Kočka

880
9.3.06 19:37

Kočka

Ahoj holky
Doufám že jsem svůk dotaz zařadila správně :D
Chci se zeptat vás co máte doma kočky,ahoj Missorko :P
My jsme měli doma vždycky kočky,ale byli vždycky venku,nedávno jsme o jednu přišli a tak jsme scháněli kotě.Moje ségra jedno přinesla,je mu asi 5 měsíců.Nejdřív se bál,teď už je v pohodě.Ale jsem trošku lajdák a ještě není očkovaná.Máme doma malou holčičku,no malou,Ele je 16 měsíců a z kočkou už si dokáže docela hrát,kocour jí miluje,protože Eliška mu dává najíst.Přišla jsem na to že ten malej kočičí prevít dokonce chodí spát k malý do postele.Doufám že j ničím nenakazí,ale nejeví se mi že by byl nějak nemocný.
A teď na co se chci zeptat.Vykastrovat kocoura nebo ne?A pokud máte kočky doma jakej záchod jste jim koupili.Tomu našemu jsme zatím dali starej plech na pečení,ale strašně mě štve tou svou pečlivostí všechno dokonale zahrabat,vždycky mi ty kamínky vyhází všude.Jo a taky má obrácený režim,přes den chrápe v noci prudí.
Takže zkušenější kočkandy poraďte,prosím.
Binky+Eliška+kocour

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
9.3.06 19:40

Jejda zase špatně,ale já dole zadala že to chci dát do Potřebuju poradit.Moc se omluvám. :oops:
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.3.06 19:48

Ahoj :) my máme čtyři kočky, mám registrovanou chovatelskou stanici. Takže - kocoura rozhodně kastrovat. Za pár měsíců na něj přijdou choutky a začne očůrávat byt… a pěkně to smrdí. Vykastrovat dříve, než začne, obvykle se kastruje kdykoliv cca po půl roce věku, poradí ti vet. Co se týče záchoda - nejlepší je koupit krytý záchodek (stačí obyčejný bez nějakých filtrů a dvířek, vyjde cenově tak na 350 Kč) - za prvý z něj nevyhází moc písku a za druhý není zrovna estetické čučet na ty jeho sem tam nezahrabaná hovínka :) a taky tam má víc soukromí. Větší pozornost věnuj výběru steliva, na tom nejvíc závisí, jak moc často budeš muset vše měnit a vybírat a jak moc to bude smrdět. My po několika letech zkoušení skončili na stelivu Čiči (nebo Zverlit) které je hrudkující (tzn. po dopadu exkrementu či čůrání to udělá tvrdou hroudu, kterou vyndáš a zbytek steliva zůstává stále čistý). Je více druhů, nechá se koupit i levnější, ale některá hrudkující hodně práší nebo málo pohlcují pachy, nebo špatně hrudkují. Chce to vyzkoušet, ale opravdu hodně chovatelů používá právě ten ZVERLIT. Kdyby něco, klidně se na mě obrať, mám mnoholeté zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.3.06 19:50

Ještě k tomu prudění :)) většina koček ocení kočičího kamaráda :) a když jsou kočky dvě, tak se i spolu hodně zabaví (a je radost se na to koukat) a v noci pak jsou utahané a neprudí :) tolik zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
9.3.06 19:55

Moc děkuji.Ten záchod i to stelivo mu irčitě koupím.Očkují se kočky stejně jako psi?Tohle je první kočka kterou budeme mít doma,jinak byli všechny volné jako ptáci.A čůrané roh už jsem zažila,nejde se toho nějak zbavit.Jo a čím krmit,konzervu,granule?A co mléko,dáváš to kočkám?
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.3.06 20:05

Určitě, očkuj. Musíš ho dát naočkovat, pak se asi za 14 dní přeočkuje - je to proti 4 základním kočičím nemocem. Pak bys ho měla dát očkovat proti vzteklině, to stačí jen 1× očkování. Jinak se vše přeočkovává každý rok /pak už jen jednou, na vet ti daj datum, kdy máš přijít příště/. Pak je dost akutní kočku tak 2× ročně odčervit… pokud ještě nebyl (jako že asi né), tak poprvé dvakrát za sebou. I když nechodí vůbec ven, tak červíci se prostě vyskytují a nechtěj zažít tu věc, co se stala mně, když jsem začínala… a kočka měla otravu ze škrkavek. Nic příjemného… Tabletka stojí asi 30 Kč a to za to stojí :) taktéž ti dá vet.
Mlíčko nedávej, to je pověra… většina koček má problémy se stravováním mlíčných bílkovin a pak maj průjem. Copak venku, to se ztratí, ale kdo by se s tím vybíral z budky :)) k pití rozhodně vodičku, každý den čistou. Je lepší dát ji dál od žrádla, kočky přirozeně nerady pijí blízko jídla (kvůli možnosti znečištění vody jídlem). Co se týče krmení, bohužel platí pravidlo čím levnější žrádlo, tím horší. Kočka je výhradní masožravec (narozdíl od psa) a tudíž když je žrádlo nastavované sojou a podobnýma nesmyslama (to jsou všechny ty levný v supermarketech, a k nim většina průmyslově vyráběných žrádel typu Friskies, Kitekat, Darling) - tak se tím sice nažere, ale neumí to strávit a většinu i vykadí. Takže opět - má dřív hlad, sní toho víc a máš víc práce s vybíráním záchodu. To si klidně můžeš vyzkoušet v praxi :)) My třeba krmíme asi tak, že kupuju jedny z nejlepších granulí (Hills, Iams) a k nim dávám na 4 kočky 1 kapsičku denně, spíš jen na chuť. Hovínka mají asi tak 1/4 velikosti, než při krmení konzervama nebo levným žrádlem… prostě jsou ty granule kvalitní, a jsou celé stravitelné. Ač je to dražší na první pohled, v globále toho sní mnohem méně. Taky je fajn dávat občas kus masa, PŘEMRAŽENÉHO!!! kvůli příživníkům - kromě vepřového, to kočky nesmí. Je to hotová věda :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.3.06 08:16

Ahoj,
teda Aprilmouse, to jsou vyčerpávající odpovědi, na nás další jsi už nic nenechala :lol:
Ale nedá mi to a musím se zúčastnit oblíbeného tématu :-)
My máme kočky dvě - kočku a kocoura a oba jsou kastrovaní, naočkovaní jsou, ale teď už jsem s nima dlouho nebyla, kaju se a brzo je tam odvezu. Naše kočky jsou výhradně domácí
Naši mají šest venkovních koček - většinou opuštěných nalezenců a taky je mají všechny kastrované a očkované (jsou mnohem pečlivější než já) a řekla bych, že pokud jsou venkovní kočky chodící domů, je to prakticky nutnost.
Teď momentálně našim hlídáme barák, tak tu mám koček osm a do toho psa :lol: , ale mě to fakt baví :-)
Jo, kočičky jsou miláčci… a to jak se malý řehtá když je pozoruje je úžasné. Tak kočkám zdar :D
 Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
10.3.06 08:24

Komko, to víš, kočky a počítače jsou asi jediný dvě věci, kterým rozumím :)) Ale je to jasný, kočičáci jsou totiž nej! :)
 http://jiricek.nethouse.cz/…9_seldou.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
10.3.06 08:41

Ahoj Aprilmouse,
prosím Tě potřebuji poradit, přítelova mamka, u které teď bydlíme má kočku (napůl britku), chci se Tě zeptat je možné nějak odnaučit kočku čůrat po kobercích, někdy nám tam nechá i jiné překvapení. Má svojí vlastní toaletu, ale připadá mi, že nám to dělá naschvál.Moc Ti děkuji.Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
10.3.06 08:47

ka1985, to je rada těžká :) většinou to kočky dělají, protože se jim něco nelíbí. Takže přehodnotit, jestli se něco nezměnilo v bytě, jestli se jí třeba nelíbí místo, kde má záchod, jestli jí vyhovuje stelivo?? Změnit místo wc i stelivo. A pokud nezabere, tak hlavně nehubovat při čůrání vedle. Protože kočky to často dělají i proto, že mají dojem, že se jim nevěnuje pozornost a upozorňují na sebe. A i nadávky jsou pozornost, když se to vezme do důsledku :) Takže ignorovat nečistotnost, ale když se vyčůrá do záchodku - okamžitě naběhne celá rodina a chváááálííííí chováááá a dává dobrůtky :)) přehnaně samozřejmě to musíte dělat, aby kočka zjistila, že je pro ni výhodné chodit na wc :) Já tenhle problém měla, když se mi narodil Jířa a jedna z koček, která je na mě nejvíc závislá, začala taky prasátkovat. Vydrželo jí to skoro 4 měsíce, pak to vzdala a smířila se s představou, že toho malýho uřvanýho smraďocha už asi nevrátíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
10.3.06 09:15

jo jo, kočky umí dát najevo, když se jim něco nelíbí (nebo někdo).
K tomu původnímu dotazu ještě jedna věc: určitě bude dobré, když máš prcka, mít kočku jako čistě domácí, nelítací. Roziko že něco chytne a případně přenese na malou je mnohem menší.
Kočkám zdar, kocourům zvláště!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.3.06 09:38

Ahoj !

Tak tahle diskuse mi jde akorát do rány. :lol:
Aprilmouse - prosím poraď. :idea: Máme kočičku asi 2 roky starou,nalezenečka.Je očkovaná,odčervená.Je jenom doma.
ALE už skoro rok má trvale rýmu(frká sople) a při dýchání chrčí.
Byli jsme s ní mockrát u veter.,ale nikdy nic moc zlepšení a vždy jen přechodně.Měla různé prášky a injekce(antibiotika,chemoterapeutika,odčervení).Naposledy veterinář řekl,že se to léčit nedá.Že neví co s ní. :cry:
Dáváme ji vitamíny,ale jinak taky nevíme co s ní.Teď už aspoň pořádně žere,což mě trochu uklidnilo :wink:

A ještě jsem se chtěla zeptat-proč kočky nesmí vepřové?? :?:

Díky Kira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
10.3.06 09:44

KIRO s tou rýmou nevím, nejsem veterinář. Ale bacha na to, možná bych zašla na nějakou lepší kliniku. A vepřový v sobě může mít nějakýho příživnika, který je přenosný na kočku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.06 15:06

Ještě k tomu mlíčku: binky, můžeš to vyzkoušet. Některé kočky laktózu stráví bez průjmu a mlíčko jim chutná. Takže tak dvě tři lžičky a počkat, jestli nebude průjem. Nebo se taky prodává speciální mlíčko se sníženou laktózou pro kočky, dá se koupit v chovatelských potřebách (sušené i v láhvi).

aprilmouse, co máš za stanici? Ta siamka je nádherná! :o (Mám orientálky 8) )

Kiro, taky bych asi zkusila jiného veterináře, no ale pokud to léčil dlouho (a třeba kočce i dělal testy na herpes a caliciviry - mimochodem, nepíšeš, co oči, ty má číča v pořádku?), mohlo to taky mezitím přejít do chronického stadia a už se s tím nedá dělat nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.3.06 15:07

… nepřihlášené Bebátko! :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny