Sháním štěně

162
27.8.06 19:32

sháním štěně

Ahoj,
nezlobte se, že se na vás obracím, ale........

V pátek nám po 13-cti letech umřel náš první pes-aljašský malamut. Protože jsme si mimi pořídili až po 14-cti letech manželství, byl pro nás skoro jak dítě.Mysleli jsme si, že vydržíme do jara, až naší malé bude rok, ale je tady strašně smutno. Už včera jsme začali shánět nové štěně-malamuta. V našem okolí je pár chovatelů, ale jak na potvoru, nemají psy na chov.Zkoukla jsem i internet, ale našla jsem jen chovné stanice se štěňaty s trochu megalomanskými cenami ( cen a3000EU mi připadá opravdu moc i na to, že je to štěně šampionů)

Nemáte některá ve vašem okolí chovatele, který se specializuje na aljašské malamuty a popř. by měl i štěňata?

Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1455
27.8.06 21:01

Ahoj, připomíná mi to náš aktuální příběh. V pondělí nám po 13ti letech umřel kokršpaněl Brit. Syn František se narodil vloni na jaře, takže jsme byli taky hodně dlouho jen psí rodina (s manželem jsme si psa pořídili na začátku vztahu). Už v pondělí večer nám bylo jasné, že to bez nového pejska nepůjde. Lovila jsem v inzerátech na www psí web a od čtvrtka už s námi bydlí fenečka ridgegbacka Bára. A je fakt, že i když je s ní spousta práce navíc (přeci jen náš Briťák už byl s námi sžitý), jsme rádi, že jsme si ji přivezli.
Tak přeju šťastnou ruku a ať na malamutíka brzy narazíš.

Et, František a Bára (oba spící)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
27.8.06 22:15

Ahojky,

zejména tedy chci říct, že je mi to opravdu moc líto :cry: :cry: :cry:

Mně před 2 lety umřel náš pejsek - malý knírač - a byla to pro mne hrozná rána :cry: Nikdy na něj nezapomenu… Bohužel nového pejska si budeme moct pořídit až do nového domečku a až bude plot - a bude to velký černý knírač/ka :wink:

No a k věci, kontakt nemám, ale vím (protože jsem před těmi 15lety zvažovala původně taky malamuta), že se tady konávají na Třech studních závody psích spřežení a tady v okolí pár majitelů malamutů je… Tak se vám zkusím poptat a dám vědět.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.06 08:46

Zkus dat nekam inzerat, treba na www.pet-net.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
28.8.06 08:58

Na sbazar.cz když zadáš vyhledat „malamut“ jsou také nějaké inzeráty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.4.13 15:08

štěně labradora

Dobrý den, sháním štěně labradora (spíš krátkosrst.), nevěděli byste o někom, kdo nabízí? Může být bez pp a cena dohodou… nebo darování :-) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 15:12

@Hadí ocásek Mě zaujala tahle: http://sara624.webnode.cz/ , ale asi budete preferovat něco blíž(?). Jinak já bych bez PP nebrala, nemáš žádnou záruku, že to nakonec nebude doga a že do dvou týdnu neumře na začervení/cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.4.13 15:16

Hadí ocásku, tebe jako první věc zajímá cena psa? Co třeba kyčle, lokty, PRA, CEA, PLL atd… pořizovací cena je zanedbatelná částka za celý život psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.4.13 15:17

No, právě…prohledala jsem internet a všude nabízí s pp tak kolem šesti, deseti tisíc, což je pro nás…trochu moc..ale chceme pejska a labrador by byl podle nás ideální pes do rodiny…Jinak Karlovarský kraj…takže něco poblíž… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.4.13 15:18

Tak nebudu brát psa jen podle ceny, ale jsou lidi, který toho pejska chtějí dát jen někomu, kdo by se o něj láskyplně staral a dal mu všechno, co potřebuje…asi jsem se špatně vyjádřila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 15:21

@Hadí ocásek No, píšu to všude, napíšu to i sem: co ušetříš za pořízení, to dáš následně u veterináře. A jestli na psovi chcete šetřit, tak levné jídlo přináší další a dlouhodobé problémy. A náklady na léčbu (i třeba na ty nohy) jsou v řádech tisíců, někdy desetitisíců. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
20.4.13 15:21

Taky bych bez PP nebrala, zvlášťe labíka, který může trpět na DKK a další.. Zkus se mrknout tady: http://www.facebook.com/stene.v.nouzi, většinou jsou to kříženečci, ale třeba tě nějaké štěně zaujme, určitě se tam najou i kříženci právě labíků..
http://zvirata.bazos.cz/?…
http://zvirata.bazos.cz/…-stenata.php
Jen za křížence nic neplať, maximálně nějakou tu pětistovku za očkování, odčervení :) Šťastnou ruku ve výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.4.13 15:22
@Hadí ocásek píše:
No, právě…prohledala jsem internet a všude nabízí s pp tak kolem šesti, deseti tisíc, což je pro nás…trochu moc..ale chceme pejska a labrador by byl podle nás ideální pes do rodiny…Jinak Karlovarský kraj…takže něco poblíž… :-)

no, ale dobre rozmysli v tom pripade, co budete delat, kdyby pes treba potreboval operaci za 10tis.. :nevim:
a jako ze to se muze stat kdykoliv, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.4.13 15:24
@Litta píše:
@Hadí ocásek No, píšu to všude, napíšu to i sem: co ušetříš za pořízení, to dáš následně u veterináře. A jestli na psovi chcete šetřit, tak levné jídlo přináší další a dlouhodobé problémy. A náklady na léčbu (i třeba na ty nohy) jsou v řádech tisíců, někdy desetitisíců. :nevim:

Ne nadarmo se říká, že laciná věc je drahá.
Hadí ocásku, v první řadě se zajímej o povinná genetická vyšetření daná pro LR. Cena a vzdálenost kde štěně je by mělo být to poslední co by tě mělo zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.4.13 15:24

Tak rady sem :-) děkuju. já jsem psa ještě neměla, budu vděčná za jakoukoli informaci, ono z internetu se toho dá sice vyčíst hodně, ale zkušenost je zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný