Kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
414
4.5.06 21:51

Hlavně nezapomeň na odčervení a očkování, ko´tata se obv. očkují poprvé v 9 týdnech a přeočkování kolem 13. týdne, pak každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
4.5.06 22:38

BINKY: nechci být nepříjemná, ale nechápu, jak můžeš vzít domů kočku, nemít čas na očkování a odčervení a pustit jí k dítěti do postele, jak jsi psala.
Kočka většinou přenáší parazity, včetně červíků, tak bych si na to dávala bacha, co se týče toho, že máš batolátko.
Radím ti, aby jsi šupajdila na veterinu a nechala ji očkovat a odčervit.
KRMENI:co se týče krmení, měla jsem kočičku, bohužel jsem jimusela dát pryč, ale krmila jsem ji i libovým kuřecím masem, nebo krupicovou kaši udělanou z kondenzovaného mléka a přimíchaným syrovým vajíčkem (to vše na radu veterináře podotýkám). Dokonce i pribináčkem nepohrdla, ale takhle jsem krmila koťátko, dospělé kočce už jsem dávala granule a sem tam to masko. ČůRÁNÍ:chodila už od malička na záchodek, ale pak když začala mrouskat, tak chcala, kde chtěla. Dokonce i na kuchyňskou linku. V noci to byl kravál a mnohdy jsem se do práce budila nevyspaná:-))

Nakonec jsem jí musela dát pryč..důvody si nechám pro sebe. Ale dali jsme ji na chatu manžových rodičů, takže jsme ji tam jezdili sem tam krmit, než jsme zjistili, že si vystačí sama. Dokonce jí tam naháněli praví vesničtí kocouři, kterým dlouho utíkala, ale pak jednou jsme přijeli a ejhle, čekala „miminka“.
Narodilo se ji devět koťátek, přesně na můj svátek. Bohužel jedno zemřelo už asi v bříšku, narodilo se mrtvé.

Takže se omlouvám, že jsem prudila, ale neočkované a neodčervené koťe bych v životě nepustila ke svému dítětu…to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
5.5.06 06:10

Namape,nejsi nepříjemná,já tě chápu,ale tohle je kotě od chovatelky a ten první kocourek byl jen doma.Jinak samosřejmě větší kocour už je naočkovanej a odčervenej.Doma nic neochcává,pouštíme ho ven a čeká ho kastrace
Marty1:Francouzskou buldočku?Tu máme taky.:P
aprilmouse:Je opravdu hodně malinký,dneska zavolám pani co nám ho prodala a zeptám se jí kolik mu přesně je.Dali ho pryč prý tak brzo,protože maji doma ještě štěňata,a dcera dávala prý koťátkum zabrat.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
6.5.06 02:57

Ahoj, Binky, kotě od chovatelky nemusí znamenat, že je 100% zdravé; i když moc nemocí (ani cizopasníků) na lidi z koček přenosných není, některé z nich jako chlamydie nebo HPV může neočkované kotě chytit, i když nikdy venku nebylo. Asi bych ho taky nechala oočkovat co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
8.5.06 09:19

Ahojky,

kočky byli vždycky moji mazlíčci. Sice nakonec máme doma psa, ale koukám že informace o očkováních, odčervení a granulkách jsou hodně podobné. A co se mlíka týče tak náš pes na něj raguje spolehlivě průjmem. Tak bacha na to.

A někdo se tu ptal na kočku a narození mimi. Asi to stejné co jsem udělala se psem než se Viki narodila. Odčervit, naočkovat a zvykat na nové věci. Jako je postýlka a různé jiné věci co budou v bytě nové. Aby to neměl všechno naráz, ale postupně. A pak až příjdete z porodnice přivítat se s kočkou a pak nechat očuchat (asi špatný výraz u kočky).
A s tím počuráváním, nám se to stalo teď , když byla malá nemocná a my lítali kolem ní (měla teploty a silný průjem) tak Čip se začal počurávat. Prostě chtěl pozornost. Dělal jsem, že se nic nestalo uklidila a když jsme šli ven a on vydržel až ven a neudělal to doma tak chválila při každém čurání. No asi mě někdo potkat tak si myslí že jsem blázen, ale zabralo to a je klid.
A ještě nevím jestli tohle funguje i u koček, ale u psa se říká že má tzv. krátkou paměť na obyčejné věci, jasně že né na všechno. Ale hubovat mu za něco co provedl před hodinou je nesmysl. Pokud ho nechytíte u toho, nemá cenu se rozčilovat. Uklidit a buď odstranit nebo hlídat a příště zakázat když se začíná snažit nebo vynadat pokud zrovna dělá nebo od toho právě odchází.

Tož tak. Jak to tak vidím, tak škoda, že není i psí diskuze asi bych si pokecala. :roll:
Omlouvám se za vtěrku.
Ahoj Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
9.5.06 15:13

Ivo, u koček je to stejné :D - čurají po nábytku nebo zkrátka jinde, než mají, aby nás „potrestaly“ a většinou se to samo spraví, když je kočka spokojená (ovšem pozor, když kočka čurá na různá místa v bytě mimo svůj záchod, může to být zánětem močových cest!) :) - a průjem po mléku je způsoben nesnášenlivostí laktózy. Pro kočky s touhle alergií (je jich většina) se prodává speciální mléko se sníženým obsahem laktózy, možná by ho mohl i pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.8.11 10:08

Kočka-prosím o radu

Ahoj holky,vím,že je to tady asi spíš pro miminka,ale vidím,že tady píšete i kočičkách…Tak bych se chtěla s váma poradit…Máme doma roční kočku Britskou je kastrovaná a naprosto hodná :andel: Teď jsem k ní pořidila kotě bude mít 2.9. 4 měsíce je to kocourek a je to taky Briťák..a teď o co mi jde zvykli si na sebe v pohodě ,ale ten kocour mi začal čurat kde si mu líbí..Jsem už nešťastná na kastraci je ještě asi malý :cry: Nevím proč to začal dělat má všechno myslím,že mu nic nechybí.Počural v pokojíku kobereček tak jsem ho vyprala a schovám ho pak ještě tunel na hraní pro kočky ten jsem vyhodila :nevim: a pak v obyváku za dveřma…Holky poraďte máte s tím některá zkusšnnost?Děkuji všem za odpověď :kytka: Jinak je hodný mazlivý,ale to čurání je hrozné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
21.8.11 10:49

Kocourkovi se něco nelíbí a takhle Ti to dává najevo, jelikož to jinak neumí… Takže určitě netrestat, nekřičet, ale snažit se zjistit, co se stalo. Neproběhli u Vás nějaké změny? Ať už jídlo, stelivo, má záchůdek jinde, jiné pelíšky, jiná zvířata, cokoliv? Jak dlouho je u Vás?
Na kocouří očurávání je brzo, na kastraci taky. Ještě je možnost že má nemocné ledviny, tak bych zkusila veta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.8.11 10:58

Kočka-prosím o radu

Moc,děkuji za odpověď.Stelivo má stejné i granulky,zvířata máme jen ho a roční kočku ta je již kastrovaná-vychází spolu dobře…Nemůže to být třeba tím,že mají společné wc?Nevím jesem z toho nešťastná nechci ho dát pryč,ale taky ne všechno mít začůrané:-( Máme ho asi 3 necelé týdny.Ty ledviny se čím projevují?Moc ti děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10731
21.8.11 11:40
bronule 2 píše:
Moc,děkuji za odpověď.Stelivo má stejné i granulky,zvířata máme jen ho a roční kočku ta je již kastrovaná-vychází spolu dobře…Nemůže to být třeba tím,že mají společné wc?Nevím jesem z toho nešťastná nechci ho dát pryč,ale taky ne všechno mít začůrané:-( Máme ho asi 3 necelé týdny.Ty ledviny se čím projevují?Moc ti děkuji :kytka:

Tři týdny jsou krátká doba, kocourek je navíc malej, takže osobně bych za tím viděla stres z přechodu od mámy a sourozenců do nového doma k nové kamarádce… (snaží se svým vlastním pachem uklidnit - pro něj samotného je to strašná situace, takže jak píše Erian, rozhodně netrestat!) Pokud máte jen jednu bedničku, určitě bych radila přidat alespoň jednu další, obecně se doporučuje mít v domácnosti o jednu bedýnku víc, než kolik je kočičáků (na 2 kočky 3 záchody). Držím palce, aby to zabralo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.8.11 13:41

Kočka-prosím o radu

Děkuji za odpověď vyzkoušíme co se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.9.12 20:56

Koupání kocoura

Já vím, že tohle je server spíše ohledně našich miminek, ale přesto to zkusím i tady, ať se nemusím registrovat jinde :andel:
Mám doma kocourka a kočičku, kde jsem byla zvyklá, že se koupat nemusí - ačkoliv proti vodě neprotestují vůbec. K nim jsem pořídila Mainského mývalího kocourka, který má 10 měsíců a OTŘESNĚ!! se mu mastí ocas a okolí zadečku. 8o Je čistotný, ale stejně má kolem zadečku a na ocásku chlupy, jak kdyby ho někdo polil olejem a má tam i kolem toho místa více „jakoby lupů“. Ocásek jsem mu umývala speciálním šampónem, ale je to hroší. Veterinář jen řekl, že mu mám ocásek koupat, jenže já mu ho umyji a on stejně do týdne má celý mastný zadek a ocas :roll: Problém s pokožkou nemá. Zvažovala jsem, že ho i nechám jednorázově kolem toho zadečku ostříhat (i když bude vypadat nějakou dobu jako troubulín), ale pořád lepší, než ho pořád trápit a čachtat vodou 1× za měsíc, myslím, že to není dobré :nevim:
Nemáte někdo zkušenosti prosím? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
16.9.12 21:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.9.12 21:27

@sabina_s Děkuji :kytka: Zkusím ho hned zítra sehnat, ať můžeme vyzkoušet a přestat trápit toho našeho bobana ve vodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
16.9.12 21:29

@Maculinka V nějakém větším zverimexu to budou mít určitě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný