Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Já jsem měla třeba vyhlídnutýho peruánskýho naháče. s papírama, ale když jsem se dneska na něj byla podívat, tak to prostředí, ve kterym ho ta paní měla, mě strašně odradilo. jako na jednu stranu mi těch psů bylo hrozně líto, ve sradlavym a špinavym malym bytě jich tam bylo asi jedenáct, zavřený v kleci před návštěvou… nevim… nebo mam nějakou zkreslenou představu o tom, jak se chovaj psi?
Určitě nemáš! Ta paní, ač chová s PP, je jasná množitelka.. V takovém prostředí štěňata vyrůstat nemají.
To mi ještě řekla, jakmile si ho zamluvim, nevratná záloha 2000…tak to je trochu podezřelý podle mě…
Anonymní - CHS PENA s PP kteří mají psy v otřesných podmínkách je u nás několik a asi vím kde jsi byla, nemusíš psát anonymně… ![]()
No, však to jsem psala já…jen jsem nechtěla tý paní nějak uškodit…
I když mě to fakt štve… pes nádhernej, ale… prostě nehodlam jí podporovat, když jsem to tam viděla..
I když u tohohle psa si nejsem jistá, jestli by se smířil s tim, že se do rodiny narodí přírůstek, nemáte s tim zkušenosti? Ten labrador bude v tomhle případě asi lepší, nebo?
To jsi nemusela psát anonymně, peruánů u nás zase tolik není a chovatelé se mezi sebou dobře znají a není těžké si domyslet, kde jsi se byla podívat, obzvlášť když jsi napsala z jakého jsi kraje a že ti záleží na vzdálenosti odkud štěně bude
. A být tebou, normálně bych chovku zveřejnila aby si dali pozor ostatní zájemci. Na tom není nic špatnýho.
Teď mam teda pocit, že jsem se tim prvnim dotazem uplně ztrapnila, ale fakt nemam zkušenosti a toho psa bychom si moc přáli. takže každou radu uvítam, abych pak neudělala nějakou blbost…
Pokud tě zajímají peruáni, dám ti kontakt na slečnu, je z ČB, má dva velké peruány, oba jsou několikanásobní šampioni a slečna u nás patří ke špičce v peruánech a na všechno by ti odpověděla.
@Hadí ocásek Ahoj, já mám teď labradory dva najednou, předchozí pes byl také labrador. Se všemi třemi mám stejnou zkušenost- milují lidi, děti nejvíc, ostatní zvířata, prostě úžasní psi. My se o mimčo teprve snažíme, ale díky sousedkám mi psi s dětmi vlastně vyrůstali a nikdy nebyl problém
Můžou s nimi dělat co chtějí a psi jsou spokojení.
Já bych potřebovala poradit spíš tak všeobecně, kterej by byl nejvhodnější co se týče vlastností. Nechci, aby se narodilo miminko a ten pes se necítl odsunutej, nebo aby nežárlil. a určitě budete vědět nejlíp vy, kteří s tim máte nějaký zkušenosti..abych ho o něco nepřipravila
aby měl všechno a nic mu nechybělo ![]()
Tak narovinu, pokud se rozhoduješ mezi LR a PENA, tak jdi do labrouše ale proboha ať má alespoň vyšetřený kyčle když už nic jinýho…
@Hadí ocásek Mně přijde labrador jako skvělý rodinný pes. Radostný, trpělivý, milý, většinou si s ním začátečníci dobře poradí. ![]()
Já jsem měla třeba vyhlídnutýho peruánskýho naháče. s papírama, ale když jsem se dneska na něj byla podívat, tak to prostředí, ve kterym ho ta paní měla, mě strašně odradilo. jako na jednu stranu mi těch psů bylo hrozně líto, ve sradlavym a špinavym malym bytě jich tam bylo asi jedenáct, zavřený v kleci před návštěvou… nevim… nebo mam nějakou zkreslenou představu o tom, jak se chovaj psi?