Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky,
před dvěma měsíci navštívil naši fenu vlčího špice s PP místní kříženec - taky špice. A je z toho 8 úžasných šťěňátek. Všechna jsou stejná, není mezi nimi žádný hmotnostní nebo vizualní rozdíl. Jedno je ale jisté, nechat si je nemůžeme. Máme zájemce na jedno jediné a pokud neseženem dalšího, musíme ty zbývající nechat do pátku utratit.
Moc prosím, nevíte o nekom, kdo by chtěl štěně, zvyklé hlídat dům, zvyklé hrát si s dětmi? Nic za ně nebudeme chtít, jen jim chceme zachránit život, protože si je opravdu bez jasného odbytu nechat nemůžeme. K odběru by byly za 5-7 týdnů, před vánoci. Budou zdravá a odčervená.
Dá se předpokládat výška do 45 cm v kohoutku, přátelská povaha, zlatavé zbarvení s vlkošedými znaky a delší srst. Celoročně budou schopni bydlet v boudě, ale rádi se budou i válet na kanapi. (Pokud je tam někdo pustí
)
Prosím, pomozte mi zachránit těch malých tvorečků co nejvíc
. Můžem je všechny nechat max. do pátku. ![]()
Ahoj Mickie, štěňátek je mi líto, ale doma pejska mít nemůžeme. Bohužel. Ale nechceš zkusit dát inzerát třeba na Mimibazar? Chodí tam víc lidí. Třeba by se někdo slitoval.
A.
Ani my nejsme vhodni kandidati pro chov pejska, ale coz treba nejake „psi“ stranky? Dat inzerat tam?
Mickie
skoda, ze nebudou na jare. Tchan by zrovna spice chtel, ale ne na zimu, protoze ho chce hned od stenete strcit ven do boudy. No zkusim se zeptat, ale spis ne.
Droping
ale oni budou v boudě, pouze v případě velké zimy půjdou do zděné stavby. Ale je to komplikované, neb taková štěňata a neposedy není snadné někam zavřít, protože mají rádi svobodu.
Jen bych chtěla dodat, že mne mrzí, že jsem ty malé zvířecí zázraky dostala do téhle situace. Měla jsem zabránit samotnému jejich početí, ale stalo se to fakt náhodou a navíc v době, kdy už fena neměla být svolná. ![]()
Mrzí mne to a nechci nikoho vykořisťovat a vydírat způsobem buď si je vezměte, nebo je Vaše vina, že je utratíme! Je to moje zodpovědnost a srdce bude bolet mne.
Děkuju všem za reakce ![]()
Ahoj Mickie,
nic si z toho nedělej ![]()
Já bych ti strašně ráda pomohla, ale už jednoho pejska máme
a bohatě stačí, už takhle nám přerůstá přes hlavu
a k ještě navíc k miminku.
Ale určitě se ti poptám známých v okolí, jestli by někdo nechtěl pejska.
Taky jsem kdysi přemýšlela o kastraci mého pejska, ale zdálo se mi to jako mrzačení zvířátka - potvrdil mi to i veterinář.
A přesně jak říkáš, než je dát do útulku, kde nevíš co s nima bude přesně - pokusy atd..... - je lepší je nechat uspat.
Moc ti přeju, aby šťěňátka brzy našla krásné domovy. A ty buď v klidu. Nemůžeš za to ![]()
Jana
Januliko
díky, ![]()
ale bez pochyby za to můžu. Fena je závislá na majiteli a ten se o ni má postarat.
To jsem nezvládla. Ale nikoho to neštve a nemrzí víc, než mne.
Mickie , nemůžeš se na ně zlobit, prostě jsi byla hozena do jednoho pytle s nezodpovědnými chovateli, kterých je bohužel hodně. Vidím to na potkanech, teď jsou hrozně v módě chovatelské stanice, kdejaká pubinka si připustí samici a pak napochoduje s úsměvem na fóra a „teď mě jich zbavte“. Příště tam rovnou výslovně napiš, že šlo o nehodu, které ses svědomitě snažila zabránit. Je to citlivé téma a vyžaduje dobře promyšlený obsah i formu ![]()
Ellie
máš naprostou pravdu ve všem!
Už nikdy víc nebudu reagovat na veřejnosti spontánně a pod tíhou citů a pocitu viny!
Ale já fakt nevěděla najednou, kde hned hledat pomoc. ![]()
Mickie ,prosím tě za nic se rozhodně neomlouvej .To se může stát a nikdo není neomylný a jak se říká kdo chce psa být hůl si vždycky najde.
My pejska nechceme ,bydlíme v bytě a bylo by mi ho tím pádem líto .Tak jako bylo pejska co jsem si nechali po babičce nebo jsem hlídala segře .
Doufám ,že najdeš spousty lidiček ,které se štěnátek ujmou a budou je mít rádi.
Majdalenka
hihi sem hlava dubová…
Mickie četla jsem i reakce na komkurenčním serveru ,no a musim říct ,že s tím utracením v případě ,že se jich nikdo neujme je nerealný .Dneska už to není tak jednoduchý a jen tak nějakej veterinář ti je neuspí .Ale jestli myslíš jinou variantu ,tak to by mě moc mrzelo .Dá se to totiž řešit i jinak třeba utulek .Tam ti hlavu nikdo neutrhne a štěnátka mají větší šanci na adopci než starší psi.
Tož asi tak .
Majdalenka
Mickie, pokud vím tak v Trojskym útulku je o zvířata zájem, tam se štěňata ani neohřejou! Rozhodně tam zavolej a zeptej se, jestli Ti je vezmou - jestli mají místo. Jinak ale kastraci bych nezatracovala, pořád lepší než pak topit
.
Teda - to byl VTIP s tím topením, teď to čtu na missorce, tak to rychle dodávám, než se do mě někdo pustí
. To jsou teda kecy, co tam dámy vypouštěj do éteru, raději nebudu komentovat
.
Ahoj Pimpo ![]()
Víš co, kdybych je CHTĚLA utopit, tak to udělám tiše a nebudu absolvovat celý tohle martýrium. Myslím ale, že zrovna Ty to víš. ![]()
Dnes už nemám sílu reagovat vůbec na nic, jdu bulet do polštáře a až mne to přestane bavit, tak se jdu učit.
Ale - kdyby se někdo hodný našel, tak snad raději pošlete SZ. Děkuju moc.