Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@chiquittas četla jste složení? Royal bych nedala nikdy
Syrové maso to si dá ale při royalu no aby ho to neprohnala, přece jenom v royalu skoro maso neni žádné ![]()
@chiquittas Royal
nestěžuje si. Jinou značku nechce ![]()
Po kapsičce jí to prohnalo střeva a moc pěkné to nebylo
prý syrové bez úpravy ne. Aspoň zamrazit by mohlo stačit, to nevím. Já to své kočce dávat nebudu ![]()
@Markéta80 tak chovatelka, od které kocourka má, krmí výhradně royalem
dala mi i kilo do začátku, tak ho krmíme taky. Co mi ukazovala úspěchy svých koček, tak na výstavách vyhrávají spoustu cen. Birmy chová spoustu let a nikdy prý žádná neměla nejmenší problémy
Tak když mi to doporučila
krmí tím spoustu let…tak jsem z toho důvodu doufala, že to bude ok. Ohledně toho masa-kolega z práce má sphyngse a krmí jí hlavně hovězím…kočku má přes deset let a prý nemá nejmenší problém…proto se na to ptám ![]()
Když jsme si pořizovali kocoura, byla to nějaká noname směska. I tak nám ale záleží, co jí a nic hnusnýho z obchoďáku by nikdy nedostal.
Žádný Pedigree, Royal nebo Whiskas, to je podle mě fakt nekvalitní. To složení je děsivý.
Kupujeme mu granule, které obsahují minimálně 75-80% masa a jsou bezobilné. To má k dispozici v misce neustále, do toho dostává dvakrát denně kuřecí kapsičku Applaws (100% maso, nic víc). Občas na přilepšenou syrové maso (odkrojky během vaření) nebo bezlaktózové mléko.
Jasně, stojí to peníze, respektive víc peněz, než hnusy z obchoďáku. Odhadem tak 800,– měsíčně jen za jeho žrádlo, nepočítám pamlsky (pouze sušené maso, různé druhy) a písek. Ale neodbýváme ani sebe, kupujeme kvalitní potraviny, tak proč šidit kocoura.
@chiquittas koukni na složení royalu, on má krásnou reklamu ale složení katastrofa. Plno veterinářů ho taky doporučí protože z něj mají tučnou provizi. Navíc ta cena je děs, za tu cenu seženeš mnohem kvalitnější. Tohle je na úrovni nejlevnějších marketovek, žádný rozdíl v tom neni jen cena je jiná
Navíc většinu sem vozí jen z Polska ![]()
@chiquittas mrkni sem http://www.granule.cz/…e-pro-kocky/ počti si a všechny co mají v nabídce jsou kvalitní, čím kvalitnější tím menší dávka na den takže ve výsledku ta cena taková neni. Koukni na ifaunu tam určitě dostaneš rady na slušné krmivo ![]()
@chiquittas za nase kocky muzu doporucit misto travy (je draha a nevydrzi dlouho) kukurici. Pichnes ji do zeme celou, cca 3 cm pod zem (muze byt klidne par let stara, uplne sucha), nebo vyloupana zrnicka, vyjedou zeleny slahouny a kocky se muzou zblaznit radosti ![]()
@chiquittas krmim Royalem sensible 33, brit care Lilly nebo Purina oné sensitive, kocour měl jako kotě zánět střev že šíleného zacerveni(utulkar) a musím kupovat granule pro citlivé zažívání. Sýrové maso snese úplně v pohodě, občas dostane trošku jater, když dělám nám lidem, jakmile dostane nějaké horší granule, tak srajda. Střídám to podle toho, co je zrovna v akci. Jednou měl i Taste of the Wild a moc mu to nejelo, nakonec jsem se slitovala, koupila ověřené a TotW letelo ven pro jezka ![]()
Zvažuji koupit krmení Acana na doporučení od kolegy z práce. Dle recenzi by to mělo být dobré a kvalitní krmení. Máte někdo zkušenost?
a nepřijde mi ani tak drahé
Och…tak to beru zpět
stojí pomalu 2X tolik, co RC, nebo TotW
no tak to bude zajímavé. Ještě to pořádně projdu
až budu doma…ať nedostanu padáka ![]()
Mňoukájí někdy vaše kočky jako praštěný?
ten náš trouba dneska dostal asi mňoukací záchvat a ne a ne přestat
celý den nonstop
miska plná, záchodek čistý, hrajeme si s ním, mazlíme…ale stejně pořád mňouká jako šílená Viktorka.. Přijde mi to, jako kdyby nevěděl coby
já to sice neřeším, ale sousedé by mohli
protože to není jenom tak nějaké roztomilé pomňoukávání ![]()
@chiquittas acana je slušná, nekoukej na cenu za kg ale krmnou dávku. Čím kvalitnější tím menší krmná dávka ![]()
@chiquittas jo kocour nam pravidelne zpiva uplny arie, zajimavy je, ze vzdy zacne kdyz vecer zhasnem a jdeme spat, ani to neni normalni mnoukani co dela pres den, ale fakt podivny zvuky
v noci uz to nedela, mame to asi misto ukolebavky
kocka mnouka jen kdyz chce nazrat ![]()
Kdo chce dobře krmit, doporučuji skupinu na fb- první kočičí výživova poradna. Jsou tam tabulky krmiv a další. Dočtete se tam třeba i to, ze premrazovani masa v teplotách našich mrazáku nemá smysl.
@LVLucie hmmm…to je zajímavé. Určitě se tam dnes podívám.
@xammy kéž by byl ten náš capart tak hodný…celý týden nic. Aktivní byl tak od 5ti do oběda…pak spal až tak cca do 7. V deset šel zase s náma normálně spát a v 5 budíček. Tenhle režim by byl v pohodě, ale včera prostě nespal vůbec..celý den jenom řval, ale vážně doslova řval. Bohužel to trvalo i celý večer. A když se pak kouknete ve dvě ráno na budík a říkáte si, že za dvě hodiny máte vstávat do práce a ještě jste ani nespali…No je to dáreček teda…
![]()