Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezké odpoledne
jen dotaz..když dám synka do manducy s novorozeneckou vložkou, zdá se mi tam být takový hodně skrčený, nebo nevím, takový jako že je to pro něj nepohodlné..jednou jsem byla takto venku a usnul, alae jen na cca 45 min po probuzení začal plakat..je vhodné ho nosit takto malinkého v manduce třeba pár dní v týdnu ven?
Já jsem malou začala nosit až cca ve 4 měsících. Dřív mi tam přišla hrozně zkroucená. Pro tak malé mimčo by byl lepší šátek.
@eivlis píše:
Já jsem malou začala nosit až cca ve 4 měsících. Dřív mi tam přišla hrozně zkroucená. Pro tak malé mimčo by byl lepší šátek.
a sakra..toho jsem se bála..já mám ze šátku hrůzu
jsem tupec na úvazy
a jak velký šátek koupit na tak malé mimi? nebo je velikost univerzální? a úvazy najdu kde?
Mi se mimino v manduce do cca 5m nepozdává, do vložky jsem ho nikdy neuměla pořádně dát (ale mám celkem statná mimina a s látkovou plínou k tomu, takže se mi tam moc nevešli), šířka nosítka na něj byla moc.
Raději jsem nosila v šátku, ten se přizpůsobí, líp se dotáhne, zkrátka mám z toho lepší pocit, jak je tam dítě napolohované.
Jinak platí klasika, měl by mít zádíčka do kulata, zadeček podsazený, kolínka výš jak zadeček, dítě by mělo být rozhodně rovně, nikam se nehroutit do stran atd, u nedržících hlavu určitě jistit buď tělem nosítka nebo kapuckou
Já malou začala nosit v Manduce po šestinedělí a bez problémů…Manduca je určená i pro novorozence, záleží teda na váze, mám dojem že od 3,5kg se miminka mohou nosit. Pokud by to malému nějak vadilo a cítil se špatně, jistě by začal plakat hned a neusnul, takže nevidím probém, určitě můžete vyrazit ven s Manducou ![]()
@KriJona píše:
a sakra..toho jsem se bála..já mám ze šátku hrůzujsem tupec na úvazy
a jak velký šátek koupit na tak malé mimi? nebo je velikost univerzální? a úvazy najdu kde?
Jo, ještě k pláči po probuzení - dítě po probuzení většinou čurá. Malá miminka jsou „naprogramovaná“ tak, že by neměla počurat svého nosiče. Tudíž začnou dávat najevo, že potřebují čurat. Plenky jsou přeci jen mladší vynález, mimina se rodí s informacemi starými přes několik tisíc let ![]()
Nosila jsem od 4 tdýne a zkroucený nebyl. Manduca musí být dobře utažená. Hodně maminek si myslí, že musí ty nožky být roztažené. Jenže když jsem používala novorozeneckou vložku, tak jsem ji prostě jen zapla a Manducu klasicky nasadila.. Nožky byly přirozeně a vůbec mě na břichu netlačily nebo tak něco. Až když byl větší a byl bez vložky, tak měl nožky doširoka. V Manduce mi spinkal každý den ![]()
Můj byl poprvé v Manduce v 6 týdnech, od 4,5m ho nosím normálně, bez vložky. Nebyl v tom nikdy dlouho, ale po pár minutách obvykle usíná
ty nožky měl asi takhle…to jsem ho sundala spícího a nechala v manduce na posteli spát.
@andelka83 píše:
Můj byl poprvé v Manduce v 6 týdnech, od 4,5m ho nosím normálně, bez vložky. Nebyl v tom nikdy dlouho, ale po pár minutách obvykle usínáty nožky měl asi takhle…to jsem ho sundala spícího a nechala v manduce na posteli spát.
Přesně, přesně takhle jsem to myslela, díky ![]()
@Evulec píše:
Nosila jsem od 4 tdýne a zkroucený nebyl. Manduca musí být dobře utažená. Hodně maminek si myslí, že musí ty nožky být roztažené. Jenže když jsem používala novorozeneckou vložku, tak jsem ji prostě jen zapla a Manducu klasicky nasadila.. Nožky byly přirozeně a vůbec mě na břichu netlačily nebo tak něco. Až když byl větší a byl bez vložky, tak měl nožky doširoka. V Manduce mi spinkal každý den
ty nožky jsou po nasazení manducy schovaně vevnitř, že? mám je na břiše..ted jsem shlédla instruktážní video a tam je má mimi i přes nov. vložku trčící ven ![]()
Já nosila v manduce v podstatě od začátku, zhruba do termínu porodu jsem nosila v šátku, pak jsem koupila tu manducu. Do novorozenecké vložky mi tříkilové miminko páslo hezky, zádovou opěrku jsem měla rozepnutou, aby byla delší a jistila hlavičku. Malá se tam nosila naprosto spokojeně a nikdy si nestěžovala. Nebylo to ale žádné dlouhé výletování, ale venčení psa, rychlý nákup, cesta k doktorce a tak, no anebo nošení doma, aby maminka neměla ruce jak opice ![]()
@KriJona píše:
ty nožky jsou po nasazení manducy schovaně vevnitř, že? mám je na břiše..ted jsem shlédla instruktážní video a tam je má mimi i přes nov. vložku trčící ven
Jo vevnitř, přesně jak je fotka výše. Takhle stejně jsou na břiše. Instruktážní video jsem neviděla. Já se to učila v obchodě „vbavlnce“
Nožičky měla malá hodně dlouho schované vevnitř, jakoby pod bříškem, byla vlastně v klubíčku. Ven jí začaly trčet, až když jsem přestala používat tu vložku.