Kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
28.1.16 12:56
@ugluk píše:
Já to chápu, osobně bych to s veterinářem aspoň telefonicky konzultovala. V čem jsou ty diakapsičky lepší, mají míň sacharidů nebo jaký je rozdíl?

jo, protejnova dieta a veci, co kocky potrebuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 12:57

Dneska se da i najet na inzulin, ale uprimne, kdo tady ma na to cas a pennize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
28.1.16 13:03

Tak proteiny jsou to maso, že jo. V levných kapsičkách je masa kolikrát třeba 5 % a zbytek je dovycpaný kdovíčím, u dražších je poměr příznivější.
Taky si moc nedovedu představit píchat kočce denně inzulin, zcela mi stačí ji jednou za tři měsíce odčervovat. Měří se jim nějak glykémie? Navíc v 15 letech už je to důstojný stařík, co má rád svůj klid, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 13:05
@ugluk píše:
Tak proteiny jsou to maso, že jo. V levných kapsičkách je masa kolikrát třeba 5 % a zbytek je dovycpaný kdovíčím, u dražších je poměr příznivější.
Taky si moc nedovedu představit píchat kočce denně inzulin, zcela mi stačí ji jednou za tři měsíce odčervovat. Měří se jim nějak glykémie? Navíc v 15 letech už je to důstojný stařík, co má rád svůj klid, že jo.

jj, ale je to problematicke, tak se meri hodnoty glykoproteinu v moci, to poskytne zaznam krevniho cukru bez hormonalnich vykyvu za nekolik tydnu v jednom odberu. A ano proto jsou ty dia veci tak drahe, ze je to vlastne jen maso a vitaminy, mineraly a jine veci, co kocky maji mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
28.1.16 13:10

A co nějakou sypkou výživu, co mu sypat na to maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 13:11
@ugluk píše:
A co nějakou sypkou výživu, co mu sypat na to maso?

to nevim, on granule nesni a co jineho je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.1.16 15:47

@MarieOVMUC to chudák nežral nikdy kvalitně :?, asi bych to řešila fakt jen masem jestli bude ochotný žrát syrové, sterilovanou zel ne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 15:53
@Markéta80 píše:
@MarieOVMUC to chudák nežral nikdy kvalitně :?, asi bych to řešila fakt jen masem jestli bude ochotný žrát syrové, sterilovanou zel ne :jazyk:

no, ja ho mam od 12, nejdrive to kupovali rodice, od 17 ti se staram sama a nebyl nikdy nemocny. Ne kazdy ma tolik penez kupovat ty drahe jidla. syrove mu chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.1.16 17:13

@MarieOVMUC no jo ale víš kolik je tam % masa? oni ty levný zase tak levný nejsou, u dražších je menší krmná dávka ;). Tak zkus maso jak mu to pojede :palec: My teda kočku nemáme ale psa a konzervy nekupju jen jednou když byla po trhání zubů a extra to nežrala a to dostala v té formě paštik a malinká krabička přes 40kč :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 17:56
@Markéta80 píše:
@MarieOVMUC no jo ale víš kolik je tam % masa? oni ty levný zase tak levný nejsou, u dražších je menší krmná dávka ;). Tak zkus maso jak mu to pojede :palec: My teda kočku nemáme ale psa a konzervy nekupju jen jednou když byla po trhání zubů a extra to nežrala a to dostala v té formě paštik a malinká krabička přes 40kč :jazyk:

jj, uz jsem se dohodla s manzelem, ze budem kupovat maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.1.16 17:59

@MarieOVMUC tak at mu chutná, i ve zverimexech prodávají třeba kilovky, to by i vyšlo za dobrou cenu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 18:03

Jj, je tady dobry rozumny reznik a poprosim ho, at mi schovava odrezky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
28.1.16 18:36

Ono kupodivu to maso vyjde levneji nez ty kapsicky :) I kdyz kupuju u reznika, tak denni davka je tak 5-7 Kc (u nasi kocky je to polovina jeji davky, kdyz doplnuji necim jinym).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 12:28

Mám 6 koček, kocoura rozhodně kastrujte dřív než začne značkovat! Jinak taky jedna z našich koček tak pečlivě zahrabává, na to pomůže kočičí záchod s víkem, tedy uzavřené kočičí WC a doporučuji před vchod i rohožku na kočkolit, aby tolik neroznášel kočkolit po bytě. Jinak já jim na jdlo kupuju Animondu: Carny a občas Cosmu thai.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
17.1.17 22:40

Krmení

Ahoj holky :) chtěla bych se vás zeptat, čím přesně vaše čičiny krmíte. Četla jsem toho všude možně strašně moc…upřímně mi přijde až přehnané, když lidé kočce ráno vaří zeleninu-odpoledne jí dávají mraženou myš a večer maso-plus sem tam hmyz…říkám, četla jsem toho vážně moc a někdy mi to i přijde jako přehnaná starost (ale tak někteří lidé tím třeba žijí). Mám 7m kocourka Birmy. Krmíme royalem plus dostává každý den kapsičku. Dnes jsem koupila sirové hovězí, tak se chystám na to. Přemrazit? Nebo mu můžu dát rovnou kousek takhle? Ještě koupím kočičí trávu ;) ta jim prý hodně prospívá. Ptám se proto, že nechci, aby mi kocour začal časem trpět na kameny. Ale když si vzpomenu na naše kočky u babičky…dostávaly nejobyčejnější granule a žily spoustu let bez známek nemoci, nebo nějakých problémů. Díky moc za odpověď ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný