Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@aprilmouse ahojky! koukam, ze mas siamku, ja siamky a orientalky miluju, mame doma katrovanyho havanacka orientala a je to milacek ![]()
Ahoj holky, nechci zakladat novou diskuzi, tak to ozivuji tady:)
nase kocka má podle vsech priznaku cukrovku. Je unavený, letargický, nadměrně žravý, pořád při chuti, pije jednu misku vody za den, čůrat chodí asi také více vzhledem k tomu, že mám každý den načůrano (v naštěstí pvc) botníku. Pelichá a má škaredou srst. Je mu 15 a je kastrovaný. Nemám možnosti mu kupovat a podávat inzulin a nechám to přírodě, každopádně bych mu chtěla alespoň ten život spříjemnit. Dívala jsem se na internet, ale nemám zkušenosti a ptám se zde: jaké vysokoproteinové žrádlo, jen konzervy a kapsy (granule moje kocky nikdy nejedly, nechtely) jsou opravdu dobre? ne jen obr cena? Nevyplatilo by se mu dávat syrové maso? to by vyslo snad i lepe nez ty konzervy. Asi bych to kombinovala… ale které teda? (pro potřebu nekterých: k vetovi s kockou nepujdu, on má broblém být v prepravce, na volno v aute ho mít, by byla sebevrazda a manzel musí hlidat deti, kdyz ja nejsem doma. Je to starý kocour, být mladé kote, resim to jinak).
@MarieOVMUC asi bych to řešila syrovym masem, to fakt vyjde lépe. konzervy jsou fakt drahé. jen nevim jestli by neměl mít speciální granule ![]()
@Markéta80 píše:
@MarieOVMUC asi bych to řešila syrovym masem, to fakt vyjde lépe. konzervy jsou fakt drahé. jen nevim jestli by neměl mít speciální granule
on granule nežere:) na netu je kupodivu velká nabídka dia jídla pro kocky, ale nevím, co opravdu stojí za to investovat. Ono maso samo o sobe urcite neosahuje vsechno, co by kocka mela dostat.
@MarieOVMUC hod k masu nějakou zeleninu, do konzerv bych neinvestovala to fakt máš lepší čisté maso a zeleninu
. V konzervach bych mrkla na složení ale to si myslim že se dost prodraží ![]()
@Markéta80 píše:
@MarieOVMUC hod k masu nějakou zeleninu, do konzerv bych neinvestovala to fakt máš lepší čisté maso a zeleninu. V konzervach bych mrkla na složení ale to si myslim že se dost prodraží
to je scifi:D on jedinou zeleninu, co mu chutna je oliva:D
@MarieOVMUC, on i granule y žral až by měl hlad, přílohy bych vynechala to jsou jen sacharidy. co zeleninu nastrouhat? Co žere ted? Já bych mu nasypala granule a občas mu dala jen čisté maso. bez inzulínu to asi stejně dlouho nedá? Má hodně vysoké hodnoty?
Když tak myslím na naši kočku, co pozře jenom maso a granule, asi by chuděra pošla hlady… i kdyby ty granule žral, hlídala bych množství sacharidů, oni do toho nacpou ledasco. Jinak k masu - kupuju kuřecí, krůtí, možno i hovězí, i když to už je cenově jinde, nemusí být nutně libové, spíš je dokonce lepší, když není - kočka když žere myš, taky tam má šlachy a vazy a kosti a chlupy a vnitřnosti… syrové maso vezmu, nakrájím na malé kousky, nadělám z toho balíčky, které šoupnu do mrazáku minimálně na dva dny, no a pak jen každý den vytáhnu, rozmrazím, naservíruju do misky. Nevyjde to draho, má to čisté maso, veterinářem schváleno, akorát ona k tomu teda chroupe ještě ty granule, no.
@Markéta80 píše:
@MarieOVMUC, on i granule y žral až by měl hlad, přílohy bych vynechala to jsou jen sacharidy. co zeleninu nastrouhat? Co žere ted? Já bych mu nasypala granule a občas mu dala jen čisté maso. bez inzulínu to asi stejně dlouho nedá? Má hodně vysoké hodnoty?
je mu 15, má dva zuby:D on teďka jí konzervy z penny..:D vychovaný byl na wiskas, kitekat a takove ty lepsi krupky pro kastraty dostaval. tedka uz asi rok jsme na levne variante.. je to asi nase chyba, ze ma cukrovku, ale vek dela sve. a hladem ho nemuzu nechat, kdyz ma problem s glykemii.
@ugluk píše:
Když tak myslím na naši kočku, co pozře jenom maso a granule, asi by chuděra pošla hlady… i kdyby ty granule žral, hlídala bych množství sacharidů, oni do toho nacpou ledasco. Jinak k masu - kupuju kuřecí, krůtí, možno i hovězí, i když to už je cenově jinde, nemusí být nutně libové, spíš je dokonce lepší, když není - kočka když žere myš, taky tam má šlachy a vazy a kosti a chlupy a vnitřnosti… syrové maso vezmu, nakrájím na malé kousky, nadělám z toho balíčky, které šoupnu do mrazáku minimálně na dva dny, no a pak jen každý den vytáhnu, rozmrazím, naservíruju do misky. Nevyjde to draho, má to čisté maso, veterinářem schváleno, akorát ona k tomu teda chroupe ještě ty granule, no.
jj, mel by asi hovezi a kureci, toho tady je habadej. Davam mu i rozvarene klouby z kruty, aby mel kolagen:) asi mu budu delat silne vyvary z te zeleniny a pridavat k masu.. to by mohl sezrat, jeste zkusim sterilovanou, tu zral kdysi.) divala jsem se, ta jedna spesl konzerva stoji 38 kc, kdyby mel dostat 3-5 denne, lol, to bych asi musela ja nejaky organ prodat..:D
Jestli on u těch kočočích diabetiků to nebude podobný bussiness jak u lidských, tam ty dia výrobky stojí víc, kolikrát jsou to dle složení dost hrůzy a stejně nejlepší diadietu si člověk udělá doma sám z běžně dostupných surovin.
Naše kočka sežere denně 50 gramů přemraženého masa a doporučenou poloviční denní dávku granulí, kvalitních, takže je to tak půlka malé odměrky. Má 4 kila a k životu jí to zcela stačí, nedovedu si představit jí dávat 3-5 kapsiček denně, jak na nich píšou dávkování, byla by jak koule.
@ugluk píše:
Jestli on u těch kočočích diabetiků to nebude podobný bussiness jak u lidských, tam ty dia výrobky stojí víc, kolikrát jsou to dle složení dost hrůzy a stejně nejlepší diadietu si člověk udělá doma sám z běžně dostupných surovin.
Naše kočka sežere denně 50 gramů přemraženého masa a doporučenou poloviční denní dávku granulí, kvalitních, takže je to tak půlka malé odměrky. Má 4 kila a k životu jí to zcela stačí, nedovedu si představit jí dávat 3-5 kapsiček denně, jak na nich píšou dávkování, byla by jak koule.
njn, ale chapej moji obavu, kdyz mu dam jen protejny, tak co pak? budu mu asi davat to maso a jednou denne nejakou ultra kvalitni kapsu nebo konzervu:) i tak to bude mesicne o litr vice… holt brigadat to jisti…
Já to chápu, osobně bych to s veterinářem aspoň telefonicky konzultovala. V čem jsou ty diakapsičky lepší, mají míň sacharidů nebo jaký je rozdíl?
Mám zkušenosti s kočkou a s cukrovkou, bohužel ne s kočkou cukrovkářkou ![]()
@ugluk píše:
Mám zkušenosti s kočkou a s cukrovkou, bohužel ne s kočkou cukrovkářkou
to je skoro vtipne, ale moc mi to nepomuze…