdy, pokud padne pusou na zem, jinak je prakticky nemozne ji uspat - spi pres den pouze u babicky a to si s ni musi jit lehnout.
Muj chlap taky neposazuje na nocnik a to spolu zijeme.
Pises ze mas strach… z ceho? Nekdy vam (lepe receno synovi) ublizil? Pochopim strach jako takovy, pokud neni mala se mnou, mam taky strach… at je s tatou, babickou, kamoskou… ale je to ten normal strach, urcite netrnu hruzou!!!
Bohuzel se ho nejak nezbavis, je otec a ma na styk pravo (samozrejme ma i povinnosti) a musis se s tim jen vyrovnat a snazit se, aby to bylo pro tebe a pro syna co nejschudnejsi!
@renda81 píše:
Prosím o váš názor, mám syna 22m a s jeho otcem nežijem bylo to jeho rozhodnutí (vyrazil nás) od tý doby co bylo malýmu půl roku, nikdy nevěděl a nezajímal se co malej jakej má režim nic viděl ho 1h v týdnu, teď si to nechal upravit a má ho 1den v týdnu, ale že malej má jít na nočník radši mu dá plenu a je to, spánek v poledne taky nedává, malej to má pak celý rozházený. A pak když mi ho přiveze tak má hračku v podobě cédéčka, nebo mu přiveze ovladač na tv, kolikrát jsem mu řikala ať malýho hlídá že ovladače a mobily ne tak mu to ještě doveze. Děla naschvály nejhorší že na synovy.mam o něj strach. A mé věci co mi tam zbyly mi vozí rozbité .ja mam z něj strach napadá mě pořád slovně a u soudu je on ten chudák. jakbyste se zachovaly vy?Co mám dělat chci už mít klid od něj
No klid od něj mít nebudeš, je to otec tvého dítěte, takže budete muset nejméně do synových 18tých narozenin nějak spolupracovat. Jelikož sama vidíš, že je před Vámi dlouhá cesta, bylo by fajn kdybyste spolu nebyly na nože ale snažili se pochopit jeden druhého a vyjít si vstříc - kvůli malému. Nic z toho co si napsala mi tak strašné nepřipadá, na druhou stranu ale chápu, že Tě to štve. Bát se o něj jistě nemusíš, plínka jedno odpoledne ani neprospané jedno odpoledne v týdnu syna jistě nezabije.. Zkus neřešit „malichernosti“ a zaměř se na ty důležité věci.. (chápu, že pro Tebe je důležité aby si nehrál s ovladačem, ale není to nic, kvůli čemu by sis měla dělat vrásky..
)
Nj, chlap… a bude hůř… si gratuluji, že se rozvádím až teď, když jsou děti starší, protože s manželem má člověk nějak víc trpělivosti, než s exmanželem a přísahám, že té trpělivosti bylo potřeba fakt hodně
Taková má oblíbená story (když byla aktuální, viděla jsem rudě… časem se to usadilo…): jako hodně těhotná jsem vypakovala manžela na výlet s dětma, dva a čtyři roky. Léto, hodně parné léto, jeli kamsi k rybníku. Za celý den měly děti každá jedno lízátko. Že neměly jídlo, budiž, ve vedru člověk tolik jíst nemusí. Ony neměly ale ani pití. Proč? Protože když je manžel ráno cestou vzal do obchodu a zeptal se jich, co by chtěly, tak chtěly lízátko. Jídlo ani pití koupit nechtěly, tak proč by jim ho kupoval, to lízátko jim přeci koupil… Nebo třeba je ráno schopný odvézt v zimě dítě do školky v kalhotech a noční košilce… jeli autem, tak mu ani nepřišlo, že nemá rukavice, čepici, svetr, bundu… na zpátek šel ovšem kluk domů se mnou pěšky, takže já drkotala zubama, protože jsem ho musela navléknout aspoň do mojí bundy… jak byl se školkou na zahrádce jsem se radši ani neptala, učitelky mají rozum, tak snad mu půjčily něco erárního… Myslím, že takové a obdobné historky ti může z rukávu vysypat (téměř) každá máma
A on to nedělá schválně, aby dětem ublížil, nebo mne vytočil… prostě mu jenom některé věci nedochází… Nejsem si ale jistá, jestli bych tenhle náhled měla jako rozvedená, asi ne.
| Tak ovladace a cd, resp DVD jsou u nas na dennim poradku, mladsimu je 23 mesicu a normalne se prehrabuje v DVD |
Nezlob se, ale mně spíš připadá, že na otce dítěte žárlíš, nechceš ho ve svém (vašem) životě.. Jenže je to otec, pochop. I když se tak třeba doteď nechoval. ![]()
Taky to tak vidím, žárlíš a zbytečně hledáš chyby. Holt se budeš muset smířit s tím, že tatínek si bude dělat věci po svém a ty s tím nic nezmůžeš. takže klid, zbytečně se nervuješ, ani jeden z těchto, pro tebe závažných problémů nedělá z tatínka hyenu ![]()
Podle mě je dobře, že táta chce malýho vidět. Nekazila bych jim to a nehledala způsoby a důvody tomu nijak bránit
.Tvoje námitky chápu, ale jak tu psaly už holky přede mnou-to že mu dává pleny, chápu-zas tak velký neni a děti na návštěvách nereagují jako doma. K tomu se váže i spaní, můj dvouleták by rozhodně neusnul, pokud by si ho tatík někam na celý den odvezl-a to s námi žije. On by neusnul ani se mnou někde na návštěcě
a to doma chrní každé poledne i 3-4h
Cd a ovladače-no je to nevýchovný, ale celkem normální, děti to baví a táta holt nechce být na ten jeden den za prudivýho, co vychovává. Prostě chápu i jeho. Pokud nemáš jiné problémy, tak toto fakt neřeš, v zájmu vás všech ![]()