Kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
17.1.17 22:49

@chiquittas četla jste složení? Royal bych nedala nikdy :jazyk: Syrové maso to si dá ale při royalu no aby ho to neprohnala, přece jenom v royalu skoro maso neni žádné :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
17.1.17 22:51

@chiquittas Royal :D nestěžuje si. Jinou značku nechce :nevim:
Po kapsičce jí to prohnalo střeva a moc pěkné to nebylo :mrgreen: prý syrové bez úpravy ne. Aspoň zamrazit by mohlo stačit, to nevím. Já to své kočce dávat nebudu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
17.1.17 23:45

@Markéta80 tak chovatelka, od které kocourka má, krmí výhradně royalem :think: dala mi i kilo do začátku, tak ho krmíme taky. Co mi ukazovala úspěchy svých koček, tak na výstavách vyhrávají spoustu cen. Birmy chová spoustu let a nikdy prý žádná neměla nejmenší problémy :think: Tak když mi to doporučila :nevim: krmí tím spoustu let…tak jsem z toho důvodu doufala, že to bude ok. Ohledně toho masa-kolega z práce má sphyngse a krmí jí hlavně hovězím…kočku má přes deset let a prý nemá nejmenší problém…proto se na to ptám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
18.1.17 06:46

Když jsme si pořizovali kocoura, byla to nějaká noname směska. I tak nám ale záleží, co jí a nic hnusnýho z obchoďáku by nikdy nedostal.

Žádný Pedigree, Royal nebo Whiskas, to je podle mě fakt nekvalitní. To složení je děsivý.

Kupujeme mu granule, které obsahují minimálně 75-80% masa a jsou bezobilné. To má k dispozici v misce neustále, do toho dostává dvakrát denně kuřecí kapsičku Applaws (100% maso, nic víc). Občas na přilepšenou syrové maso (odkrojky během vaření) nebo bezlaktózové mléko.

Jasně, stojí to peníze, respektive víc peněz, než hnusy z obchoďáku. Odhadem tak 800,– měsíčně jen za jeho žrádlo, nepočítám pamlsky (pouze sušené maso, různé druhy) a písek. Ale neodbýváme ani sebe, kupujeme kvalitní potraviny, tak proč šidit kocoura.

• Citovat
  • Upravit
59395
18.1.17 06:51

@chiquittas koukni na složení royalu, on má krásnou reklamu ale složení katastrofa. Plno veterinářů ho taky doporučí protože z něj mají tučnou provizi. Navíc ta cena je děs, za tu cenu seženeš mnohem kvalitnější. Tohle je na úrovni nejlevnějších marketovek, žádný rozdíl v tom neni jen cena je jiná :? Navíc většinu sem vozí jen z Polska :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
18.1.17 06:53

@chiquittas mrkni sem http://www.granule.cz/…e-pro-kocky/ počti si a všechny co mají v nabídce jsou kvalitní, čím kvalitnější tím menší dávka na den takže ve výsledku ta cena taková neni. Koukni na ifaunu tam určitě dostaneš rady na slušné krmivo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
18.1.17 08:32

@chiquittas za nase kocky muzu doporucit misto travy (je draha a nevydrzi dlouho) kukurici. Pichnes ji do zeme celou, cca 3 cm pod zem (muze byt klidne par let stara, uplne sucha), nebo vyloupana zrnicka, vyjedou zeleny slahouny a kocky se muzou zblaznit radosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.1.17 08:34

@chiquittas krmim Royalem sensible 33, brit care Lilly nebo Purina oné sensitive, kocour měl jako kotě zánět střev že šíleného zacerveni(utulkar) a musím kupovat granule pro citlivé zažívání. Sýrové maso snese úplně v pohodě, občas dostane trošku jater, když dělám nám lidem, jakmile dostane nějaké horší granule, tak srajda. Střídám to podle toho, co je zrovna v akci. Jednou měl i Taste of the Wild a moc mu to nejelo, nakonec jsem se slitovala, koupila ověřené a TotW letelo ven pro jezka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.1.17 11:03

Acana

Zvažuji koupit krmení Acana na doporučení od kolegy z práce. Dle recenzi by to mělo být dobré a kvalitní krmení. Máte někdo zkušenost? :think: a nepřijde mi ani tak drahé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.1.17 11:07

Och…tak to beru zpět :lol: stojí pomalu 2X tolik, co RC, nebo TotW :lol: no tak to bude zajímavé. Ještě to pořádně projdu ;) až budu doma…ať nedostanu padáka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.1.17 21:09

Mňoukájí někdy vaše kočky jako praštěný? :lol: ten náš trouba dneska dostal asi mňoukací záchvat a ne a ne přestat :lol: celý den nonstop :mrgreen: :) miska plná, záchodek čistý, hrajeme si s ním, mazlíme…ale stejně pořád mňouká jako šílená Viktorka.. Přijde mi to, jako kdyby nevěděl coby :think: :nevim: já to sice neřeším, ale sousedé by mohli :lol: protože to není jenom tak nějaké roztomilé pomňoukávání :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
19.1.17 21:42

@chiquittas acana je slušná, nekoukej na cenu za kg ale krmnou dávku. Čím kvalitnější tím menší krmná dávka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
20.1.17 08:20

@chiquittas jo kocour nam pravidelne zpiva uplny arie, zajimavy je, ze vzdy zacne kdyz vecer zhasnem a jdeme spat, ani to neni normalni mnoukani co dela pres den, ale fakt podivny zvuky :mrgreen: v noci uz to nedela, mame to asi misto ukolebavky :mrgreen: kocka mnouka jen kdyz chce nazrat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
20.1.17 08:52

Kdo chce dobře krmit, doporučuji skupinu na fb- první kočičí výživova poradna. Jsou tam tabulky krmiv a další. Dočtete se tam třeba i to, ze premrazovani masa v teplotách našich mrazáku nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
20.1.17 10:18

@LVLucie hmmm…to je zajímavé. Určitě se tam dnes podívám.
@xammy kéž by byl ten náš capart tak hodný…celý týden nic. Aktivní byl tak od 5ti do oběda…pak spal až tak cca do 7. V deset šel zase s náma normálně spát a v 5 budíček. Tenhle režim by byl v pohodě, ale včera prostě nespal vůbec..celý den jenom řval, ale vážně doslova řval. Bohužel to trvalo i celý večer. A když se pak kouknete ve dvě ráno na budík a říkáte si, že za dvě hodiny máte vstávat do práce a ještě jste ani nespali…No je to dáreček teda… :nevim: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný