Štípnutí včelou nebo vosou

206
1.7.06 18:41

štípnutí včelou nebo vosou

Ahoj maminy
Honzíka ráno píchla vosa nebo rychlá včela(nenechala žihadlo) do prstíku.Má to dost oteklý(i nárt ručičky) dávala jsem mu na to ocet a Fenistil.Efekt naprosto žádnej tak by mě zajímalo za jak dlouho to tak běžně splaskne.Nikdo z rodiny alergii nemá A Honzík je jinak v pohodě a když mu to neprohlížím :roll: tak mu to nevadí.
Děkuju za info.Pa Hanyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7463
1.7.06 19:30

ahojky
me stipla vcela minuly tyden a otekle jsem to mela asi 3 dny

magrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
1.7.06 19:34

Ahoj,

někdy to trvá dlouho, než otok splaskne. Jinak nemusí mít žádnou reakci, zřejmě ho to už ani nebude bolet, ale spleskávat to bude klidně do zítra i déle.

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
1.7.06 21:43

Ahojky,

tak já mám na štípnutí alergické reakce a splaskne to obvykle do 2dnů.

Jinak mně na to nezabírá ocet, ale syrová cibule :wink:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
1.7.06 22:09

Já alergická zatím nebyla na nic, ale i přesto se mi jednou stalo, že mi otok splaskával až pět dní. Byla to vosa - ale nějaká mimořádně vyvinutá. Je to individuální. Kdyby to bylo hodně - tak pomůže led. A taky je výbornej olejíček tea tree.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
2.7.06 12:51

Ahoj,
rika se, ze se ma misto vpichu potirat rozkrojenou cibuli. Udajne je i super na kuri oka. Alespon me se na ne osvedcila, ale je treba potírat delsi dobu (nekolik tydnu). Peggi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
5.7.06 16:45

Ahoj,

ocet je na včelí bodnutí, ty leptají zá:,–(itým roztokem, na vosy se musí používat mýdlo, protože vosy leptají kyselinou. Octem na vosu to jenom zhoršíš. To víš, chemici a včelaři v rodině :wink: .

Kluk (2 roky) nám šlápnul na včelu před týdnem, ošetřili jsme to octem a studenou vodou a ani to neoteklo. Jen teď sám víc dbá na nošení sandálků.

Mně bodla včela v březnu do ruky a měla jsem to 14 dní oteklé až k lokti, manžel mi to ledoval a obvazoval… No hrůza a ještě to strašně svědilo. Ale na jaře mají včely daleko nejvíc síly a já jsem ještě ke všemu alergik… Dítě se zaplaťpánbů v tomhle asi po mně „nezvrhlo“.

Ahoj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kimi2010
11.7.10 07:36

rada

dej mu na to cibuli a zavaz to obvazem :-)

• Citovat
  • Upravit
Dančík
14.7.10 14:21

Chci říct, na fenistil si dávejte pozor. Já osobně jsem si fenistil používala a nikdy mi to nepomohlo, bolelo to a nechtělo to splasknout, nakonec jsem ho vysadila a po pár dnech konečně úleva, na fenistil jsem alergická víc než na to bodnutí. Tak si na to dejte pozor. Jenom malé upozornění ;)

• Citovat
  • Upravit
11529
13.8.10 08:02

ono to tak natíká a je to nepříjemné,protože lítají na pole, které jsou pohnojené pesticidem a nevím, čím ještě a v tom nektaru je to taky, takže jejich bodnutí je agresivnější a bolí to většinou ty tři čtyři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dandis4
22.8.11 08:38

Pomocte mi prosim vás je mi 14 štípla mně vosa do nohy :( mam to hodně nateklý a svědí to. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
4024
22.8.11 08:48

Ahoj na štípnutí hmyzem funguje, pokud máš doma ocet, jinak se dává bezový ocet, masti na bodnutí hmyzem prodávají se v každém obchodě i lékarně cena okolo 50,– , alpa a samozřejmě chladit. Pokud máš nateklou jen ránu tak je to v pohodě, za pár dnů to splaskne. Mě jednou píchla včela a měla jsem nateklé celé stehno :-( a myslela jsem, že to nezvládnu. Pokud máš nutnost to drbat tak jen dlaní a jemně jinak to pak bolí. :palec: Jinak nevím co bych ti poradila :nevim: .
Přejiti brzké splasknutí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dandis4
22.8.11 09:37

Jo děkuju mam to nateklí hodně štíplo mně to předevčirem nic nepomáhá :( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4024
22.8.11 09:50

Je pravda, že mě nejvíce pomohlo chlazení. Máš velkou reakci na štípnutí, jsi na tom stejně jako já. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dandis4
22.8.11 11:28

A za jak dlouho vam to splasklo :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat