Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, vím že je tu hodně diskuzí ohledně 7. nemoci, ale nikde jsem nenašla odpověď na to jestli je možné aby došlo k přenosu když nemoc ještě nepropukla. Měli jsme ve čtvrtek návštěvu, která u nás byla celý den. Kamarádky malý byl úplně v pohodě ale večer už byl unavený a protivný, druhý den horečky 38.5 a udělala se mu vyrážka na nohou a rukou a v puse. Mudra jí řekla že je to 7. nemoc. Mám z toho obavy, protože na svátky jsme měli jet k našim, kde bude další malé dítě. Tak jsem se chtěla jen zeptat jestli je tedy možné že by mojí malou nakazil když víceméně nemoc propukla až den poté co u nás byli. Je jasný, že to zjistím až uplyne inkubační doba, ale chtěla jsem se jen poptat. Předem děkuji za odpovědi.
Je to nakažlivé už před vypuknutím příznaků, ptala jsem se extra doktorky, protože syn ji dostal týden po tom, co jsem přišla s malou z porodnice. Naštěstí ona nic nechytla, ale fakt jsme měli hodně zvýšená hygienická opatření
Ahoj, mam dotaz ohledne 7.nemoci. dcera momentalne v akutni silene fazi vysevu pupinku, ma je snad vsude, trpi jak pes, spatne se ji jde uli jen na wc. Nektere ma jen cervene, jinde uz se ji v nich tvori nejaka vodicka. Dost ji to boli a zaroven svedi. Doporucen ma nejaky gel z lekarny, ten je ted nedostupny, koupila jsem jiny, nejaky Psilo balsam, ale bez efektu, takze zkousim spis tekuty pudr a zinkovou. Nenapada vas jeste neco? A zadecek s pipi jsem ji omyla vecer hermankem.
Pokud mate zkusenosti s cimkoliv, co by mohlo pomoct a uspisit hojeni, budu rada!