Sháním štěně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22446
20.4.13 15:54

@Hadí ocásek Neztrapnila, všichni jsme se psi začínali. Já mám jednoho přímo od chovatelky, druhého nalezence - asi ho někdo vyhodil, srazilo ho auto a ležel u silnice… :( Přes tetování v uchu jsme zjistili pak i chovatele, má papíry. Kamarádka byla z labradora také nadšená, pořídila si stěně bez PP - a vyrostl z toho kříženec, bohužel i s jinou povahou. Rodinu včetně dětí akceptuje, jinak moc přátelský není. Že by si nějak moc s dětmi hrál, to také ne. Není to špatný pes, ale pro ně to bylo zkalamání - chtěli neco jiného… Zkus fakt ty útulky, co ti sem holky dávali odkazy, to není špatný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 16:00

@Ecil No právě kvůli tomu, cos teď popsala, bych jako prvního psa útulkáče raději nedoporučila, protože nevíš, co má za sebou a co z něho vyroste (velikostně a hlavně povahově). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
20.4.13 16:07

@Litta Dospělého ne, to máš pravdu, ale jestli někdo chce štěně bez PP, pak si ho může vzít z útulku a je na tom stejně. Já se snažila říct, že jestli chce labradora, je lepší s PP, a má jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 16:08

@Ecil To ano. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
20.4.13 16:21

Také bych nebrala pejska bez PP, nemáš u něj žádné jistoty, vůbec z něj nemusí vyrůst to co chceš, může mít špatnou povahu, zdravotní problémy. Jak už psaly holky, to, co teď ušetříš na pořizovací ceně následně akorát nacpeš do veteriny. Pes s PP není určen jen těm, co chtějí chodit na výstavy, může to být klidně „jen“ rodinný mazel, na tom nic není, PP je hlavně jakousi zárukou, že ze psa opravdu vyroste to co má, je vyšetřený na dědičné choroby apod. Raději bych pár měsíců šetřila a vybrala bych pejska s PP.
Co se týče plemene, jestli čekáte mimčo a bojíš se žárlivosti, tam ani tak nejde o plemeno, to je spíš o vašem přístupu. Pokud se budeš psovi během těhotenství věnovat a po porodu najednou ne, je jasné, že z toho může být malér, proto je nejlepší psa zvykat i na to, že bude občas sám ale samozřejmě kdykoliv budeš mít chvilku, tak se mu věnovat a ukázat mu, že je to pořád člen rodiny. A hlavně mě napadlo, jestli jsi těhotná, přemýšlela jsi nad tím, jestli budeš mít čas pejska dostatečně a dobře vycvičit? Během těhotenství budiž ale vím jaké je to po porodu a mít pak na krku pubertálního psa, to není žádná sranda, výcvik potřebují všichni…hodně bych to zvážila, labradora k dětem bych klidně brala ale možná by to bylo lepší až nějakou dobu po porodu, ať na něj máš čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.4.13 16:28

Ne ne, ještě nejsem…spíš do budoucna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
20.4.13 16:29

Já bych chtěla pudlinku ve velikosti toy a v barvě apricot. Jenže ta co máme doma, je z jedné chovné stanice, po kvalitních rodičích (dostala jsem jí). Vzhled je fenomenální, takže jsem se namlsala krásným, dokonalým vzhledem a teď když bych chtěla taky takovou tak cena se pohybuje kolem 20 000 :roll: Myslím si že nakonec vezmeme nějakého prcka z útulku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.4.13 16:50

Tak právě projíždim net a máte pravdu, raději s pp. když to všechno pročítam, nebudu nic riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.4.13 17:07

Asi takhle. Průkaz původu - je průkaz původu, něco jako rodný list psa, který o sobě může říct, že je zástupcem svého plemene s povahovými a exteriérovými vlastnostmi. PP není stoprocentní záruka zdraví, tu ti nedá nikdy nikdo ale je výrazně eliminována, do chovu se pouští jedinci, kteří prokázali určité vlastnosti a byli testováni na genetickou zátěž ( druhy jednotlivých vyšetření nařizuje klub daného plemene ). U psa bez PP nikdy tuhle jistotu mít nebudeš, pes bez PP nemá jak dokázat svůj původ, nemá jak dokázat svou příslušnost k plemeni a má tedy cenu jako kterýkoliv voříšek. Se psem s PP tě nikdy nikdo nebude nutit do vrcholového sportu nebo výstav, PP se ti může válet doma v šuplíku po celý život psa - o kterém ale budeš moct říct,, na gauči mi leží to a to plemeno,, a bude to pravda. O tom je PP. Nedej na mýty, že je štěně nadpočetné a PP na něj nezbyl. PP dostávají všechna štenda z vrhu po řádně zbonitovaných rodičích, pokud je některé štěně nestandard, dostane do PP razítko, nebude puštěno do chovu ale PP mu bude vystaven. A jak vznikají ti zaručeně čistokrevní psi bez PP? Tím, že z nějakého důvodu ( no jakéhopak asi ) nedostali PP a na nich se práskají štěňata. Co se týče např. mě, psa pouštím pouze na fenu, která splňuje přísné podmínky a můj pes se k ní musí povahově a krevně hodit. Ale to už hodně odbíhám. A poslední věc z mojí strany, kup si to nejlepší štěně s PP, které si můžeš dovolit.

Příspěvek upraven 20.04.13 v 17:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
20.4.13 17:10

Co vlkodav? Úžasnej pes k dětem se hodí když ho štvou tak prsotě odejde tuhle rasu jen tak neuslyšíš štěkat a vrčet snad ani neuměj :D. náš se naprosto straní cizím lidem i psům (jezevčíci atd)a k větším se jde podívat ale když je druhej pes takovej agro tak k němu ani nedojde.Jsou poslušný a kupodivu na to že to byla lovecká rasa nejde nám po srnách ani zajících kterejch tu máme hafo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.4.13 17:18

Ha

Hadí ocásku, my máme kavalír king charles španěla a taky si nemůžu vynachválit. Je milá, přítulná, dětem by neublížila, a že jí občas dají zabrat, ikdyž je hlídám. je hodná i k cizím psům a dětem. Je menší než labradot, takže i na cestování fajne. A jak píší holky, určitě bych brala jen s PP. jEN BYCH NEŠLA do bílé barvy, naše fenka má málo barevného pigmentu a bohužel postupně ohluchla nebo bych šLA DO bíléí ale s větším poměrem fleků.

• Citovat
  • Upravit
9090
20.4.13 18:38

@wewa panejo, vy ho máte doma? Vejdete se tam ještě? :lol: Vlkodav je krásný, taky by se mi líbil ale doma by mi to asi neprošlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
20.4.13 20:20

@Verca1989 jj doma :) jsou to gaučáci, spí v posteli a přez den na pelíšku, jde normálně ven ale na tůry to není :).A je pravda že jsou společenští takže mít ho venku na zahradě pro ně není tak úplně ideální. Tendle náš truhl je závislák na paničce a místo aby chránil on ji chrání ana jeho :D zrovna dneska mu Vojta skoumal kloub na přední noze a když toho měl Bárt dost šel spát do ložnice. Jediná nevýhoda je pořizovací cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.4.13 20:30

@wewa Ale tak cena za kilo živý váhy se od jiných plemen asi zas tak lišit nebude, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.4.13 23:29

Mám štěně NO s pittbulem strašně krásný 500kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný